Δεύτερο σοβαρό πλήγμα για την ΑΕΚ μέσα σε μία εβδομάδα… Πρώτα ο τραυματισμός του Μπρινιόλι που θα τον αφήσει εκτός δράσης για 2,5 μήνες, τώρα ήρθε ο επίσης σοβαρός τραυματισμός του Γιόνσον, τον οποίο η ΑΕΚ θα στερηθεί για 2 μήνες!

Είναι σημαντικές οι απουσίες και είναι σημαντικές οι θέσεις που αγωνίζονται οι συγκεκριμένοι δυο παίκτες. Η ΑΕΚ μέσα σε αυτό το δίμηνο που θα τους στερηθεί έχει πολλά και σημαντικά ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα. Από τον Οκτώβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπουν ξανά στα πλάνα του Αλμέιδα, όμως μέχρι τότε ο χρόνος είναι σημαντικός και τα ματς εξίσου. Το ερώτημα φυσικά είναι τι θα κάνει τώρα η ΑΕΚ; Θα πάρει παίκτες στις θέσεις τους, μέχρι να γίνουν καλά αμφότεροι; Στην ομάδα γίνονται συζητήσεις.

Ταπεινή άποψη είναι πως πρέπει η ΑΕΚ να πάρει και τερματοφύλακα και αμυντικό χαφ μέσα στον Αύγουστο.

Ως 6άρι ο Αλμέιδα χρησιμοποιούσε τον Γιόνσον ή τον Σιμάνσκι, ενώ στα φιλικά έπαιξε λίγο και ο Γαλανόπουλος. Πρόκειται για μία κομβική θέση. Ούτως ή άλλως και πριν τραυματιστεί ο Γιόνσον η ΑΕΚ κοιτούσε στην αγορά και φαινόταν σωστή η κίνησή της να πάρει αμυντικό χαφ. Θυμίζουμε εξάλλου πως, αρχές καλοκαιριού, είχε μιλήσει και με τον Καμαρά. Αν λοιπόν προϋπήρχε η άποψη πως η ομάδα χρειαζόταν μία μεταγραφή αμυντικού χαφ, τώρα με τον τραυματισμό του Γιόνσον αυτή η άποψη ενισχύθηκε. Ευκαιρίες στην αγορά μπορούν να παρουσιαστούν και επειδή η αλήθεια είναι πως υπάρχει και αριθμητική ανάγκη τώρα για τη θέση «6», καλό θα ήταν να βρεθεί ένας παίκτης «ευκαιρία».

Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Μπρινιόλι είναι off. Ο Στρακόσα είναι βασικός και ξεκίνησε αρκετά καλά, όμως πίσω απ’ αυτούς τους δυο έμπειρους τερματοφύλακες υπάρχει μία… απόσταση. Και επειδή βλέπουμε ότι την ΑΕΚ η ατυχία δεν την αφήνει σε… ησυχία, με ιώσεις και τραυματισμούς, το να μην πάρει τέρμα και αμυντικό χαφ (ειδικά το δεύτερο!) θα είναι ένα σημαντικό ρίσκο.

Εκτός από τις δυο ανάγκες που προκύπτουν στο τέρμα και στο κέντρο, η ΑΕΚ χρειάζεται και φορ εννοείται και θα κάνει δεδομένα εκεί, όπως και αριστερό μπακ.