Αν το προσεγγίσεις καθαρά από άποψη ουσίας, αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ και ειδικά με αυτή την ενδεκάδα και έχοντας προηγηθεί ο αποκλεισμός από την Μάλμε, είναι σημαντική. Πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς πως ακόμη και την περσινή σεζόν υπήρχαν ματς απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους όπου ο ΠΑΟΚ είχε χάσει βαθμούς. Επομένως πήρε τους τρεις βαθμούς και μπήκε νικηφόρα στο Πρωτάθλημα.

Θα συνεχίσω με τα θετικά και θα σταθώ στην εμφάνιση του Τσάλοφ. Ο ΠΑΟΚ μετά από μια τουλάχιστον διετία, έχει ξανά φορ μέσα στο χορτάρι. Φορ. Το επαναλαμβάνω γιατί ήταν πολύ συγκινητικές οι προσπάθειες τόσο του Λουτσέσκου όσο και κάποιων ΜΜΕ να μας πείσουν πως ο Σαμάτα ήταν πολύτιμος, πως ήταν φιλότιμος, πως θυσιάζονταν για την ομάδα και άλλα τέτοια διάφορα που ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ φρόντισε να αποδομήσει άμεσα. Ηρθαν Τσάλοφ και Τισουντάλι, έμεινε εκτός λίστας ο Σαμάτα και εκτός αποστολής από το συγκεκριμένο ματς αφού προφανώς οι δυο πρώτοι έστω και ανέτοιμοι είναι πιο χρήσιμοι από τον… φιλότιμο Τανζανό. 

Στο ματς όμως αυτό φάνηκαν οι ανισορροπίες της ομάδας στο ρόστερ. Μπορεί από τη μέση και μπροστά να έχει ποιότητα και πολλές λύσεις αλλά πίσω υπάρχουν κενά και δεν αναφέρομαι μόνο στην αποχώρηση του Κουλιεράκη. Σκέφτομαι  πως ο Μπάμπα δεν μπορεί να παίξει 50 παιχνίδια και αλήθεια ο Ράφα Σοάρες δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει έστω και για να πάρει ανάσες.

Στα δεξιά; Τον Οτο της Γουλβς τον ψάχνουμε, ο Σάστρε δεν είναι… Μάτος και στο ματς με τον Πανσερραϊκό ο Λουτσέσκου ήταν αναγκασμένος να βάλει τον Αντρέ έστω και για ένα ημίχρονο επειδή έπρεπε να πάρει ανάσες ο Ισπανός. Ο Αντρέ γνωρίζει πλέον ποιος είναι ο ρόλος του, το θέμα είναι ακόμη και σε αυτό το ημίχρονο που έπαιξε, είχε προβλήματα και για αυτό ο Γρηγορίου σωστά στόχευσε από εκείνη την πλευρά. 

Μαζί με τον Τσιφτσή, ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά τέσσερις διαφορετικούς από τους πέντε στην άμυνα που έπαιξαν με την Μάλμε. Ο ΠΑΟΚ έφαγε πάλι γκολ, είχε φάσεις ο αντίπαλος αλλά στα προηγούμενα ματς άλλοι έπαιζαν και πάλι γκολ έφαγε. Απλά να σημειώσω πως σε όλα τα φιλικά στην Ολλανδία δέχθηκε γκολ και στα πέντε επίσημα μόνο στην Μπόνια Λούκα δεν δέχθηκε γκολ. Ολη η ομάδα αμύνεται, όλη επιτίθεται αλλά είναι θέμα να δέχεσαι και τόσα γκολ και κυρίως τόσες φάσεις, κάποιες μάλιστα όταν πριν από δευτερόλεπτα η μπάλα είναι στην περιοχή του αντιπάλου. 

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τέσσερις μέρες να προετοιμαστεί για το ματς με την Σάμροκ και προφανώς θα δούμε άλλη ενδεκάδα. Αλλά με έναν ΠΑΟΚ να παίζει τρια ματς την εβδομάδα και μετά τον Σεπτέμβρη, αυτή η ανισορροπία στο ρόστερ είναι θέμα και πρέπει μέχρι το τέλος του Αυγούστου να το έχει λύσει. Θα μου πει κανείς πως ένα καλοκαίρι δεν κλείνει χαφ…

Θα κλείσω και με τον Φωτιά. Διάβασα πως ο Γκαγκάτσης έδωσε εντολή στους ξένους αρχιδιαιτητές να δείξουν μηδενική ανοχή. Λογικά ο Φωτιάς πρέπει να ξανασφυρίξει μετά την παρέλαση. Είδα διαιτητή με την ψυχολογία του κλασσικού κακομοίρη Ελληνα διαιτητή. Να διορθώνει δηλαδή το λάθος με λάθος και πάει λέγοντας. Και το κακό είναι πως είχε την ευκαιρία και στο VAR να τα διορθώσει τα λάθη. Δεν το έκανε. Μακάρι να αργήσουμε να τον δούμε ξανά.