Θυμάμαι σχόλια αρκετών φίλων του ΠΑΟΚ μετά το 3-2 επί του Πανσερραϊκού που δεν στέκονταν στην ουσία αλλά στο πώς ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο γκολ και πόσο δυσκολεύτηκε για να πάρει τη νίκη. Θα αποδεχόμουν και θα συμφωνούσα με αυτό αν βρισκόμασταν στον Οκτώβριο και όχι στα τέλη Αυγούστου.

Σήμερα λοιπόν στις 25 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Παναιτωλικό έστω και αν δεν έκανε καλό πρώτο μέρος. Και το σημειώνω αυτό γιατί έχει έξι βαθμούς τη στιγμή που ήδη δυο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο μετρούν απώλειες. Και κανείς δεν πρέπει να το προσπερνά αυτό γιατί μπορεί αυτοί οι βαθμοί στο τέλος να στοιχίσουν ακόμη και τον τίτλο. Επομένως ας αρκεστούμε στη νίκη χωρίς να θεωρήσουμε πως ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος ή δεν έχει περιθώρια βελτίωσης ή δεν έχει κενά στο ρόστερ του. Αλλά επαναλαμβάνω στις 25 Αυγούστου αυτό που ενδιαφέρει είναι  να μην χάσεις βαθμούς. Και είμαι απόλυτα βέβαιος πως σε μια εβδομάδα από  τώρα ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος και βελτιωμένος στο Περιστέρι. Και αν καταφέρει και εκεί να κερδίσει έστω και με 1-0 θα πάει στη διακοπή του Πρωταθλήματος έχοντας σε τρεις αγώνες ισάριθμες νίκες. Και θυμίζω πως ακολουθεί η διακοπή που είναι άκρως σημαντική ώστε να δουλέψει αδυναμίες, να ανέβουν παίκτες που δεν ήταν στο βασικό  στάδιο της προετοιμασίας και  φυσικά και αυτοί που θέλουμε να ελπίζουμε θα έρθουν στην Τούμπα αυτή  την εβδομάδα. Απλά να θυμίσω πως στις 4 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ πρέπει να δηλώσει τη λίστα στην UEFA που είναι δεσμευτική και απλά τον Φεβρουάριο και εφόσον προχωρήσει ο ΠΑΟΚ θα έχει δικαίωμα για τρεις προσθαφαιρέσεις.

Από το χθεσινό ματς κρατώ το δεύτερο ημίχρονο του Καμαρά που στο διάστημα που αγωνίστηκε έβγαλε ποιότητα και «σήκωσε» τον ΠΑΟΚ. Προφανώς και μια ασίστ του Ντεσπόντοφ δεν αρκεί για να τον πεις διακριθέντα, αντίθετα στο πρώτο μέρος περισσότερο κατέστρεφε παρά δημιουργούσε. Είμαι σίγουρος πως αν δεν είχε σκοράρει ο Σάστρε στο 51’, ο Λουτσέσκου θα έκανε τις αλλαγές πιο σύντομα από το 70’ απλά τον διευκόλυνε αυτό το γκολ στη διαχείριση και είναι σημαντικό πως ο Τισουντάλι βρήκε δίχτυα γιατί χρειάζεται ΚΑΙ αυτός να πάρει ψυχολογία.

Σήμερα φυσικά φάνηκε πόσο σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να πάρει επιτέλους έναν – για αρχή -  χαφ αφού αυτή τη στιγμή με τον Τσιγγάρα έτσι κι αλλιώς ανενεργό και σύντομα στον Ατρόμητο, έχει μείνει με τρεις και τον Θυμιάνη μπαλαντέρ. Προφανώς και ο  κόσμος απόλαυσε και την πρώτη εμφάνιση του Σορετίρε και περιμένει μετά τη διακοπή να γίνει ακόμη πιο ενεργός.

Πλέον το ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει με το ματς απέναντι στην Σάμροκ αλλά στις… μεταγραφές.