Παναθηναϊκός: Μόνο αδιανόητη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση του φετινού Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι μπορεί να παρουσίασαν, ίσως, την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στο πρωτάθλημα, όμως για ακόμα μια φορά πέταξαν βαθμούς και δεν κατάφεραν να πάρουν τα «δώρα» από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Κάπου ξεκινούν τα… αδιανόητα πράγματα τα οποία είπε ο Ντιέγκο Αλόνσο, στις δηλώσεις του, τα οποία μάλιστα έρχονται σε συνέχεια από όσα είχε μετά από την ντροπιαστική ήττα από την Τσέλσι. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έκανε λόγο για «αδικία του ποδοσφαίρου», στον… τελικό με τον Άρη, όπως τον είχε χαρακτηρίσει, ενώ δείχνοντας να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει δήλωσε… σίγουρος ότι έτσι όπως εμφανίζεται η ομάδα του, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Intime

Ο Αλόνσο για ακόμα μια φορά δείχνει να μην έχει καταλάβει σε ποια ομάδα βρίσκεται, ενώ για ακόμα μια φορά δεν παίρνει πάνω του ευθύνη για ένα άσχημο αποτέλεσμα, ψάχνοντας δικαιολογίες. Μάλιστα όλα αυτά έρχονται έχοντας το βασικότερο «όπλο» στην φαρέτρα του. Την στήριξη της διοίκησης και μάλιστα σε πολύ έντονο βαθμό, παρά τα τραγικά αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μέχρι στιγμής. Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς πως κάτι τέτοιο ο Γιάννης Αλαφούζος το έχει κάνει μόνο με τον Στραματσόνι, όπως άλλωστε και την οικονομική υπέρβαση που είχε κάνει και στις δύο περιπτώσεις. Βέβαια ο Ουρουγουανός είναι ακόμα περισσότερο υπεύθυνος, αφού οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν είναι στην ακμή της καριέρας τους και σίγουρα πιο ποιοτικοί, από τις επιλογές του Ιταλού, με το αποτέλεσμα όμως να είναι το ίδιο ίσως και περισσότερο, απογοητευτικό.

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα ένα παιχνίδι κατάφερε να μην δείξει επιθετικό πλάνο, με την καλύτερη εμφάνιση η οποία υπήρχε να έρχεται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών, ενώ για ακόμα μια φορά ο Αλόνσο βγαίνει εκτεθειμένος. Ο Βαγιαννίδης όντας βασικός μετά από καιρό έδειξε να είναι μακράν το καλύτερο δεξί μπακ αυτή τη στιγμή στην ομάδα, με τον Ουρουγουανό να έχει και αυτός ευθύνη για το… παρκάρισμά του.

Την ίδια στιγμή ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει ευθύνη και για την ισοφάριση από πλευράς φιλοξενούμενων, μιας και ο Αράο από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έδειχνε να μην είναι σε καλή κατάσταση, όμως ο ίδιος αποφάσισε να τον κρατήσει εντός αγωνιστικού χώρου παρά το γεγονός ότι στον πάγκο υπήρχε και ο Μαξίμοβιτς. Αποτέλεσμα; Λάθος του Βραζιλιάνου και ισοφάριση του Άρη.

Πλέον δεν είναι απλά φανερό, αλλά… φωνάζει πως ο Αλόνσο μετράει ώρες στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ουρουγουανός μπορεί να είχε πολλές ευκαιρίες, όμως ο ίδιος έβαλε τον εαυτό του σε μια κατάσταση συνεχών τελικών, μιας και μετέθετε συνεχώς την κατάσταση που επικρατούσε έχοντας την αίσθηση βελτίωσης, χωρίς αυτή να έρθει ποτέ. Τι κατάφερε; Ο πιο ποιοτικός Παναθηναϊκός, μετά την εποχή της πολυμετοχικότητας, να είναι στην έβδομη θέση, έχοντας χάσει βαθμούς από Αστέρα, Καλλιθέα, Άρη. Παράλληλα να βλέπει το γκολ με το… κιάλι, ενώ να η ομάδα να εμφανίζεται φοβική και όχι κυρίαρχη στις αναμετρήσεις της. Όλα αυτά είναι ευθύνες που βαραίνουν μόνο τον προπονητή και κανέναν άλλο. Οι Πράσινοι καλούνται πλέον να κοιτάξουν την επόμενη μέρα, φυσικά χωρίς τον Αλόνσο και ίσως όχι μόνο αυτόν, εκτός ομάδας και πλέον ένα πράγμα πρέπει να γίνει. Να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής ο οποίος θα καταφέρει να γυρίσει την κατάσταση, να βάλει πλάνο, να αξιοποιήσει το ρόστερ και να καταφέρει να φέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Γιατί με την αγωνιστική ανυπαρξία των υπόλοιπων στο φετινό πρωτάθλημα, οι Πράσινοι αδικούν τον εαυτό τους με την εικόνα και την θέση τους.