Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι ο πληρέστερος Ελληνας μεσοεπιθετικός - Μανούλα στην περιοχή - Αυτός σε... χαζεύει!
| 2018-12-09 14:30:00

Είναι ο πληρέστερος Ελληνας μεσοεπιθετικός - Μανούλα στην περιοχή - Αυτός σε... χαζεύει!

Sportdog Team
Είναι ο πληρέστερος Ελληνας μεσοεπιθετικός - Μανούλα στην περιοχή - Αυτός σε... χαζεύει!

Καλύτερος από Αραούχο. Ό,τι πλησιέστερο έχουμε δει στον Σκόκο.
 

Ηταν νίκη ρουτίνας για την ΑΕΚ. Από αυτές που θα έπρεπε να έχει η ΑΕΚ με όλες τις ομάδες του μεγέθους της Λαμίας όταν τις υποδέχεται στην έδρα της. Είχε αποκτήσει ξεχωριστή σημασία έπειτα από όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο για την ΑΕΚ πέρα από μια μέρα στη δουλειά. Τα σπουδαία από το παιχνίδι αυτό, δόθηκαν από τρεις πρωταγωνιστές του.

Πρώτα απ’ όλα ο Μάνταλος. Είναι ο αρχηγός, ο ηγέτης, ο άνθρωπος που συζητείται περισσότερο από κάθε άλλον στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Αν έχει να δώσει κάτι άλλο στην ΑΕΚ, αν μπορεί να παίξει στους ρόλους που του δίνονται, αν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Ακόμα και αν έχει θέση στην ΑΕΚ συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα, με συνεχή σχόλια απαξίωσης για τον παίκτη.

Ο Μάνταλος έπαιξε – για τρίτη μόλις φορά φέτος – στη θέση του. Δηλαδή, ως οργανωτής, ως δεκάρι, ως κουμανταδόρος της ομάδας. Και έκανε αυτό ακριβώς που προστάζει ο ρόλος. Πήρε την μπάλα, μοίρασε παιχνίδι, έφτιαξε γκολ, έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Εστω και αν σε αυτήν την περίοδο ο Μάνταλος χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει τη φόρμα που είχε προ του τραυματισμού του, η ποιότητα δεν χάνεται.

Κατά τη γνώμη μου, ο Μάνταλος είναι ο πληρέστερος Ελληνας μεσοεπιθετικός της εποχής. Αυτός που κάνει με συνέπεια περισσότερες από μία δουλειές και τις περισσότερες σε πολύ υψηλό βαθμό. Όταν μπορεί να παίζει εκεί που μπορεί να αποδώσει καλύτερα και δεν αναγκάζεται να χρησιμοποιείται στα άκρα ή ως κεντρικός χαφ, μπορεί να δώσει εξαιρετικά πράγματα. Οποιος είδε απλά στιγμιότυπα του ματς με τη Λαμία, θα τον είδε μέσα σε όλες τις φάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Διεθνής Έλληνας παιχταράς - Ποιος ΠΑΟΚ; Η ΑΕΚ!

Πέραν του Μάνταλου, το ματς είχε ως πρωταγωνιστές τους δύο Αργεντινούς. Ο Πόνσε ήταν ξανά εκείνος που έκανε εύκολο το δρόμο της ΑΕΚ για τη νίκη. Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως ο δανεικός από τη Ρόμα επιθετικός, είναι μανούλα μέσα στην περιοχή. Στα δικά μου μάτια, καλύτερος του Αραούχο στα τελειώματα. Αυτό που δεν έχει στο ρεπερτόριο του, είναι η ικανότητα να δημιουργεί μόνος του φάσεις, όπως έκανε ο Αραούχο.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όσο περισσότερους τρόπους βρίσκει η ΑΕΚ να «ταΐζει» τον Πόνσε, τόσο πιο χρήσιμος και ουσιαστικός θα γίνεται. Οσο η ΑΕΚ βρίσκει τη δυνατότητα να περνά την μπάλα μέσα στην περιοχή, τόσο πιο απλά θα γίνονται τα πράγματα. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Ουζουνίδης να βρει τρόπο να χωρέσει στην 11άδα τους καλούς δημιουργικούς χαφ που διαθέτει.

Οσον αφορά τον Μπογέ, νομίζω πως είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε δει στον Σκόκο. Και σε ό,τι αφορά τις τεχνικές ικανότητες, όπου ο Μπογέ έχει κάποιες κινήσεις με την μπάλα που σε…χαζεύει με όσα πράττει, όσο και με τα σημεία που χάνεται μέσα στο γήπεδο. Ο Μπογέ έβγαλε το πρώτο 90λεπτο του με την ΑΕΚ, δύο μήνες έπειτα από την παρθενική συμμετοχή του.

Αυτό που χρειάζεται είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ουζουνίδη. Δεν είμαι διόλου βέβαιος, πως παρόντος Λιβάγια και με τον Κλωναρίδη να κάνει όσα έκανε με τη Λαμία, θα μπορεί ο Μπογέ να είναι βασικός. Δεν είμαι καν βέβαιος, πως θα βρεθεί φόρμουλα για να παίζει ο Μάνταλος πίσω από τον φορ. Αλλά (και αυτό) είναι δουλειά του προπονητή να βρει τις λύσεις και να κάνει την ομάδα του καλύτερη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags