Facebook Pixel ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δεν μπορεί η ΑΕΚ - Ξύλο από ΠΑΟΚ - Κορυφαίος Μπίσεσβαρ - Μάνταλος με τίποτα - Ζαρκάδι ο...
Ποδόσφαιρο
| 2019-05-11 23:05:00

Δεν μπορεί η ΑΕΚ - Ξύλο από ΠΑΟΚ - Κορυφαίος Μπίσεσβαρ - Μάνταλος με τίποτα - Ζαρκάδι ο...

Sportdog Team
Δεν μπορεί η ΑΕΚ - Ξύλο από ΠΑΟΚ - Κορυφαίος Μπίσεσβαρ - Μάνταλος με τίποτα - Ζαρκάδι ο...

Ποιος Χιμένεθ ρε; Κορόιδευε στο δεύτερο. Δε μιλάω για το πέναλτι!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Όλο το ματς σε έναν στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη, αυτόν ακριβώς τον στίχο που ακούσαμε και αντιπροχθές στη Βουλή:
Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…

Ε ναι ρε παιδιά, ούτε ο Χιμένεθ έφταιγε, ούτε ο Πόνσε, ούτε ο Λιβάγια, ούτε καν ο διαιτητής. Αυτή είναι η ΑΕΚ η φετινή, ως εκεί φτάνουν οι δυνατότητές της, τόσο μπορεί. Δεν είναι να πεις ότι είχε λάθος τακτική, ότι δεν ήταν σωστά στημένη, ότι κοιμότανε οι παίκτες της ή ότι, ακόμη χειρότερα, κοιμήθηκε ο Θεός. Απλό είναι:
Παίξανε στο μάξιμουμ και δεν γινότανε παραπάνω!

Κι απέναντι ο ΠΑΟΚ δίχως το νούμερο ένα αστέρι του, τον Βιεϊρίνια, με σαφή, σαφέστατη στρατηγική, Τέσσερεις παίκτες να φυλάνε διαρκώς τον Πόνσε και τον Λιβάγια, να μην τους αφήνουν ούτε ν’ ακουμπήσουν τη μπάλα κοντά στην περιοχή, να τους έχουν από κοντά όλη την ώρα. Και τα δύο χαφ, φουλ άμυνα, κλείνουμε διαδρόμους, κάργα κυνηγητό και ξύλο, να κόψουμε την ΑΕΚ στη μέση. Και άμα κερδίσουμε τη μπάλα, ανοιγόμαστε σφαίρα στην αντεπίθεση και εμπιστευόμαστε τα κέφια του Μπίσεσβαρ.



Του καλύτερου παίκτη του αγώνα δηλαδή κι ας μην σκόραρε. Ο Ολλανδός, για μια ακόμη φορά έδινεε ρυθμό στο παιχνίδι, ελευθέρωνε με μαεστρία μοναδική τους συμπαίκτες του και τρομοκρατούσε την άμυνα της ΑΕΚ. Είχε και τον Πέλκα να τρέχει σαν το ζαρκάδι από το πρώτο λεπτό ως τη στιγμή του τραυματισμού του (ελπίζω επιπόλαιος), είχε και τον Ζαμπά να ρολάρει στο πρώτο ημίχρονο (στο δεύτερο κορόιδευε και ορθώς τον άλλαξε ο Λουτσέσκου), και αντίο ζωή.

Απλό είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι ανώτερα μαθηματικά.

Και η ΑΕΚ; Η ΑΕΚ θα στηθεί από εδώ και πέρα ως μια νέα ομάδα που ετοιμάζεται να μπει στο ναό της. Δεν της βγήκε η χρονιά, αλλά αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Όπως συνέβη να κάνει ένα κακό παιχνίδι ο αρχηγός της ο Μάνταλος και να μην μπορεί με τίποτα να διασυνδέσει την άμυνα με την επίθεση. Θέλετε να τα ρίξουμε σ’ αυτόν; Εύκολο είναι. Ας τον βοηθούσανε όμως λίγο πιο αποτελεσματικά οι συμπαίκτες του και ίσως βλέπαμε διαφορετικό σκορ στον φωτεινό πίνακα. Δεν μπορούσαν τα παλικάρια και το Κύπελλο πήγε στον ασπρόμαυρο Δικέφαλο!

Υ.Γ.: Τη φάση του πέναλτι την είδε και μπροστά του ο διαιτητής, την είδε και στο VAR. Άρα, ό,τι και να λέμε εμείς…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος Σαββίδης! Δεν υπάρχει αυτό που έκανε στον τελικό με ΑΕΚ - Ελάχιστοι το κατάλαβαν (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags