Facebook Pixel Ντάνιελ Χάκετ: Ήταν ο άρχοντας του τελικού - Γυρίζει στον Ολυμπιακό;
Μπάσκετ
| 2019-05-20 13:16:00

Ήταν ο άρχοντας του τελικού - Μεταγραφάρα από Ιτούδη - Βγάζει νύχια και δόντια - Γυρίζει Ολυμπιακό;

Sportdog Team
Ήταν ο άρχοντας του τελικού - Μεταγραφάρα από Ιτούδη - Βγάζει νύχια και δόντια - Γυρίζει Ολυμπιακό;

Ποιος Χίγκινς και ποιος Λάρκιν; Μασάει σίδερα, τα είπε όλα!

Για μένα, που λέει κι ο Λουτσέσκου, ο πρωταγωνιστής του τελικού στην Ευρωλίγκα δεν ήταν ούτε ο Κλάιμπερν, ούτε ο Χίγκινς, ούτε ο ντε Κολό, ούτε αυτός ο σβούρας ο Λάρκιν. Για μένα ο πρωταγωνιστής, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χάκετ! Και βρίσκω πολύ σοφή την ιδέα του Ιτούδη να τον πάρει κοντά του στη Μόσχα για να προσθέσει στη ρώσικη ομάδα στοιχεία που παραδοσιακά της έλειπαν:

Να προσθέσει τσαμπουκά, να προσθέσει μαγκιά, να προσθέσει μέταλλο! Να προσθέσει αγριάδα και νταϊλίκι, σε μια ομάδα παραδοσιακά πιο μαλακή κι απ’ το μαλλί της γριάς.

"Είναι θέμα τιμής για τους Ρώσους, να συμπεριφέρονται άψογα στο γήπεδο μέσα", μου λέει ο φίλος μου ο Γιώργος που έχει παντρευτεί Ρωσίδα, μιλάει ρώσικα και έχει γυρίσει εκατό φορές την πρώην Σοβιετία. "Στη ζωή τους, άμα μπούνε στον καυγά θα πάνε ως το τέλος. Δεν κωλώνουν πουθενά και ποτέ. Αλλά στον αθλητισμό, θεωρούν μεγάλη ντροπή να πλακωθείς"!

Με τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λογικό είναι να επηρεάζονται και οι ξένοι αθλητές. Αν το πρόταγμα είναι το "ευ αγωνίζεσθε", δεν μπορείς εσύ να παίζεις μπουνίδια και να ρίχνεις ροχάλες. Κύριος θα είσαι και ως κύριος θα συμπεριφέρεσαι. Εκτός κι αν σε λένε Ντάνιελ Χάκετ και μασάς σίδερα…



Όπερ και εγένετο με τον Ιταλό στον τελικό, που δεν φοβήθηκε ούτε μια στιγμή να το πάει το παιχνίδι στον σκυλοκαυγά. Και να βγάλει νύχια και δόντια, όταν οι συμπαίκτες του άρχιζαν να λυγίζουν. Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ ή ο πρώτος σημπάουντερ, αλλά ήταν η "καρδιά" της πρωταθλήτριας. Και ας γούσταρε να παίζει στον Ολυμπιακό!

Το είπε και ο ίδιος άλλωστε δηλώνοντας ευθαρσώς: "Ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό, αλλά ξέρω πως ήταν δύσκολο. Ήταν δύσκολο για την ομάδα. Πάλεψα. Πήρα την ευκαιρία να αποδείξω κάτι".

Έλα όμως που ο Ολυμπιακός το φοβήθηκε, μετά από εκείνη την μαύρη βραδιά του 2016, όταν ο Χάκετ υπέστη απόσπαση του τένοντα του δικέφαλου μηριαίου και του ημιτενοντώδους από το ισχιακό κύρτωμα. Και δεν ανανέωσε με τον Ιταλό γκαρντ, που αναζήτησε την τύχη του σε άλλες πολιτείες.

Την έψαξε και τη βρήκε και πλέον είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Ίσως στο λιμάνι να το ξανασκέφτονται για τη νέα σαιζόν, αλλά εκεί που έχει φτάσει πλέον το κασέ του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-σεισμός: "Ο Σλούκας φεύγει από τη Φενερμπαχτσέ και γυρίζει στην Ελλάδα για τον..."!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags