Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0 - Ο ορισμός του οφσάιντ - Ελ Αραμπι, σοβαρεψου! - Σέρβος Λάζαρος
| 2019-08-25 18:00:00

Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0 - Ο ορισμός του οφσάιντ - Ελ Αραμπί, σοβαρέψου! - Σέρβος Λάζαρος

Sportdog Team
Ολυμπιακός - Αστέρας 3-0 - Ο ορισμός του οφσάιντ - Ελ Αραμπί, σοβαρέψου! - Σέρβος Λάζαρος

Βλέπουν τα κακά μαντάτα να έρχονται στο γήπεδο, χωρίς VAR-λακίες!

Ολυμπιακός: Υπάρχει μια τάση άποψης στους κύκλους των Ολυμπιακών, ότι θα ήταν προτιμότερο το «βαθύ» rotation στην ενδεκάδα να το επιχειρούσε ο προπονητής στη ρεβάνς της Τρίτης στη Ρωσία και όχι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η οποία εκ φύσεως έχει πάντα τις ιδιομορφίες της καθ’ ότι αυλαία σεζόν και, ειδικά, εναντίον μιας ομάδας που ούτως ή άλλως παραδοσιακά σε ζορίζει.

Και λέγονται όλα αυτά εκ του αποτελέσματος βέβαια και κατόπιν ασφαλών διαπιστώσεων ότι ναι μεν κερδήθηκε το ματς, ωστόσο το εύθραυστο 1-0 κράτησε υψηλά το δείκτη αγωνίας μέχρι την ανάσα από το τελικό σφύριγμα του Κουμπαράκη, ενώ ούτε η εμφάνιση έμοιαζε σε πολλά με την απολαυστική παράσταση της περασμένης Τετάρτης.

Αν όμως έμπαινε το δοκάρι του Ελ Αραμπί, είχε καλύτερα τελειώματα σε δύο φάσεις «μαρς» ο Σουντανί και γενικά οι ερυθρόλευκοι αποδεικνύονταν πιο ουσιαστικοί στις προϋποθέσεις για γκολ που δημιούργησαν, τώρα θα λέγαμε άλλα αφού το σκορ θα είχε «ανοίξει» ίσως και σαν επί της Κράσνονταρ!

Βάλτε κάτω τις ευκαιρίες που έχασε ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα, ασχέτως αν δεν ήταν τόσο θεαματική η βραδιά όπως στο Champions League και θα δείτε ένα 3-0 τουλάχιστο ήταν εφικτό στην έναρξη της χρονιάς, παρόλο που η ομάδα άλλαξε κατά 60% πρόσωπα στο βασικό σχήμα της. Επομένως, να ‘το, τώρα θα μιλούσαμε για τους «καλούς» και τους «κακούς» πόσο σπουδαίοι είναι και οι μεν και οι δε και πόσο ευτυχισμένος άνθρωπος είναι ο Μαρτίνς που έχει το ολιγότερο 17 πραγματικά ισάξιες λύσεις για τη συγκρότηση 11άδας.

Όσο για τον Μπαράλες έχω να πω το εξής:

  1. Πέναλτι είναι το τράβηγμα του Ελ Αραμπί, ο οποίος αισιόδοξα μηνύματα έστειλε ως βασικός αλλά καλά θα κάνει να σοβαρευτεί για να πάρει κάποτε φανέλα βασικού. Να αντιληφθεί ότι μαζί με τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα στον αγωνιστικό χώρο πάει και ο άκρατος επαγγελματισμός βάση του οποίου οι απερισκεψίες και οι ερασιτεχνισμοί είναι ασυγχώρητες εκδηλώσεις. Εδώ δεν είναι Αλ Ντουχαίλ, Αλ Χιλάλ, Κατάρ και… Αραβίες. Να θυμηθεί γρήγορα τις χρονιές του στη la Liga, γυρίζοντας το διακόπτη του σε “euro-mood”. Τι δουλειά είχε να πάει έτσι άγαρμπα, ασυναίσθητα και απροκάλυπτα να τραβήξει τη φανέλα του Μπαράλες σε στημένη φάση!
  2. Συνεχίζω όμως και λέω, ανεξάρτητα από την ανεξήγητη αμυντική κίνηση του φορ του Ολυμπιακού: Το πασιφανές πέναλτι θα έπρεπε να το θεωρούμε ως μη γενόμενη συνέχιση μιας φάσης που θα έπρεπε ξεκάθαρα να είχε διακοπεί με υπόδειξη του βοηθού για ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΦΣΑΙΝΤ από τους παίκτες του Αστέρα, τον οποίο ο... τύπος παρέβλεψε! Η τραγική παράλειψη αυτού του ανθρώπου έδωσε δικαιώματα να βγάλουν γλώσσα μερικοί-μερικοί!.. Όλα τα παρακάτω είναι για την πρόκληση εντυπώσεων και για να πιάσουν ορισμένοι πόρτα για τον χειμώνα, βλέποντας τα κακά μαντάτα που τους περιμένουν από τον Ολυμπιακό… Στο γήπεδο, σε real καταστάσεις, χωρίς VAR-λακίες!

Και επιστρέφω στον πρόλογο: Ο ορισμός του Σκόμινα, του ρέφερι του προ μηνών τελικού του C.L. στη ρεβάνς με την Κράσνονταρ, καταδεικνύει με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζει η UEFA το συγκεκριμένο παιχνίδι, ασχέτως αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει ενάμιση βήμα πρόκρισης στους Ομίλους.

Ούτε που διανοούμαι να φανταστώ πώς θα ήταν αν δεν το πάρουν απόφαση οι παίκτες του Μαρτίνς να μπουν μέσα και να παίξουν τη ρωσική ομάδα σαν να έχει έρθει 0-0 ο 1ος αγώνας. Μη σου κάνουν αυτοί κανένα γκολ από τα αποδυτήρια, φουντάρει η ψυχολογία και δεις μετά…. πρώτα να τα τρως σαν στραγάλια και ύστερα… τα ραδίκια ανάποδα. Το χουνέρι, Παναγία μου, δεν θα είχε τότε όμοιο του.

Σοβαρότητα, ηρεμία, οργάνωση, συντονισμός, οι «κεραίες» απόλυτα ευαίσθητες, ομαδική επάρκεια για ακόμα μια βραδιά Champions League και όχι… σχολικής εκδρομής προ μαθημάτων Σεπτεμβρίου για να μη… σκάσουν στα γέλια η Ευρώπη και το παρδαλό κατσίκι!

Άρα για ποιο εκτεταμένο rotation σε επίπεδο Champions League μπορεί να γίνεται συζήτηση! Για όνομα ρε παιδιά!

Ίσως να πούμε ότι ο προπονητής θα μπορούσε να μην άλλαζε 6, αλλά 2-3 ποδοσφαιριστές. Και πότε θα δει αυτά που θέλει να δει, πότε θα κάνει αυτά που κρίνει ότι πρέπει να κάνει; Όταν θα μπούμε πιο πολύ στα βαθιά, όταν θα έρθουν οι Όμιλοι ή όταν θα ξεκινήσουν τα ντέρμπι και τα δύσκολα ματς της επαρχίας στο πρωτάθλημα!

Άλλωστε ας θυμηθούμε δύο πράγματα από τις συνήθειες του Πορτογάλου που τον μάθαμε κάποια στιγμή πέρυσι:

-Ότι πολύ δύσκολα εγκαταλείπει τον αρραγή σχηματισμό της ομάδας που νικά

- Ότι όταν το αποφασίζει να αλλάξει παίκτες… του δίνει και καταλαβαίνει.

Στο κάτω κάτω οι διαπιστώσεις μετά τις νέες δοκιμές του Μαρτίνς είναι κοινές. Είδαμε:

  • Τον Σουντανί να δηλώνει «παρών» για να συμβάλλει πολυποίκιλα επιθετικά. Να ανεβάσει την ποιότητα και την επικινδυνότητα της ομάδας στη γραμμή από τη μέση και μπροστά. Τόσο στον άξονα, πίσω από το σέντερ φορ όσο και πιο πλάγια
  • Τον πιτσιρικά-διαμάντι να επιβεβαιώνει ότι δεν κάνει τυχαίες εμφανίσεις, δεν έχει πυροτεχνήματα να πετάξει από το σορτσάκι στο φαληρικό ουρανό για να κάνει εντύπωση. Ο Ραντζέλοβιτς είναι έτοιμος να μπει 11άδα. Ο Σέρβος Λάζαρος του Ολυμπιακού είναι ο «γιός» του 33άρη Λάζαρου που δεν έμελλε να φορέσει τα ερυθρόλευκα από μικρός.
  • Τον Μαροκινό Ελ Αραμπί να δείχνει ότι όταν βρει τα καλά πατήματα του θα τον αμφισβητήσει τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης. Στην εκτέλεση του πέναλτι παρόλο που τον ψωνίζει ο τερματοφύλακας, δώστε σημασία πόσο γωνία πλασάρει και καταλάβετε πόσο ξέρει πώς γίνονται τα τελειώματα των φάσεων από ένα φορ…

Ας φαντασθούμε επίσης τον «καλό χαμό» που προμηνύεται για μεσοεπιθετικές θέσεις της 11άδας, με ακόμα μια μεταγραφή που «έρχεται» σίγουρα, τον Χριστοδουλόπουλο που από Οκτώβριο λέω εγώ θα είναι με το καλό έτοιμος σταδιακά να μπει στο γήπεδο και με τους υπάρχοντες Ποντένσε, Μασούρα, Σουντανί, Ελ Αραμπί, Γκερέρο, ίσως και Βαλμπουενά για άκρα εφόσον αυτός που θα έρθει στα τέλη της εβδομάδας παίζει «οχταροδεκάρι» στη θέση Φορτούνη  …

Ωραία πράματα!

  • Μπράβο στο νέο διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το συνάδελφο το Νίκο Γαβαλά, για το υψηλό επίπεδο και ακόμα υψηλότερο αίσθημα ευθύνης της θέσης που κατέχει, εκπροσωπώντας το κύρος και τη θρυλική ιστορία αυτού του συλλόγου. Αυτό είναι διδαχή ήθους, αγωνιστικής άμιλλας και ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Έτσι ονειρεύονται τον Ολυμπιακό οι φίλοι του και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Οβίδες" Αλέφαντου: "Μαρινάκη, αυτόν τον παίκτη πάρε - Ξέρω τι θέση θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags