Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτή είναι εξυγίανση! Τρομοκρατία... γιαλαντζί στην Ξάνθη - Έκαναν πλάκα - Κολλάει ο Σεμέδο
| 2020-02-02 14:55:00

Αυτή είναι εξυγίανση! Τρομοκρατία... γιαλαντζί στην Ξάνθη - Έκαναν πλάκα - Κολλάει ο Σεμέδο

Sportdog Team
Αυτή είναι εξυγίανση! Τρομοκρατία... γιαλαντζί στην Ξάνθη - Έκαναν πλάκα - Κολλάει ο Σεμέδο

Ύβρεις ναι, ακρότητες όχι. Τεράστια διαφορά. Μόνο στα γεράματα!

Ολυμπιακός: Ο πολιτισμός της εξέδρας του «Γ. Καραϊσκάκης» έφτασε στην υπέρτατη εκδήλωση του στο 21ο λεπτό. Όταν η χρονική στιγμή του αγώνα απέκτησε αλληγορική έννοια συναισθημάτων. Τότε που τα κεριά άναψαν, το πανό υπενθύμισε ότι «δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας 8/2/81», κρατήθηκε σιγή και ύστερα από 60 δευτερόλεπτα το σύνθημα: «Αδέλφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» έσπαζε σαν γοερό κλάμα την εκκλησιαστική απόλυτη σιωπή που είχε προηγηθεί. 21 λεπτά αγώνα, 21 οι νεκροί της θύρας 7.

Νωρίτερα, πριν τη σέντρα του αγώνα, είχε ξεκινήσει, από ΠΑΕ, κόσμο, σύσσωμη την οικογένεια του Ολυμπιακού, η απότιση φόρου τιμής στα θύματα της μεγαλύτερης τραγωδίας που συγκλόνισε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό μας έως την κορύφωση των εκδηλώσεων με την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου των αδικοχαμένων ψυχών, στα τέλη της νέας εβδομάδας.

Τα ρούβλια, ο Σαββίδης, το «παράρτημα του ΠΑΟΚ», τα συνθήματα κατά Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, οι… ευχές να συνοδεύουν Δικέφαλο και «θυγατρική» του για… φούντο στη Β΄ Εθνική, πήγαν περίπατο εκείνες τις συναισθηματικά πολύ-φορτισμένες σαββατιάτικες στιγμές.

Όλα λησμονήθηκαν μονομιάς όταν ξύπνησαν οι μνήμες της τραγωδίας του 1981. Όταν οι ζοφερές εκείνες ώρες ξανάρθαν στο νου των παλιότερων και ρίγη καταλάμβαναν τα κορμιά στο άκουσμα του στίχου: «Στα σκαλοπάτια και στα τσιμέντα…».

Γενικά πολιτισμός. Ύβρεις ναι, ακρότητες όχι. Τα γήπεδα άλλωστε δεν είναι… ο Οίκος του Θεού. Κατηχητικό δεν πας το παιδί σου, στο Καραϊσκάκη και την Τούμπα! Από τα χρόνια της άγουρης ρομαντζάδας των «αιώνιων ντέρμπι» των 60’S, 70’S, που τα χρώματα ήταν ανάμικτα στις κερκίδες και οι φίλοι των ομάδων μπερδεμένοι ανάμεσα τους.

Γι’ αυτό και λογίζεται ως σημαντική, άξια αναφοράς η στάση των φίλων του Ολυμπιακού τέτοιες εποχές, που έχουμε καταντήσει σκέτη «αλητεία» στα γήπεδα.

Μη μας ενοχλούν οι λέξεις, μην πετάμε σαν σκόνη κάτω από το χαλί τους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν στα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μη στρουθοκαμηλίζουμε!

Αυτή είναι ρε καρντάσια η εξυγίανση!

Με όσα είχαν προηγηθεί αυτή την εβδομάδα, μόνο τυχαία δεν ήταν η αστυνομική κινητοποίηση, ιδιαίτερα στον περιβάλλοντα χώρο του φαληρικού γηπέδου. Ολυμπιακός-Ξάνθη παίζανε και νόμιζες, βλέποντας τα… μηχανοκίνητα και ανθρώπινα «στρατεύματα» να έχουν ζώσει το Καραϊσκάκη απ’ άκρη σ’ άκρη!

Το ματς μύριζε μπαρούτι, αλλά η φιλοξενία δεν βγήκε από τα όρια της πλάκας πιο πολύ θα έλεγα. «Τρομοκρατία… γιαλαντζί» έζησε η αποστολή της Ξάνθης στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ίσα που ένιωθε μια πιεστικότητα, ένα «σφίξιμο» εχθρικού περιβάλλοντος. Κι αυτό περισσότερο επειδή ήταν… υποψιασμένοι οι Θρακιώτες ότι θα το ζούσαν…

Βοήθησε δίχως άλλο και το γρήγορο γκολ του Σουντανί. Το έργο φάνηκε ότι θα τελείωνε πολύ νωρίς.

Και ο Ελ Αραμπί το επιβεβαίωσε πριν την ανάπαυλα. Το παιχνίδι είχε λήξει στο 43’. Είχε κριθεί στο 2-0 του Μαροκινού ‘bomber’. Η διαφορά κλάσης ήταν και πάλι τεράστια.

Αυτή που διαθέτει ο Ολυμπιακός έναντι της πλειοψηφίας των αντιπάλων στην Ελλάδα. Ειδικά φέτος που η ποιότητα στην ερυθρόλευκη δεξαμενή παικτών ξεχειλίζει.

Από το 5ο λεπτό που άνοιξε το σκορ προμηνυόταν η άνετη, στο… χαλαρό επικράτηση του Ολυμπιακού.

Παρόλη την ένταση της ιδιομορφίας που είχε αποκτήσει προ-αγωνιστικά το ζευγάρι Ολυμπιακού-Ξάνθης, θρίλερ δεν επρόκειτο να παιχθεί.

Γιατί:

Όταν οι ερυθρόλευκοι ξετρυπώνουν το φίδι νωρίς, μετά δεν κοπιάζουν. Το έχουν κάνει επανειλημμένα αυτό φέτος και το ξέρουμε. Μας είναι γνωστό, καμία ανησυχία. Το ζητούμενο είναι όταν περνάει η ώρα και το γκολ δεν έρχεται για την ομάδα του Μαρτίνς, όταν δεν του βγαίνει το ματς γενικά…
Ο Ολυμπιακός έβγαζε τόσο πάθος, φρεσκάδα, όρεξη και αποφασιστικότητα να την «καταπιεί» την Ξάνθη, που από το πρώτο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού την ανάγκασε να… ψάχνεται. Επομένως ήταν θέμα χρόνου να τελειώσει η παρτίδα για… την πλάκα των γηπεδούχων
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν αποδεχτεί πατώντας το χορτάρι του Καραϊσκάκη το ρόλο των κομπάρσων. Και ήταν τόσο «μπασμένοι» σε αυτόν, που η α-κινδυνότητα τους απομάκρυνε και… την υποψία άγχους των γηπεδούχων
Από τη μέση και μπροστά, με τριάδα ουσιαστικά κρούσης (Ελ Αραμπί, Σουντανί, Μασούρα), τον Ματιέ Βαλμπουενά σε απολαυστικά κέφια από πίσω τους, δημουργικά, οργανωτικά και εκτελεστικά και τους δύο πλάγιους μπακ, Ομάρ, Τσιμίκα (ιδίως τον δεύτερο) να μετατρέπονται σε επιθετικά εργαλεία, δίκην εξτρέμ, ο Ολυμπιακός έβγαζε… 6 απειλητικά όπλα για την εστία του Άμπατ στο 1ο ημίχρονο και… όποιον έπαιρνε ο Χάρος! Τόσο κράτησε το ματς… Μισό ματς.

Στο β’ μέρος επήλθε χαλάρωση, ειδικά μετά το 3-0, πριν τη μία ώρα παιχνιδιού και κατόπιν των αλλαγών, που πάντως ορθά έπραξε η τεχνική ηγεσία και τις έκανε νωρίς.

Δεν συνέτρεχε πλέον λόγος να καταπονούνται ο Βαλμπουενά και ο Ελ Αραμπί, να συνέχισε να παίζει ο Μασούρας (που δεν ήταν και στα καλύτερα του), να μην έπαιρναν χρόνο συμμετοχής παίκτες σαν τον Φορτούνη και τον Χασάν που τους είναι απαραίτητος για τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τον Ολυμπιακό.

Και δεν εννοώ τον Πανιώνιο, αλλά τον Ατρόμητο, τα δύο ματς με την Άρσεναλ και την Τούμπα, στον καυτό μήνα που έχουν μπροστά τους!

Εάν δεν κατανόησε κανείς, πάλι, όπως πριν λίγο καιρό τον… καβγά με το ball boy στην Κρήτη για να πάρει τη… μπάλα του Μουντιάλ σπίτι του ο αθεόφοβος (!) και να χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ούτε τώρα πάλι θα τον κατάλαβε τον Σεμέδο πως στο… διάτανο «πούλησε» την μπάλα κι έκανε και πέναλτι μετά, για να φύγει στο τέλος η Ξάνθη από τον Πειραιά με αξιοπρεπή ήττα ενώ θα έπρεπε κανονικά με βάση την απόδοση των ομάδων και τις τελικές να… είχε βαρύ το φορτίο των αποσκευών της!

Κι όμως αγαπητοί μου, η εξήγηση είναι πολύ απλή: Κολλάει το μυαλό του. Δεν έχει την εφάμιλλη με την κλάση και τις ποδοσφαιρικές του δυνατότητες, ευφυία, αυτός ο «θεόρατος» Πορτογάλος.

Αν ήταν αλλιώς τα πράματα, τέτοιος στόπερ αν ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα, θα ήταν στα… γεράματα και μόνο. Σαν τον Βαλμπουενά. Δείτε την καριέρα του Γάλλου με την ευστροφία που βγάζει στο παιχνίδι του και θα καταλάβετε, εκτιμώ, τι του λείπει του Σεμέδ-αρου!..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μάχη" Σαββίδη - Μαρινάκη για πρόσωπο που δεν φαντάζεστε - Θα πέσει πολύ χρήμα (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags