Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Κώστας Γκόντζος: "Τα βρήκαν Αλαφούζος-Σαββίδης..." - Σιγά το... θεριό τον ΠΑΟΚ!
| 2020-02-14 14:57:00

Κίνδυνος για ΠΑΟ - "Τα βρήκαν Αλαφούζος-Σαββίδης..." - Γιατί έκαναν ντου; - Σιγά το θεριό τον ΠΑΟΚ!

του Κώστα Γκόντζου
Κίνδυνος για ΠΑΟ - "Τα βρήκαν Αλαφούζος-Σαββίδης..." - Γιατί έκαναν ντου; - Σιγά το θεριό τον ΠΑΟΚ!

Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν. Τι έγινε με την ΑΕΚ. Και να πέρναγε...

Το θέμα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ο αποκλεισμός του από το Kύπελλο μετά και τη δεύτερη ήττα στου στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑOΚ.

Κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα, με πρώτο αυτό το χαρακτηριστικό της ομάδας που αρχίζει και γίνεται κανονική, αξιόμαχη και σοβαρή σε κάθε παιχνίδι της.

Πριν πάμε όμως σ' αυτό, δυο παρατηρησούλες που έχουν κι αυτές τη δική τους σημασία.

Η πρώτη έχει να κάνει με τους "πονηρούς" που... τα ξέρουν όλα και κυρίως ξέρουν και αυτά που δεν ξέρουμε όλοι εμείς και κυρίως ο... απλός κόσμος, όπως αρέσκονται να τον αποκαλούνε.

Θα θυμάστε φαντάζομαι το σενάριο που έλεγαν είτε φόρα παρτίδα είτε... εμμέσως και πλαγίως όλο το διάστημα πριν αρχίσουν τα τρία σερί παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και Kύπελλο.

"Εντάξει το... καταλάβαμε, ο Αλαφούζος τάχει βρει με τον Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ θα περάαει αέρα από το ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί στο Kύπελλο σαν... αντάλλαγμα και όλα καλά κι όλα ωραία".

Μιλάμε δηλαδή ότι οι τύποι όχι απλά παίζουν τον παρασκήνιο στα δάχτυλα, αλλά μέχρι και βουλωμένο γράμμα διαβάζουν.

Όχι απλά έπεσαν μέσα, αλλά έκαναν... διάνα κυριολεκτικά στις προβλέψεις τους.

Μόνο βέβαια που ήταν από... την ανάποδη.

Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Ποιος θα θυμάται τώρα και θα κάτσει να δώσει σημασία, στο τι έλεγαν και το τι έγινε τελικά;

Σημασία έχει ότι και αυτή... η δουλίτσα έγινε και πάμε παρακάτω σαν να μη συνέβη τίποτε.

Η δεύτερη παρατηρησούλα.

Στη ρεβάνς του Kυπέλλου στο ΟΑΚΑ, δεν πήγε προετοιμασμένος σωστά ο Παναθηναϊκός, αλλά όχι μόνο η ομάδα.

Όλος ο οργανισμός που αποτελεί αυτό που αποκαλούμε Παναθηναϊκός.

Καθώς εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, τι νόημα είχε λίγη ώρα πριν από ένα παιχνίδι στο οποίος έπρεπε όλος ο Παναθηναϊκός, ομάδα και κόσμος, να πάνε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο την πρόκριση, κάποιοι θυμήθηκαν ή... επέλεξαν αυτή ακριβώς τη μέρα, για να κάνουν πορεία... διαμαρτυρίας με τα μηχανάκια προς τα γραφεία της ΠΑΕ και να της κάνουν ντου με μπογιές και υβριστικά συνθήματα.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη ενέργεια και στην τελική ότι κι αν εξυπηρετούσε, γιατί έπρεπε αυτό να γίνει την μέρα ακριβώς που υποτίθεται όλοι σαν μια γροθιά θα έπρεπε να είναι συσπειρωμένοι για τον κοινό στόχο που ήταν η πρόκριση στο Κύπελλο.

Από κει και πέρα και για να γυρίσουμε στην ουσία της ιστορίας.

Ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείστηκε από το Κύπελλο επειδή ο ΠΑΟΚ είναι θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, πιο ποιοτική, με μεγαλύτερο βάθος επιλογών και όλα τα σχετικά που όντως ισχύουν αλλά δεν ήταν ατά που έπαιξαν τον κύριο λόγο.

Και φυσικά, δεν αποκλείστηκε επειδή όπως άκουσε κατά κόρον να λέγεται, ο Παναθηναϊκός έκανε το... λάθος και με την ισοπεδωτική ως προς την εικόνα της εμφάνιση στο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ... ξύπνησε το θηρίο κι αυτό αντέδρασε σαν τέτοιο στους αγώνες Κυπέλλου.

Με το συμπάθιο για τους φίλους μου τους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά σιγά το θεριό που ξύπνησε και μετά κανείς δεν μπορούσε να το σταματήσει.

Γιατί εγώ αυτό που είδα στο πρώτο παιχνίδι και μόλις τρεις μέρες μετά το... ξύπνημα του θεριού, ήταν ένα παιχνίδι που το... θηρίο για να πάρει σκορ πρόκρισης χρειάστηκε ένα πέναλτι μαϊμού και να γλιτώσει ταυτόχρονα χάρις στους Ελβετούς τουρίστες που ήταν Βαρίστες κανά δυο πεναλτάκια σε βάρος του.

Δεν ήταν αυτό λοιπόν που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο.



Άλλο ήταν, που έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό βασικά και αυτό ήταν το παιχνίδι με την... ΑΕΚ που μεσολάβησε ανάμεσα στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός με την επιλογή του να το δει όσο γινόταν πιο χαλαρά με μοναδικό στόχο ουσιαστικά να μην έχει απώλειες εν όψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, όπως κούραση, τραυματισμούς, επιβάρυνση κάποιων ποδοσφαιριστών του και τέτοια και όχι βαθμολογικές ή αγωνιστικές όπως και έγινε τελικά, έχασε το βασικό ατού που είχε σαν ομάδα μέχρι τότε.

Τη... φόρα του.

Την ποδοσφαιρική του φόρα για την ακρίβεια και την αυθόρμητη αντίδραση που είχε σαν ομάδα να μπαίνει στο γήπεδο και να τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι, όπως συνέβαινε τους τελευταίους μήνες.

Για ομάδες με χαρακτηριστικά όπως αυτού του Παναθηναϊκού, κάτι τέτοιο είναι όχι απλά σημαντικό αλλά το άλφα και το ωμέγα της λειτουργίας τους.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλό όλο αυτό το διάστημα επειδή έχει τους παικταράδες που βρήκαν τη φόρμα τους και τόχουμε ξαναπεί αυτό.

Ήταν μια ομάδα που δουλεύει πολύ καλά σαν τέτοια, που είχε αποκτήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και λειτουργίας για κάθε παιχνίδι και πάνω απ' όλα είχε αποκτήσει ένα αγωνιστικό τέμπο και μια αγωνιστική εικόνα που την έβγαζε αυτόματα σε κάθε παιχνίδι.

Ε λοιπόν, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, ο Παναθηναϊκός τα έχασε, ή αν προτιμάτε αποφάσισε να τα... διακόψει ή να τα αναστείλει, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και εν όψει του αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Και σε μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως σε τέτοια χαρακτηριστικά  και όχι στη συνολική της ποιότητα ή το βάθος των επιλογών της, είναι πολύ δύσκολο αν συμβεί ατό να πατήσει μετά από μια μέρα ακριβώς ένα κουμπί και να κάνει... restart για να ξαναποκτήσει ατά τα χαρακτηριστικά και να μπει στο επόμενο παιχνίδι της όμως είχε συνηθίσει να μπαίνει μέχρι τώρα.

Κι αυτό ακριβώς έγινε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε το παιχνίδι δεν είχε καμιά σχέση με το πως έμπαινε και ξεκινούσε τα παιχνίδια του η ίδια ομάδα σε όλα τα παιχνίδια της πριν απ' αυτό, μηδέ εξαιρουμένου και αυτου του πρώτου αγώνα στην Τούμπα όπου το... θηρίο είχε υποτίθεται ήδη ξυπνήσει.

Κι επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και μέχρι να πάρει χαμπάρι ο Παναθηναϊκός πως έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ή μέχρι να ξαναβρεί το τέμπο και τον τρόπο που είχε συνηθίσει να μπαίνει στα παιχνίδια, είχε ήδη δεχθεί το γκολ και η σεμνή τελετή είχε ήδη τελειώσει πριν καν αρχίσει.



Τέλος πάντων, αυτό έγινε πια και δεν αλλάζει, άλλωστε ακόμα και αν πέρναγε ο Παναθηναϊκός και πάλι δεν θα ήταν το φαβορί, καθώς όπως σωστά είχε πει ο Δώνης μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ακόμα και Άρη μέσα σε αυτή τη διοργάνωση, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ονομαστεί φαβορί για οτιδήποτε.

Το θέμα λοιπόν είναι να μην... πάρει από κάτω τον Παναθηναϊκό αυτή η ιστορία και αντί να συνεχίσει όπως πριν το... εθελοντικό στοπ που έκανε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να μπορέσει δηλαδή να επιστρέψει στην εικόνα που είχε δημιουργήσει πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, να αφεθεί σε μια διαδικασία απλά... διεκπεραίωσης των υποχρεώσεών της μέχρι το τέλος της σεζόν.

Να μπορέσει δηλαδή να ξαναγίνει σοβαρή, ανταγωνιστική και κυρίως κανονική ομάδα και να τελειώσει έτσι το πρωτάθλημα, ώστε να μπορεί να πει στο τέλος της ότι φέτος έκανε ένα σοβαρό και ουσιαστικό βήμα προς τα μπρος και προς τα πάνω, σε σχέση με τον ένα και μοναδικό στόχο που έχει να γίνει μια ομάδα που να βρεθεί κάποια στιγμή όσο γίνεται πιο κοντινή στο όνομα που κουβαλάει και στη φανέλα που φοράει.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags