Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν κόβεται με τίποτα - Δίδυμο που... γαζώνει - "Κερνάει" την Άρσεναλ
| 2020-02-17 10:57:00

Δεν κόβεται από κανέναν - Δίδυμο που... γαζώνει - Τι είπε ο Μαρινάκης - "Κερνάει" πόνο την Άρσεναλ!

Sportdog Team
Δεν κόβεται από κανέναν - Δίδυμο που... γαζώνει - Τι είπε ο Μαρινάκης - "Κερνάει" πόνο την Άρσεναλ!

Ούτε με φάουλ! Βγάζω το καπέλο στον Μαρτίνς. Ποιος Γκερέρο τώρα;

Ολυμπιακός: Υπάρχουν ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές, άνθρωποι και άνθρωποι, χαρακτήρες και χαρακτήρες, αθλητές που η απόδοσή τους, η αγωνιστική συμπεριφορά την οποία επιδεικνύουν, βασίζεται κατά κύριο λόγο στην ψυχολογική τους κατάσταση.

Το είδαμε, το ζήσαμε, το επισημάναμε, το ξέρουμε όλοι, εμείς, οι προπονητές, οι συμπαίκτες του και, πρωτίστως, ο ίδιος, ότι ο Κώστας Φορτούνης είναι αποκλειστικά ο παίκτης που η καριέρα του συνίσταται στα "φεγγάρια του". Σχετίζεται κατά απόλυτο βαθμό με την ψυχολογική έπαρσή του.

Όταν νιώθει ο ίδιος "ανεβασμένος", όταν τα ποδάρια του πατούν στέρεα στο έδαφος, είναι η περίοδος που... ζωγραφίζει. Που βγάζει θελκτικότητα στο γήπεδο. Είναι ασταμάτητος σε εποχές δόξας του, δεν κρατιέται, δεν εξουδετερώνεται, δεν τον ανακόπτεις πολλές φορές ούτε με φάουλ!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι αντιπροσωπευτικός εκείνης της κατηγορίας ποδοσφαιριστών που το ψυχικό κομμάτι είναι άρρηκτα συνδεμένο με το αγωνιστικό και την απόδοσή του.

Θυμηθείτε τον επί Μάρκο Σίλβα που έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα του με τα ερυθρόλευκα, αργότερα στην κακή διετία του και, πέρυσι πάλι, που είχε το ηγετικό και ωριμότερο come back του σε επίπεδα θαυμασμού!

Ο σοβαρός τραυματισμός με τους χιαστούς, που ούτως ή άλλως είναι μια τραυματική εμπειρία για κάθε αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό, έβγαλε σε όλους στον Ολυμπιακό από την πρώτη στιγμή την επιπλέον ανησυχία για την τύχη του Κώστα μετεγχειρητικά, στη φάση της αποκατάστασης και της κατάστασης στην οποία θα παρουσιαζόταν, βγαίνοντας από τα "πιτς".

Ο Μαρτίνς, που στα τέλη του περασμένου χρόνου ευχόταν να του φέρει ο Άγιος Βασίλης σύντομα πίσω υγιή τον αρχηγό του, γνωρίζοντας τον ευαίσθητο χαρακτήρα του παίκτη του, είδαμε πόσο προσεκτικά "τον πάει" στη διαχείριση των λεπτών συμμετοχής που του δίνει.

Ο Φορτούνης γύρισε αρχικά με ελάχιστα λεπτά παρουσίας στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων, ύστερα έμεινε εκτός αποστολής, μετά ξαναμπήκε απλά και έπαιξε λίγο, ώσπου άρχισε να παίζει 90λεπτο για να φθάσουμε έως το σημείο να ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το σαββατιάτικο one man show γκολ του Κώστα Φορτούνη το καταχάρηκαν όλοι στην ομάδα, ειδικά και ιδιαίτερα για την ψυχική ανάταση του διεθνούς άσου.

Σε ένα χρονικά κομβικό σημείο, που οι Πειραιώτες καλούνται να αντιμετωπίσουν Άρσεναλ, ΠΑΟΚ, Άρσεναλ και να μπουν στη διαδικασία των play off του πρωταθλήματος και της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Ύστερα από το σοκ του καλοκαιρινού νοκ άουτ του Φορτούνη, η επόμενη ψύχραιμη σκέψη, ήταν ο υπολογισμός του πότε θα είναι και πάλι εκεί, όταν θα πρέπει και θα επιβάλλεται να ποντάρει πάνω του ο Ολυμπιακός. Και προγραμματίστηκε τούτη δω ακριβώς η εποχή. Που θα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα της τελικής ευθείας των στόχων της χρονιάς για τους ερυθρόλευκους.

Γι’ αυτό και επισημαίνω το γκολ του Φορτούνη ως το κορυφαίο γεγονός του αγωνιστικού "χαλαρώματος" με τον Πανιώνιο, πριν το… δρόμο προς τις συμπληγάδες.

Γιατί δεν ήταν άλλωστε ένα απλό γκολ. Άντε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ή ακόμα ένα δεξιοτεχνικό χτύπημα φάουλ. Ήταν ένα σόλο, ένα προσωπικό τέρμα, μια δική του φαντεζί, απολαυστική ενέργεια, από την αρχή έως το τελείωμά της!

Ήταν μια έκφραση του "μόνος μου και όλοι σας". Στο στυλ του ηγέτη μιας ομάδας δηλαδή.

Ποιανού ενός βέβαια; Δύο "μαέστρων" της ποδοσφαιρικής συναυλίας, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πια και ντουμπλάρισμα ηγετικών φυσιογνωμιών, με σπάνιο δίδυμο για τα ελληνικά δεδομένα, Φορτούνη - Βαλμπουενά.

Συν τοις άλλοις, ο Πορτογάλος τεχνικός ποντάρει να βρει από τα πόδια του Κώστα Φορτούνη, τα γκολ από πίσω. Από το κέντρο, από τους μεσοπεπιθετικούς.

Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, σε... αντικατάσταση του χαμένου εδάφους στο σκοράρισμα από την απώλεια του Χαλίλ Σουντανί και με τον Χασάν να βρίσκεται εκτός λίστας Europa League…

Το αναφέρω για τον Αιγύπτιο χωρίς ψήγμα επικριτικής φυσικά για τον προπονητή, αφού πού να ήξερε ο άνθρωπος, να... μύριζε τα νύχια του όταν θα τους έβρισκε το "κακό" με ακόμα έναν σοβαρό τραυματισμό για εφέτος.

Το αντίθετο, να τα λέμε όλα, ας του βγάλουμε το καπέλο του προπονητή, για την επιμονή του και την πίεση που ασκούσε για να μην έφευγε ποτέ από την ομάδα ο Αχμέντ Χασάν!

Δείτε τώρα τι… όργια κάνουν και θα κάνουν οι δυο τους, με τον Ελ Αραμπί, "γαζώνοντας" κάθε εστία και ας συνειδητοποιήσουμε όλοι πόσο διαφορετικό είναι να έχεις έναν φορ τύπου Γκερέρο αντί για... killers σαν δαύτους.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είναι κακός κυνηγός ο Ισπανός. Όταν όμως παίζεις σέντερ φορ, είτε καθαρά στο "κουτί", είτε περιφερειακός στην κορυφή όμως, εάν δεν είσαι κλασικός striker όπως αποκαλούν τον "εκτελεστή" οι Άγγλοι, δεν έχεις και πάρα πολλά να μου προσφέρεις.

Η ουσία είναι η ιστορία.

Γενικότερα από ψυχολογία ο Ολυμπιακός πηγαίνει "γεμάτος" να δώσει τις τρεις μάχες του στο σκάρτο δεκαήμερο στο οποίο μπήκαμε ήδη έως την παραπάνω Πέμπτη και τη ρεβάνς στο Emirates.  

-Ζεστοί όλοι τους: Φορτούνης, Βαλμπουενά, ο Αραμπί και ο Χασάν αν χρειαστεί για την Τούμπα.

-Ο καταιγισμός του 1ου εικοσάλεπτου εναντίον του Πανιωνίου.

-Εξάλλου, επίσης, η πρόσφατη ανατροπή σκορ-πρόκριση με τη Λαμία επέδρασε κι αυτή θετικά. Όχι τόσο γιατί ο Oλυμπιακός πέρασε το εμπόδιο της -αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο- αλλά γιατί αν δεν συνέβαινε αυτό και έπεφτε πάλι κάζο σαν το περσινό από την ίδια ομάδα, η γκρίνια, η εσωστρέφεια, οι μουρμούρες θα ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ό,τι χειρότερο σαν να λέμε πριν τα ντέρμπι με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ.

Πάντως τα λόγια του Μαρινάκη στα αποδυτήρια το Σάββατο δεν ήταν μονάχα "ντόπες" για τους ερυθρόλευκους. Ισχύουν. Ο Oλυμπιακός μπορεί, έχει τα φόντα, το φορμάρισμα, τον πλουραλισμό, την εμπειρία και τον "αέρα" να πάρει καλά πράγματα από την τριάδα των πολύ δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Η Άρσεναλ δεν είναι μια ομάδα που τη... θες να κληρωθείς. Δεν σε τρομάζει όμως η φάση που περνάει. Ο Αρτέτα δεν έχει αλλάξει και πολλά στην πολύ μέτρια σεζόν που διανύουν οι "κανονιέρηδες".

Πιστεύω ότι αν δεν λείψει από τον Ολυμπιακό η συγκέντρωση -ιδίως στην αμυντική- ανασταλτική λειτουργία του - κατά βάση στο Καραϊσκάκη, που δέχεται αρκετά εύκολα, ανεπίτρεπτα γκολ φέτος, θα έχει ελπίδες να περάσει τους Λονδρέζους.

Για την Τούμπα έχουμε μέρες ακόμα να μιλήσουμε. Ντέρμπι είναι, θα παίξουν πολλά ρόλο, αλλά μέχρι την άλλη Κυριακή το ζητούμενο είναι να "κεράσει" ο Oλυμπιακός πόνο την Άρσεναλ, μόνο... αναθυμιάσεις από τσίκνα στη μύτη της, τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διέρρευσε: Αυτή θα είναι η 11άδα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ - Πάγκο ο Φορτούνης!

     

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags