Facebook Pixel Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Φερέιρα... τέλος! Τον "έφαγε" ο Μαρτίνς
| 2020-02-24 15:56:00

Φερέιρα... τέλος! Τον "έφαγε" ο Μαρτίνς - "Λάζαρος" Ραντζέλοβιτς - 40 για Τσιμίκα - To πήρε!

Sportdog Team
Φερέιρα... τέλος! Τον "έφαγε" ο Μαρτίνς  - "Λάζαρος" Ραντζέλοβιτς - 40 για Τσιμίκα - To πήρε!

Προπονητική "ταπείνωση". Δεν ήταν... soft βουτυράκι. Ποιος Ρέτσος;

Τα χρόνια που τους χωρίζουν ηλικιακά δεν είναι... άβυσσος. Κάπου στα 8 χρόνια του "ρίχνει" ο Πέδρο. Αναλογικά, με το "μάτι" της καριέρας στους πάγκους, επίσης δεν έχουν χαώδη απόσταση σε... ώρες πτήσης. Πιο έμπειρος σίγουρα ο ερυθρόλευκος τεχνικός, αφού έχει άλλα τόσα χρόνια-όσα και η διαφορά τους στη ζωή- παραστάσεων περασμένα στο πετσί του, έχοντας εργαστεί άλλωστε και σε σαφώς περισσότερες ομάδες από τον συμπατριώτη του, Άμπελ.

Κι όμως, ο Μαρτίνς φάνταζε σαν δάσκαλος στην Τούμπα, έχοντας στη γωνιά το μαθητούδι του να του... μαθαίνει γράμματα. Να του... κάνει σεμινάρια αιχμαλωσίας του αντιπάλου. Χειροπέδες του πέρασε, πισθάγκωνα τον έδεσε ο Μαρτίνς.

Ο εγκλωβισμός του ΠΑOΚ στο χορτάρι, ήταν η προπονητική "ταπείνωση" του Φερέιρα από τον συνάδελφο του στα διαπιστευτήρια του πιο κρίσιμου ματς της χρονιάς.

Διότι σύμφωνοι, ο τίτλος δεν κρίθηκε, ο Ολυμπιακός κατέχει πλέον ένα σημαντικό προβάδισμα για να κόψει πρώτος το νήμα και τα play off, τα γεμάτα από ντέρμπι, δεν επιδέχονται πνεύμα χαλάρωσης-"αράγματος" για να μην πάει χαμένος τόσος κόπος στην πολύμηνη σεζόν, ωστόσο το "2" της Τούμπας σε μικρό βάθος χρόνου έχει ήδη κάνει ωριμότερη τη βούληση των ιθυνόντων του Δικεφάλου του βορρά να τον "σουτάρουν" τον Φερέιρα.

Οι αντιδράσεις άλλωστε του κόσμου του ΠΑOΚ μετά το ματς προφανώς ετοίμασαν το μάρμαρο που θα πληρώσει πρώτος και καλύτερος ο Πορτογάλος τεχνικός στην ορατή πια απώλεια του περυσινού τίτλου. Οι στατιστικές και αριθμητικές συγκρίσεις του με τα "πεπραγμένα Λουτσέσκου", εξάλλου, εκθέτουν τον Φερέιρα στην ασπρόμαυρη κοινή γνώμη...

Ήμουν της άποψης πριν το ντέρμπι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να κερδίσει ένα προσωπικό του στοίχημα την Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη. Όχι υπό το πνεύμα αμφισβήτησης προς εκείνον συνολικά.

Όσο όμως για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν τη διαφορά και σε καταξιώνουν στη συνείδηση της πλατιάς μάζας:

1) Να μας έδειχνε ότι "το έχει" στην κατάλληλη προετοιμασία ενός "πολέμου". Ότι μπορεί να προπαρασκευάσει κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών του για να μπουν στη... μάχη με το μαχαίρι στα δόντια. Ότι θα αφήσουν στον αγωνιστικό χώρο τα χνάρια του dna του Ολυμπιακού. Του πάθους και της μαχητικότητας που ανέκαθεν, ιστορικά χαρακτηρίζει αυτό τον σύλλογο. Και φάνηκε αυτό. Από το 1ο λεπτό του ντέρμπι ότι ο προπονητής τους είχε "φτιάξει" τους παίκτες να... μη μασήσουν από τίποτα! Ο Oλυμπιακός ήταν το άκρως αντίθετο από εκείνο το... soft βουτυράκι του αντίστοιχου περσινού ματς στο ίδιο γήπεδο.

2) Να πήγαινε δασκαλεμένος επίσης από την αφέλεια εκείνη με την οποία είχε αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή πριν ένα χρόνο όταν βγήκε λες... ανυποψίαστος στο ξέφωτο της Τούμπας με Νάτχο στο κέντρο και φουλ επίθεση.



3) Να κατάφερνε, κάποια στιγμή, να κάνει ένα δυνατό "διπλό" σε ντέρμπι και, επιτέλους, να επικρατήσει του ΠΑΟΚ, ο οποίος επί Λουτσέσκου του είχε τον αέρα με "2 στα 2" και ακόμα και φέτος με Άμπελ Φερέιρα παρέμενε αήττητος από τον Πέδρο.

Όλα έγιναν!

Γιατί ο Μαρτίνς είχε τη φαεινή ιδέα να μπλοκάρει κατά πρώτο τον Φερέιρα και το όπλο του στα αριστερά ονόματι Γιαννούλης, με τον "Λάζαρο" Ραντζέλοβιτς.

Ο Σέρβος, εκτός του γεγονότος ότι έπρεπε να έχει πάρει καιρό τώρα περισσότερες ευκαιρίες δεδομένης και της σταθερής αρνητικότητας τελευταία του Μασούρα, έδωσε ταχύτητα και έκρηξη στο "φτερό" του Ολυμπιακού, πρωτίστως όμως, περιόρισε τα ανεβάσματα του νεαρού διεθνούς μπακ του ΠΑOΚ, στερώντας του ένα από τα δυνατά ατού ανάπτυξης των Μακεδόνων.

-Γιατί ο Κώστας Τσιμίκας έκανε εμφάνιση fuori classe, που λένε οι φίλοι μου οι Ιταλοί, εξωπραγματική! Τέτοια που σφραγίζει ένα σπουδαίο deal μεταγραφής του, οπουδήποτε στο εξωτερικό, σε μεγάλη ομάδα, σε μεγάλο πρωτάθλημα.

Να με συμπαθάει ο Παναγιώτης ο Ρέτσος, που ανάθεμά με αν κατανόησα ποτέ πώς έκανε μεταγραφή 20 εκατομμυρίων, αλλά τούτος εδώ, με την ίδια "λογική" θα φτάσει τα... 40 και μπορεί να είναι και λίγα!

-Γιατί με τον Ουσεϊνού Μπα, το καλοκαίρι και μέχρι πριν τις γιορτές, κάπου εκεί, κανείς μας δεν είχε ασχοληθεί, αλλά βγήκε "τεφαρίκι" στον Ολυμπιακό. Ένα στόπερ που διαρκώς ανεβαίνει, "μεγαλώνει" και απαρτίζει απροσπέλαστο δίδυμο με τον Σεμέδο. Οι ερυθρόλευκοι, διαβάζω, έχουν παθητικό μόλις 3 γκολ σε 13 εκτός έδρας παιχνίδια τους!

-Γιατί ο Καμαρά έπαιξε πιο ψηλά στον άξονα, πίσω από τον Ελ Αραμπί (κάτι που το έχει ξανακάνει, στο Champions League, επίσης με επιτυχία) και επειδή διαθέτει πνευμόνια για αδιάκοπα τρεξίματα, με το ρόλο αυτό καλύπτει τα πάντα. Καλύπτει χώρους, κλείνει γραμμές και διαδρόμους, βοηθάει να φθάνει η μπάλα λίγο πιο άκρη στον Βαλμουενά για το δημιουργικό πια σκέλος, λειτουργώντας ως γέφυρα με τους ανασταλτικούς λειτουργούς (Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη).

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τούμπα, δεν είναι για... υμνολόγια. Δεν έπιασε καμιά top απόδοση! Ήταν επαρκέστατος όμως για ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών. Ήταν "επαγγελματίας" και ο ΠΑOΚ "ερασιτέχνης".

Απέδειξε -παρά την υπερκόπωση της Πέμπτης με την Άρσεναλ- ότι αντέχει στις ισχυρές πιέσεις, εν αντιθέσει με τον Δικέφαλο που φάνηκε, αν και πιο ξεκούραστος, να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο βάρος της ευθύνης.

Γι’ αυτό και στα "σημεία"... ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΡΙΘΗΚΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος Σεμέδο μέσα στην Τούμπα - Τι έκανε με παίκτη του ΠΑΟΚ - Το είδαν οι Ολυμπιακοί; (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags