Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Το άρθρο του Κώστα Γκόντζου στο sportdog!
| 2020-03-17 10:35:00

Δεν πρέπει να το κάνει αυτό ο Αλαφούζος - Θα είναι έγκλημα για τον Παναθηναϊκό!

του Κώστα Γκόντζου
Δεν πρέπει να το κάνει αυτό ο Αλαφούζος - Θα είναι έγκλημα για τον Παναθηναϊκό!

Την έχουν πατήσει τέσσερις φορές. Στα σκουπίδια δύο χρόνια...

Παναθηναϊκός: Μιλάμε φυσικά πάντα, παίρνοντας σαν δεδομένο πως αυτός ο εφιάλτης που ζει όλη ανθρωπότητα, κάποια στιγμή θα τελειώσει και σιγά-σιγά όλα θα αρχίσουν να παίρνουν ξανά τον δρόμο τους και ανάμεσά τους φυσικά και το ποδόσφαιρο.

Αλλιώτικα εδώ που τα λέμε, δεν έχει και νόημα να μιλάμε πια.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν.

Συνήθως για να γίνει κάτι καλό και λογικό στον Παναθηναϊκό, θα πρέπει να... γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και να γίνουν φοβερά και τρομερά πράγματα.
Καθώς μιλάμε για ένα σύλλογο που εδώ και χρόνια συνήθισε να κινείται στη σφαίρα του παραλόγου, με ελάχιστες και μικρής διάρκειας χρονικές στιγμές που είτε αναγκαστικά είτε τυχαία λειτούργησε διαφορετικά. 

Μια απ' αυτές τις περιπτώσεις ήταν η πρώτη χρονιά του Δώνη στον Παναθηναϊκό, τότε που αναγκαστικά ο Παναθηναϊκός κινήθηκε λογικά και ποδοσφαιρικά, με τον Γιώργο Δώνη όχι απλά να υπηρετεί σωστά και αποτελεσματικά το συγκεκριμένο πλάνο, αλλά να συμβάλλει και ουσιαστικά στο στέριωμα και τη βελτίωσή του στον σύλλογο και ειδικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτό συνεχίζεται ως ένα βαθμό και μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από τα εμπόδια και τις παλινωδίες που συνάντησε στον δρόμο του.
Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες μέχρι... πριν τον κορωνοϊό, είχε σαν σίγουρη εξέλιξη τον τερματισμό αυτού του πλάνου και αυτής της παρένθεσης λογικής, ποδοσφαιρικής και μετρημένης σκέψης στον Παναθηναϊκό.



Ο Δώνης ήταν σίγουρο ότι το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, ο Ρόκα είχε αρχίσει ήδη να αναζητά προπονητή με τις πληροφορίες να θέλουν να είναι Ισπανός ο εκλεκτός του, ενώ ο Αλαφούζος έμοιαζε να έχει αποδεχθεί όπως λένε οι πληροφορίες, την απόφαση να ανοίξει ξανά την κάνουλα ώστε ο Παναθηναϊκός να ενισχυθεί με ένα αρκετά σοβαρό αριθμό ξένων ποδοσφαιριστών, προκειμένου η ομάδα να αρχίσει να ανεβαίνει επίπεδο.

Φαντάζομαι πως οι τελευταίες εξελίξεις σε όλο τον κόσμο με τον κορωνοϊό, έχουν σταματήσει προσωρινά όλες αυτές τις σκέψεις και εξελίξεις, καθώς φαντάζει πολύ δύσκολο σε τέτοιες συνθήκες, τόσο ο Αλαφούζος, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας να έχουν σαν άμεση προτεραιότητα στις σκέψεις και τις ενέργειές τους το τι θα γίνει με τον Παναθηναϊκό.

Δίνει μια ευκαιρία αυτό να το ξανασκεφτούν λιγάκι το όλο πράγμα στον Παναθηναϊκό και κυρίως να το ξανασκεφτεί ο Αλαφούζος.

Κι αυτό γιατί όσο κι αν ακούγεται ελκυστική και γλυκόηχη στα αυτά του κόσμου, η πιθανότητα να αρχίσει και πάλι ο Παναθηναϊκός να κινείται σε άλλα επίπεδο αγωνιστικά, οικονομικά και κατ΄ επέκταση και μεταγραφικά, επί της ουσίας αυτό είναι και η μεγαλύτερη παγίδα και το μεγαλύτερο λάθος αν τελικά επικρατήσει αυτή η λογική.

Κι αυτό για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η προϊστορία και μάλιστα η σχετικά πρόσφατη προϊστορία, τις συνέπειες της οποίας ακόμα πληρώνει ο Αλαφούζος.

Δεν έχει καμιά τύχη λοιπόν ένας σχεδιασμός που θα στηρίζεται και πάλι σε πληθώρα μεταγραφών και ειδικά ξένων αμφιβόλου ποιότητας και αξίας.

Το δοκίμασε και μια και δυο κα τρεις και τέσσερις φορές ο Παναθηναϊκός και με διαφορετικούς μάλιστα ανθρώπους στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή κάθε φορά.

Και τις τέσσερις φορές τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια και καταστροφικά για την ομάδα και για τον σύλλογο συνολικά.

Αντίθετα, το τοπίο άλλαζε εντελώς και φάνηκε κάποιο φως στον ορίζοντα, όταν αναγκαστικά αυτού τους είδους τα εγχειρήματα και οι... ταρζανιές κόπηκαν μαχαίρι.

Απ' την άλλη, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση, όποιος προπονητής και να έρθει να αποτελέσει ουσιαστική συνέχεια αυτού το οποίο έχει γίνει μέχρι τώρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα από πλευράς ποδοσφαιρικής λογικής και λειτουργίας από τον Δώνη.

Όχι γιατί ο Γιώργος Δώνης είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, ή ο μοναδικός αντίστοιχα σ' όλο τον κόσμο που μπορεί να κάνει καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό και όποιος κι αν έρθει θα είναι σίγουρα χειρότερος απ' αυτόν.

Αλλά γιατί αυτή η ομάδα που υπάρχει τώρα και που δεν γίνεται λογικά να μην είναι αυτή που θα αποτελέσει τη βάση για την δημιουργία οποιασδήποτε νέας, έχει μάθει να δουλεύει με συγκεκριμένο τρόπο και έχει δουλευτεί μέχρι τώρα με συγκεκριμένο -και όπως έχει δείξει η πραγματικότητα πετυχημένο- τρόπο από τον Έλληνα τεχνικό.

Όποιος άλλος κι αν έρθει, είναι φυσιολογικό να ξεκινήσει επί της ουσίας σε ένα επίπεδο... δυο χρόνων πίσω την όποια δουλειά έχει κατά νου να κάνει.

Επομένως, αν ο Παναθηναϊκός σταματήσει αυτό που γίνεται και υπάρχει τώρα στην ομάδα με την συγκεκριμένη σύνθεση στην τεχνική της ηγεσίας, επί της ουσίας θα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε αυτά τα δύο χρόνια και που κατά γενική ομολογία έχει φέρει την ομάδα και τον σύλλογο στο επίπεδο που να μπορεί, να επιτρέπεται και να είναι και ρεαλιστικό να κάνει σκέψεις πως ίσως ήρθε η στιγμή για ένα βήμα παραπάνω.

Με λίγα λόγια, θα είναι πραγματικά έγκλημα αν ο Παναθηναϊκός περιφρονήσει αυτό που ο ίδιος έφτιαξε δυο χρόνια τώρα και αποφασίσει να πάει σε μια δοκιμασμένα αποτυχημένη συνταγή και πολύ περισσότερο με εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, ποδοσφαιρική λογική και λειτουργία στο ποδοσφαιρικό του τμήμα.

Μακάρι αυτή η αναγκαστική διακοπή να κάνει τον Αλαφούζο και όσους αποφασίζουν μαζί του ή τον επηρεάζουν να ξανασκεφτούν λιγάκι την όλη ιστορία και όλος αυτός ο προγραμματισμός που περιγράφει και θεωρεί σίγουρο το ρεπορτάζ ότι θα γίνει το καλοκαίρι, να ανακοπεί και να μπει σε εντελώς διαφορετική, υγιή και ποδοσφαιρική βάση, με τον Γιώργο Δώνη πάντα στην ομάδα, να συνεχίζει αυτό που χτίζει εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσε: Επιστροφή-βόμβα στον ΠΑΟ μετά τη φυγή Πιτίνο - Όνομα που "φτιάχνει" τους οπαδούς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags