Facebook Pixel Ολυμπιακός: Σίγουρο του Μαρτίνς - 50 "μύρια" για δύο παίκτες!
| 2020-04-11 17:00:00

Καλά έκανε ο Αυγενάκης - Κουρείο στα play off - Σίγουρο του Μαρτίνς - 50 "μύρια" για δύο παίκτες!

Sportdog Team
Καλά έκανε ο Αυγενάκης - Κουρείο στα play off - Σίγουρο του Μαρτίνς - 50 "μύρια" για δύο παίκτες!

Ανάμικτων συναισθημάτων προβλέψεις προσφέρει στον Ολυμπιακό όλη αυτή η κατάσταση της πανδημίας αναφορικά με κάποιες από τις υποθέσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι οποίες περικλείονταν από πέπλο αβεβαιότητας ενόψει του καλοκαιρινού τραπεζιού διαπραγματεύσεων.

Λ.χ. περιπτώσεις παραμονής Πέδρο Μαρτίνς και Ομάρ, ζητήματα πώλησης Κώστα Τσιμίκα, ΜαντίΚαμαρά, σίγουρα ζητήματα που ούτως ή άλλως θα «ζάλιζαν» τους ερυθρόλευκους ίσως και για πολύ καιρό διαβουλεύσεων, τώρα τα περισσότερα από αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενα fasttrack αποφάσεων.

Συνοπτικών διαδικασιών.

Όπως θα είναι καταπώς διαφαίνεται, όταν με το καλό γυρίσουμε στην καθημερινότητα, επανακτήσουμε τους ζωτικούς ρυθμούς στα χέρια μας και με πολλά άλλα, κυρίως τα αγωνιστικά θέματα του παγκόσμιου αθλητισμού: Συρρικνωμένες σεζόν, «συμπιεσμένες» ημερομηνίες, εκχωρήσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εμπορικές συμφωνίες με επίκεντρο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τα ομαδικά, αλλά και ατομικά αθλήματα (στίβος, τένις).

Με την ευκαιρία να σταθώ στη δυνατότητα που παρέχει η πολιτεία με το «ελεύθερο» Αυγενάκη, το οποίο ανακοινώθηκε πως θα θεσμοθετηθεί με ειδική διάταξη, για απεριόριστους ελιγμούς των Ομοσπονδιών και των διοργανωτών των ομαδικών πρωταθλημάτων, να ενεργήσουν όπως κρίνουν κατά περίπτωση, με μοναδικό σκοπό την ολοκλήρωση των τρεχουσών περιόδων.

Η βαρύτητα πέφτει στο ποδόσφαιρο και τη Σούπερ Λίγκα δίχως άλλο, γιατί από τη στιγμή που και η FIFAήδη έχει ανακοινώσει ότι θα είναι ανεκτική σε χρονικές προθεσμίες, αρκεί να τελειώσουν οι σεζόν, να έρθουν σε πέρας τα εθνικά πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκές συλλογικές διοργανώσεις, εξυπακούεται πως δεν θα γινόταν να αποτελέσει «παραφωνία» η Ελλάδα.

Φρόνιμα λοιπόν το υπουργείο Αθλητισμού αποφάνθηκε να δώσει άνεση σε SuperLeagueκλπ. να κλείσουν τις εκκρεμούσες αγωνιστικές υποχρεώσεις για να πάμε με το καλό παρακάτω.
 

Κουρείο στα play off                               

Και, επιπλέον, ο Λευτέρης Αυγενάκης δίνει και την ευκαιρία να αλλάξουν τις προκηρύξεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων εάν το θελήσουν και εξυπηρετεί κάτι τέτοιο τις Ομοσπονδίες.

Επομένως, λέμε τώρα, ακόμα και αν υπάρχει ανάγκη, ας διαφοροποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής των playoffγια την ανάδειξη πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ας γίνει φερ’ ειπείν, ένας γύρος και όχι δύο, όπως ισχύει για τα playout. Γιατί αυτό; Επειδή πιθανώς θα σφίξουν οι ζέστες Ιούνιο μήνα στην Ελλάδα…

Λέμε τώρα. Ή ίσως να πρέπει για λόγους που θα κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει η τρέχουσα προκήρυξη, ώστε να «προλάβουμε» τις ημερομηνίες έναρξης της επόμενης σεζόν 2020-21, για να μην πάμε κατευθείαν από το φίνις της τρέχουσας στο άνοιγμα αυλαίας της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Σε κάθε περίπτωση, για οικονομικούς επίσης λόγους, επιβάλλεται και δεν έπαψε αυτό κατά την άποψη μου να υφίσταται, να παιχθεί μπάλα στα γήπεδα. Εννοείται κεκλεισμένων των θυρών, ασυζητητί αυτό.

Και όχι μόνο για την αμέσως επόμενη εποχή, αλλά και για όσο ο ιός δεν μας αφήσει παντελώς ήσυχους… Ήδη οι Γερμανοί προσανατολίζονται να διεξαγάγουν την Budesligaχωρίς θεατές στα γήπεδα τους μέχρι το τέλος του έτους, μέχρι 31/12.

Θα δούμε!

Πάντως όλα πρέπει να τελειώσουν και γίνεται να ολοκληρωθούν. Και το Κύπελλο Ελλάδος.


Ο θεματοφύλακας του ελληνικού ποδοσφαίρου        

Και να είναι και σε μια αγωνιστική φόρμα ο Ολυμπιακός – και για τους ερυθρόλευκους – ώστε να πάει να παίξει τη ρεβάνς με την Γουλβς, να παίξει «ρέστα» στο Europa κατά τα τέλη Ιουλίου, προσπαθώντας να συλλέξει πόντους για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθότι μόνο αυτός υπάρχει να προασπίζει τα συμφέροντά του, διεκδικώντας μια καλύτερη τύχη των συλλόγων μας τα επόμενα χρόνια στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Μην το ξεχνάμε αυτό γιατί θα βρούμε μπροστά μας μία και μοναδική εκπρόσωπο στο ChampionsLeague, μόνο την πρωταθλήτρια κι αυτή, να καλείται να παίζει προκριματικά από τα… τέλη Ιουνίου κιόλας!

Να επιστρέψω όμως πάλι στον πρόλογο και να υπογραμμίσω αυτό που μάθαμε από τις παραδόσεις μας. Τι λέει ο λαός; Από αγκάθι βγαίνει ρόδο…

Ε, αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί με Μαρτίνς και Ελαμπντελαουί. Δύο υποθέσεις που σκότιζαν τα κεφάλια των ιθυνόντων, θα κλείσουν θετικά και με fasttrackκινήσεις.

Ο κορωνοϊός δεν «φέρνει» ευρωστία, δεν ανοίγει κρουνούς ροής χρήματος, περιορίζει την όρεξη των συλλόγων – δίχως και τη χρονική πολυτέλεια μιας μακράς καλοκαιρινής μεταγραφικής εποχής – καθίζει τους πάντες στα αυγά τους να διατηρήσουν τα πράγματα γενικά ως έχουν.

Πότε να κάτσουν να συζητήσουν επί μακρόν Μαρινάκης και προπονητής-ατζέντης του, το μέλλον των δύο πλευρών, όταν ακόμα ο Μαρτίνς προγραμματίζει εντελώς διαφορετικά τις επόμενες αγωνιστικές κινήσεις του για να πάρει το πρωτάθλημα, να διεκδικήσει και το νταμπλ, για να του μείνει και… ελευθερία πνεύματος να σκεφθεί την επαύριον χωρίς Ολυμπιακό! Και με ποια καλύτερη πρόταση και από πού, όταν όλους τους απασχολεί το τι μέλλει γενέσθαι, αύριο και… μεθαύριο και άσε στην άκρη τώρα το «παρά-μεθαύριο». Άλλωστε ο Πορτογάλος προπονητής τους ερυθρόλευκους είχε πάντοτε πρώτη προτεραιότητα. Το έχει επαναλάβει μπόλικες φορές, το έχει δείξει και έμπρακτα κι ας είχε έρθει η πρόταση από τους Άραβες και όχι από κάποιο «πολιτισμένο» ποδοσφαιρικό περιβάλλον!

Στα… καλά του κορωνοϊού και το θέμα του Ομάρ.Ο Νορβηγός ναι μεν δεν είχε ποτέ ως τώρα χειροπιαστή ξεκάθαρη προσφορά του Ολυμπιακού στη διάθεση του, αλλά δεν είχε και ποτέ κάτι «δυνατό» και επίσημο από το εξωτερικό. Εδώ ο χρόνος «έτρεξε» υπέρ της ομάδας.

Σε λίγο ο διεθνής μπακ δεν θα έχει… τίποτα καλύτερο να κάνει από το να βάλει ακόμα μία υπογραφή σε συμβόλαιο ανανέωσης με τους Πειραιώτες εντός λογικού οικονομικού πλαισίου που θα βολέψει και τους δύο, μα… πιο πολύ την ομάδα…
 

Οι υπεραξίες Τσιμίκα, Καμαρά                                  

Ωστόσο αν ο… κορωνοϊός «διευκολύνει» τον Ολυμπιακό σε αυτές τις περιπτώσεις, στις πιθανές πωλήσεις Τσιμίκα, Καμαρά του εγείρει εμπόδια. Σημαντικά.

Υπό τοιαύτες οικονομικές ανατροπές και προβλεπόμενη κρίση στα ταμεία των  συλλόγων παγκοσμίως, ποιος θα εκταμιεύσει με προορισμό την πλατεία Αλεξάνδρας 20 και 25 εκατομμύρια euro για τον καθένααπό αυτούς τους παίκτες;

Γιατί για κάτω από αυτά τα νούμερα ο Ολυμπιακός δεν διαπραγματεύεται. Θα επιμείνει στη διακράτηση των «μετοχών» του και στη δημιουργία νέων υπεραξιών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διέρρευσε: Τότε αρχίζει η Superleague - Χωρίς κόσμο τα γήπεδα - Απίθανο τι θα γίνει τα Χριστούγεννα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags