Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τεράστιο λάθος στον ΠΑΟ - Κατεδαφίζουν τα πάντα
| 2020-04-22 17:30:00

Τεράστιο λάθος στον ΠΑΟ - Κατεδαφίζουν τα πάντα - Αυτοί οι παίκτες να φύγουν - Τέσσερις βόμβες!

του Κώστα Γκόντζου
Τεράστιο λάθος στον ΠΑΟ - Κατεδαφίζουν τα πάντα - Αυτοί οι παίκτες να φύγουν - Τέσσερις βόμβες!

Παναθηναϊκός: Καθώς φαίνεται πως μπαίνουμε στη φάση της αποσυμφόρησης απ' όλα αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, είναι λογικό να αρχίσει σιγά-σιγά να επανέρχεται στη ζωή μας και το ποδόσφαιρο.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως άρχισε να ξαναμπαίνει με τον ίδιο περίπου τρόπο που... βγήκε, δηλαδή με μια σειρά κόντρες και αλληλοκατηγορίες σχετικά με το αν πρέπει να ξαναμπεί, με ποιον τρόπο, ποια δεδομένα και όλα τα σχετικά.

Λογικό φυσικά αυτό, καθώς ο κορονοϊός προτιμά να χτυπάει τους ανθρώπους και όχι τα κακώς κείμενα των ανθρώπων.

Αυτά μένουν εκεί, ίδια και απαράλλαχτα να μας ταλαιπωρούν και να μας κάνουν να ασχολούμαστε τελικά με όλα τα γύρω-γύρω και σχεδόν καθόλου με το ποδόσφαιρο.

Επειδή όμως θέλουμε δεν θέλουμε, τελικά αυτό, δηλαδή το ποδόσφαιρο, θα είναι το αντικείμενο, καλό είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε μια σειρά πράγματα σχετικά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό τώρα.

Ελπίζω, πολλά αν όχι όλα σχεδόν, απ' όσα ακούγαμε και διαβάζαμε σχετικά με τις προθέσεις του Παναθηναϊκού την επόμενη μέρα, να είναι περισσότερο αποτέλεσμα της ανυπαρξίας δράσης και ενεργειών των ημερών, παρά... έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του Παναθηναϊκού εν όψει της συνέχειάς του είτε αν ξαναρχίσει τώρα η σεζόν, είτε αν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό της επόμενης.

Το βασικό λάθος που έχουν όλα αυτά είναι ένα.

Το ότι μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, σαν να πρόκειται με ένα μαγικό τρόπο να ισχύσουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά, διαφορετικά μεγέθη και μπάτζετ και διαφορετική λογική σε σχέση με ότι ίσχυε πριν την πανδημία.

Δίνεται δηλαδή η εντύπωση, πως ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει τόσο πολύ τα δεδομένα του, που ξαφνικά θα αρχίσει να χτίζεται από την αρχή και σε εντελώς διαφορετική βάση απ' αυτή που έχει χτιστεί μέχρι σήμερα και κυρίως απ' αυτή που έχει χτιστεί τα τελευταία δύο χρόνια, από την ανάληψη δηλαδή της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Δώνη.

Η λογική λέει βέβαια, πως για να χτίσεις κάτι απ' την αρχή, θα πρέπει να... κατεδαφίσει αυτό που ήδη υπάρχει.

Και δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη, την αρμοδιότητα, την τεχνογνωσία και τα υλικά για να κατεδαφίσει αυτό που υπάρχει μέχρι στιγμής, προκειμένου να φτιάξει κάτι διαφορετικό μεγαλύτερο και πιο λαμπερό.

Η πείρα στον Παναθηναϊκό δείχνει, πως όσες φορές δοκιμάσαμε να κατεδαφίσουμε κάτι για να πούμε μετά ότι χτίσαμε κάτι άλλο, το αποτέλεσμα ήταν όχι απλά τραγικό, αλλά κυρίως διαχρονικό, με την έννοια ότι περνάνε αρκετά χρόνια για να μπορέσει μετά ο σύλλογος να ξανάρθει στα ίσα του.

Αλλά και πέρα απ' αυτό και χωρίς να ξέρω τι σόι τελικά δεδομένα θα έχουμε στον Παναθηναϊκό της επόμενης μέρα, δεν βλέπω για ποιο λόγο ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός της επόμενης μέρας και το χτίσιμο του οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού οικοδομήματος έχουν στο μυαλό τους ότι αποφασίζουν, προϋποθέτει το κατεδάφισμα των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα.


Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή και αν η επανεκκίνηση της λειτουργίας του δεν τον βρει με τεράστιες αλλαγές στην σύνθεσή του σε όλα τα επίπεδα, έχει αποκτήσει μια καλή και σχετικά στέρεη βάση σαν ποδοσφαιρικό τμήμα και λογική με την οποία δουλεύει.

Κι αυτό δεν είναι... εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια να χτιστεί κάτι ακόμα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό.

Ίσα-ίσα που αυτό σου εξασφαλίζει το ότι μπορείς με σιγουριά να κινηθείς σε ένα διαφορετικό επίπεδο, ξεκινώντας όχι από το μηδέν, αλλά από ένα σχετικά καλό επίπεδο.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή ένα σχετικά καλό σαν βάση ποδοσφαιρικό υλικό, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό του στοιχείο.

Χρειάζεται σίγουρα ένα ξεσκαρτάρισμα και μια δεύτερη ματιά και σκέψη σε σχέση με τους ξένους που έχει στο ρόστερ του, καθώς αρκετοί απ' αυτούς, είναι απλά "βαρίδια" στο όλο σύστημα και ούτε έχουν προσφέρει, ούτε έχουν πείσει ότι μπορεί να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στην συνέχεια και ανεξαρτήτως συνθηκών.

Εκεί, ναι, θα χρειασθεί ένα καλό, σίγουρα και καλά μελετημένο πλάνο, για την απόκτηση τριών ή τεσσάρων το πολύ όμως, ξένων παικτών που σε ηλικία και προσόντα να μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

Αλλά προσοχή όμως. 

Τόσων μόνο.

Και ποσοτικά και ποιοτικά.

Αλλιώτικα ο κίνδυνος να ξεφορτωθεί κάποια βαρίδια ο Παναθηναϊκός και να φορτωθεί άλλα τόσα την ίδια στιγμή, είναι και ορατός και πιθανότατος.

Η μέχρι στιγμής πείρα λέει, πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε άνετα στην Ελληνική αγορά και με πολύ πιο σίγουρες και φθηνές λύσεις, να έχει βρει παίκτες σαν την πλειοψηφία των ξένων που έχουν έρθει μέχρι σήμερα στο σύλλογο.

Κι αυτό παρ' ότι τελικά όλοι το λένε σαν... συμπέρασμα μετά από κάθε μεταγραφική περίοδο, εν τούτοις και πάλι στην επόμενη... κατρακυλάνε στο ίδιο λάθος.

Συμπερασματικά.

'Οποια κι αν είναι τα δεδομένα επανέναρξης της δραστηριότητας και των σχεδιασμών στον Παναθηναϊκό, το σίγουρο είναι ένα.

Πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μια καλή, προσεκτική και μετρημένη ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ και σε καμιά περίπτωση κατεδάφισμα αυτού που υπάρχει σήμερα και σχεδιασμό ξανά απ' την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ομάδα... ΣΟΚ: Εκεί κλείνει ο Μπεργκ και κάνει τους Παναθηναϊκούς να τρελαίνονται!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags