Facebook Pixel Ολυμιακός - ΠΑΟΚ: Γελάνε στον Ολυμπιακό - Απαντούν με... υποβιβασμό του ΠΑΟΚ
| 2020-04-24 22:38:00

Γελάνε στον Ολυμπιακό - Απαντούν με... υποβιβασμό του ΠΑΟΚ - Αποκάλυψη-βόμβα για Τσιμίκα!

Sportdog Team
Γελάνε στον Ολυμπιακό - Απαντούν με... υποβιβασμό του ΠΑΟΚ - Αποκάλυψη-βόμβα για Τσιμίκα!

Ολυμιακός - ΠΑΟΚ: Εάν δεν αφορούσε υπόθεση της δικαιοσύνης, την οποία οφείλουν να (και) σέβονται και υπολήπτονται οι πολίτες, στην πλατεία Αλεξάνδρας μου έλεγε κάποιος καλά ενημερωμένος, θα βαστούσαν την κοιλιά τους από τα γέλια με αυτή την απειλή για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και ποδοσφαιρική-αθλητική εξόντωση του ιδιοκτήτη του.

Στο ερώτημα δε, αν τρομοκρατήθηκαν στην πειραϊκή ΠΑΕ στο άκουσμα της είδησης, αν ανησυχούν για πιθανές βαριές τιμωρίες της ομάδας και του Βαγγέλη Μαρινάκη, η απάντηση είναι: Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;

Ενώ σε ένα άλλο ερώτημα, μια απορία πρόκλησης εντυπώσεων από φίλα προσκείμενα προς τον ΠΑΟΚ Μέσα Ενημέρωσης και εχθρικά για τον Ολυμπιακό, για το «αν υπάρχει άραγε δικαστής που θα είχε το θάρρος να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό», από το μεγάλο λιμάνι της χώρας εκείνο που θα μπορούσαν να σχολιάσουν, φαντάζομαι ότι είναι το πολύ απλό: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Προφανώς. Όταν για τον ΠΑΟΚ έγινε… fasttrackνομοθετικός τοκετός και εγεννήθη ευεργετική, προκλητικά προνομιακή για το δημόσιο αίσθημα διάταξη αποσόβησης της μακεδονικής ομάδας από τον υποβιβασμό, πληρώνοντας με απλή αφαίρεση βαθμών από ένα πρωτάθλημα το οποίο κατ’ ουσία είχε ήδη χαμένο από τους ερυθρόλευκους, συνεπεία της ενοχής της στην πολύκροτη πολυϊδιοκτησίας, τότε μόνο με ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται η πρόθεση/διάθεση/επιθυμία κάποιων κύκλων να φουντώσουν ένα θέμα με «πέτσινα αποτελέσματα αγώνων» για να την «πληρώσει» ο Ολυμπιακός.

Μιλάμε για μια ιστορία που γέλασε το πελεκούδι, κάγχασε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η ακροαματική διαδικασία του, στη διάρκεια των καταθέσεων των κλητευμένων μαρτύρων της πολιτικής αγωγής, θύμισε…σπαρταριστά επεισόδια από το μεταφερθέν στην μικρή οθόνη, χρονογράφημα του Δημήτρη Ψαθά, «Η Θέμις έχει κέφια».

Τα πισωγυρίσματα του Τάκη Φύσσα, σε σχέση με την αρχική καταγγελία του για την υπόθεση των προσυμφωνημένων αγώνων και ειδικά για το περίφημο «προσυνεννοημένο» ματς, Ολυμπιακός-Ατρόμητος του 2015, συνθέτουν ένα άνευ προηγουμένου κάδρο παλινωδίας, υπογράφουν με χιουμοριστικό τρόπο μπορώ να πω μια δήθεν υπόθεση σκοτεινού παρασκηνίου και δράσης «εγκληματικής οργάνωσης», εμπνευσμένης από τους… ΜόντιΠάιθονς και τα καμώματα του Πίτερ Σέλερςως επιθεωρητήςΚλουζό!

Αναρωτιέται κανείς: Μπορεί να καταδικαστεί μία ομάδα ή φυσικά πρόσωπα εμπλεκόμενα σε υπόθεση προκαθορισμένων αγώνων όταν ένας βασικός μάρτυρας κατηγορίας, αντί να είναι καταπέλτης στο δικαστήριο, να αρχίζει τα ήξεις-αφίξεις και τα «άκουσα», «μου είπαν», «μου μεταφέρθηκε»!

Ας θυμηθούμε μαζί, κάποια αποσπάσματα από την κατάθεση Φύσσα, ο οποίος είχε επικαλεστεί τον τότε προπονητή του Ατρομήτου, τον Πορτογάλο Σα Πίντο, ότι του είχε πει κάποια «ανομολόγητα» γεγονότα, με αφορμή τα οποία φτιάχτηκε η δικογραφία για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος:

«Έτσι όπως μου τα μετέφερε (ο Σα Πίντο), θεώρησα ότι έγινε παρέμβαση. Δεν μου είπε για ποιους λόγους έγινε αυτό. Μου είπε ότι δεν θα παίξουν 4-5 παίκτες που ήθελε να βάλει.

Δεν μου ανέφερε πρόσωπα, εγώ μπήκα στη διαδικασία να δω ποιοι δεν αγωνίστηκαν.

Μίλησα με Κατσουράνη, και μου είπε ότι όντως, δεν έπαιξε σε αυτό το παιχνίδι γιατί δεν ήταν έτοιμος. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση τη βαθμολογίας, ένας αγώνας με τον Ολυμπιακό πάντα είναι σημαντικός. Ούτε είχα ακούσει κάτι, ούτε υπαινίχθηκα κάτι, μετέφερα μόνο ότι μου είπε ο Σα Πίντο.

Στον ανακριτή ανέφερα ότι μου είπαν. Μόνος μου δεν θα πήγαινα, με κάλεσε ο ανακριτής και πήγα.

Μετέφερα στον Αλαφούζο, αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο για το συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε. Πήρα τον Ρικάρντο Σάντος τηλέφωνο και μου απάντησε ότι μίλησε μαζί του, ότι ένιωσε κάποιους είδους ενόχληση από την ομάδα, δεν του άρεσε και γι’αυτό παραιτήθηκε».

Ο δε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, στο ίδιο ακροατήριο, για την ίδια υπόθεση, όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, την 5η Φεβρουαρίου 2020, που εγένετο η ακροαματική διαδικασία:

Δίκη για τα στημένα: Αποστάσεις και «δεν θυμάμαι» από τον Γιάννη Αλαφούζο

Με τη φράση «δεν θυμάμαι» να είναι η πιο συνηθισμένη στην κατάθεσή του, ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έριξε φως στην υπόθεση των «στημένων».

Με κάτι τέτοια… «αδιάσειστα στοιχεία» θα ήταν ποτέ δυνατό να αποφανθεί κάποιος δικαστής την ενοχή των κατηγορουμένων;

Και, προφανώς, δικαιώνονται οι πηγές μου που επιμένουν ότι ουδείς… σκιάζεται στον Πειραιά και η «απάντηση» έρχεται μέσα από τη νέα ολομέτωπη επίθεση που είχε ετοιμάζει ο Ολυμπιακός κατά του ΠΑΟΚ, προσφεύγοντας στο CAS και διεκδικώντας τον υποβιβασμό του Δικεφάλου του βορρά για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

  • ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ γύρω από μια πιθανή μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκατο καλοκαίρι. Όπως και σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα, σε κάθε έκφανση της ζωής μας, οι προβλέψεις περιττεύουν μετά την έξοδο μας από την καραντίνα, έτσι και για το ποδόσφαιρο, τα οικονομικά και μεταγραφικά δεδομένα που θα προκύψουν, ουδείς μπορεί να πει το οτιδήποτε για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Απλά η εκτίμηση μου είναι ότι ομάδες σαν την Τορίνο, που άκουσα τελευταία ή λίγο πιο παλιά, άλλοι σύλλογοι παρόμοιοι με την Γκρανάτα, δεύτερης ή και τρίτης ταχύτητας στην Premierτης Αγγλίας, ότι θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή αριστερό μπακ, αποκλείεται να καλύψουν τις προσδοκίες του παίκτη και του Ολυμπιακού. Και εννοώ και τις οικονομικές, αλλά και τις αγωνιστικές.

Ο Τσιμίκας δεν πρόκειται αφενός να φύγει από τους ερυθρόλευκους το καλοκαίρι, τώρα, γρήγορα, αν το ποσό της μεταγραφής δεν έχει το «2» μπροστά, τουλάχιστον δύο δεκάδες εκατομμύρια, αφετέρου δε, η αγωνιστική του αξία, η πραγματική μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, είναι για ένα κλαμπ μεγάλο, σπουδαίο, διάσημο θα έλεγα, που πάντως κάνει πρωταθλητισμό, είναι από τους πρωταγωνιστές σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Περιπτωσάρα για Ολυμπιακό - Παίζει αριστερά, δεξιά και "δεκάρι" - Πολύ ακριβός - Μόνο έτσι ερχεται!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags