Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Να οι εξυγιαντές! Τι γινόταν επί Θωμά
| 2020-04-27 22:43:00

Να οι εξυγιαντές! Τι γινόταν επί Θωμά - Αποθέωναν Πατέρα, Μαρινάκη, Μπέο - Μάγκες, είναι αργά...

του Κώστα Γκόντζου
Να οι εξυγιαντές! Τι γινόταν επί Θωμά - Αποθέωναν Πατέρα, Μαρινάκη, Μπέο - Μάγκες, είναι αργά...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρισκόταν πάντα σε μια ιδιότυπη καραντίνα κλεισμένο στον παρασιτικό εαυτό του, μακριά από τη λογική και την απαιτούμενη υγεία που έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο άθλημα για να λειτουργήσει.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που σε τίποτε δεν το άλλαξε και δεν το επηρέασε και η τωρινή καραντίνα, έστω κι αν αυτή προέκυψε για ιατρικούς λόγους και όχι για τους λόγους που προαναφέραμε και που ίσχυαν διαχρονικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που για να επιζήσει χρειάζεται διαρκώς το "οξυγόνο του", που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ενασχόληση και η δραστηριότητα με το παρασιτικό του κομμάτι και μόνο.

Το ίδιο έργο ζούμε για μια ακόμα φορά, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τη "μάχη εκ του συστάδην" για το δίκιο ή το άδικο της κάθε πλευράς.
Μόνο που κάποια στιγμή, θα πρέπει να μιλήσουμε και λίγο ειλικρινά.

Καθώς, αν μη τι άλλο, τόσο η "πιάτσα" μας, όσο και ο "μικρόκοσμος του ποδοσφαίρου μας" είναι πλέον τόσο ελάχιστα σαν μέγεθος, που και καλά γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και νωπές είναι ακόμα οι μέρες και τα έργα του καθενός.

Προσωπικά θα έβλεπα με ανακούφιση και με υπερβολική δόση αισιοδοξίας, κάθε προσπάθεια να καθαρίσει το ποδόσφαιρο και να μπει σε μια διαφορετική ρότα λειτουργίας.

Όμως λυπάμαι, αλλά αυτό που βλέπουμε για μια ακόμα φορά, δεν έχει καμιά σχέση με κάτι τέτοιο.

Ειδικά όταν βλέπεις και ποιοι πρωτοστατούν ή αυτοαναγορεύονται σαν οι αρχάγγελοι της κάθαρσης και της εξυγίανσης, εκεί το πράγμα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο.

Δυστυχώς λοιπόν και αυτό το οποίο βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, μοιάζει -και είναι κιόλας επί της ουσίας- περισσότερο ένα "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" για την επικράτηση και την κυριαρχία στο παρασιτικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, παρά κάποια εξέλιξη προς την κατεύθυνση της πραγματικής εξυγίανσης και της αλλαγής των δεδομένων λειτουργίας του.

Γιατί δεν μπορώ να πεισθώ, κυρίως για τις προθέσεις και τα δίκια, των συγκεκριμένων που εμφανίζονται σαν οι δημόσιοι -και αφανείς ταυτόχρονα- δημόσιοι κατήγοροι και πρωτεργάτες αυτής της νέας... μάχης για την εξυγίανση.

Όπως και να το κάνουμε και ανεξάρτητα από το πόσο αλήθεια ή πόσο πραγματικό υπόβαθρο και βάθος έχει η συγκεκριμένη ιστορία, δεν γίνεται να μου το παίζουν όψιμοι "μαχητές της αλήθειας και της διαφάνειας" οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν γράψει ατέλειωτες ώρες πτήσης στην... αποθέωση και την προσπάθεια εξαγνισμού του ίδιου συστήματος το οποίο τώρα -υποτίθεται- μάχονται για να καθαρίσουν.

Δεν γίνεται να μου το παίζουν εξυγιαντές οι τύποι που στα μπλοκάκια τους ακόμα υπάρχουν οι αμοιβές από την αμαρτωλή ΕΠΑΕ του Μητρόπουλου.

Δεν γίνεται να πιστέψω τις προθέσεις -και ακόμα και την ουσία- τύπων, που στα σκληρά χρόνια της παράγκας, έκαναν... ουρά στη Λεωφόρο Καβάλας για να πάρουν την "ευλογία" του Θωμά και τα πάσης φύσεως προκύπτοντα "οφέλη" μετά τη λήψη της συγκεκριμένης "ευλογίας".

Μην τρελαθούμε κιόλας.



Οι τύποι που σε εκείνα τα σκληρά χρόνια της μονοκρατορίας του παρασιτισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όταν δεν υπήρχε το παραμικρό όφελος από την όποια εναντίωση σ' αυτό, είχαν σπεύσει να αποτελέσουν τα καλύτερα γρανάζια του παρασκηνίου και είχαν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση και της "ιδεολογική κάλυψη" του παρασκηνίου και της "αποτελεσματικότητάς του", δεν έχουν το παραμικρό δικαίωμα και ηθική νομιμοποίηση να μου το παίζουν τώρα "αγωνιστές της εξυγίανσης και της κάθαρσης του ποδοσφαίρου".

Δυστυχώς γι' αυτούς, τα μυθικά τους αποφθέγματα εκεί της εποχής αλλά και της νεότερης, είναι ακόμα νωπά στη μνήμη μας.

Οι τύποι που καθιέρωσαν τη λογική "αν θες να είσαι μάγκας φτιάξε ομάδα που να νικάει και το παρασκήνιο και την διαιτησία" δεν με πείθουν τώρα ότι ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό και καίγονται για ένα υγιές και καθαρό ποδόσφαιρο.

Οι τύποι που μεγαλούργησαν και έστησαν καριέρες με την απίθανη... έμπνευση του αποφθέγματος ότι αυτός που κάνει το έγκλημα είναι "μάγκας και αγαπάει την ομάδα του" ενώ αυτός που υφίσταται το έγκλημα απλά "είναι ανίκανος, δεν αγαπάει δεν προστατεύει την ομάδα του και πρέπει να φύγει απ' το ποδόσφαιρο" δεν μπορεί τώρα μετά από τόσα χρόνια να σχίζουν τα ιμάτιά τους για την ύπαρξη παρασκηνίου και την ανάγκη για καθαρό ποδόσφαιρο.
Και για να λέμε και πολλά-πολλά ένα μόνο πράγμα ακόμα.

Οι τύποι που έκαναν πρωτοσέλιδο τον Πατέρα και τον Μαρινάκη με τον τίτλο "είναι ευλογία για το ελληνικό ποδόσφαιρο το να έχει αυτούς τους δύο" και εκείνοι που έγραφαν το αμίμητο "Τζίγκερ σε γλεντάει ο Μπέος" αποθεώνοντας τον Αχιλλέα Μπέο και καλώντας σε... λαϊκή εξέγερση ταυτόχρονα εναντίον του... γλεντημένου -από το... παρασκήνιο δηλαδή γλεντημένου για να μην ξεχνιόμαστε. σήμερα να μου εμφανίζονται σαν οι αρχιεισαγγελείς εναντίον του Μαρινάκη.

Και για να το κάνουμε και ακόμα πιο αληθινό το πράγμα, ακόμα και αν στεναχωρήσουμε "φίλους" και φίλους;

Τώρα πια μάγκες είναι πολύ αργά.

Πολύ αργά για σας φυσικά.

Να... εξαγνιστείτε.

Τώρα πια δεν έχει και νόημα ή όλη "προσπάθειά σας".

Νόημα είχε να την κάνατε τότε που μια τέτοια προσπάθεια και τοποθέτηση είχε κόστος και προσωπικό και επαγγελματικό και οπαδικό και απ' όλα.

Τώρα πια, τώρα που έχουν φουντώσει και έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα "αντίπαλα δέοντα" και απλά παρακολουθούμε μια μάχη για το ποιος θα επικρατήσει και πέφτει και άφθονο χρήμα και οφέλη σ' αυτή την "προσπάθεια", μικρή σημασία έχει και το τι λες και το τι υποτίθεται "προσπαθείς" και όλα.

Τώρα πια, που αν πεις τη φράση "εγκληματική οργάνωση" ή αν γράψεις και πεις τον Μαρινάκη... "ο χοντρός" αντί να τον πεις με το όνομά του, βρίσκεις στο φτερό.... πέντε δουλειές, για το μόνο που μπορείς να πείσεις και τον πιο ανόητο, είναι απλά με το... ποιανού το μέρος είσαι και για την πάρτη τίνος... "πολεμάς".

Γι αυτό αφήστε τα παχιά λόγια και τις βαρύγδουπες "αποκαλύψεις" και τουλάχιστον μην προκαλείτε όσους επιμένουν ακόμα να έχουν και ΜΝΗΜΗ και ΛΟΓΙΚΗ.

Καθίστε στην ακρούλα σας, αφήστε να δούμε τι θα γίνει και που θα καταλήξει και αυτή η ιστορία και μετά εδώ είμαστε και κυρίως εδώ θα είσαστε και ΕΣΕΙΣ.

Άλλωστε στο άθλημα της κωλοτούμπας και της με τρομακτικά ρεφλέξ και ταχύτητα εναλλαγής στην υπηρέτηση και "εξυπηρέτηση" ταυτόχρονα της όποιας πλευράς νομίσετε ότι θα επικρατήσει, είστε χρόνια εξασκημένοι, κυρίως πάντα... ετοιμοπόλεμοι και πάνω απ' όλα πάντα ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ.

Δεν θα πάτε "χαμένοι" λοιπόν, μην σαν πιάνει πρεμούρα και εκτίθεστε, εσείς το ξέρετε και τόχετε ξανακάνει.

Θα βρείτε και πάλι τον τρόπο.

Να επιπλεύσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκάει βόμβα στο Λιμάνι! "Ψήνει" πλάκα ο Αλαφούζος σε Μαρινάκη; "Κλέβει" εξτρέμ από Ολυμπιακό


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags