Facebook Pixel Μεγασκάνδαλο με ΠΑΟΚ - Διαλύεται ο Άρης - Έγιναν "εγκλήματα" στην ΑΕΚ - Δέκα παίκτες στον αέρα
| 2020-05-21 12:00:00

Μεγασκάνδαλο με ΠΑΟΚ - Διαλύεται ο Άρης - Έγιναν "εγκλήματα" στην ΑΕΚ - Δέκα παίκτες στον αέρα

Sportdog Team
Μεγασκάνδαλο με ΠΑΟΚ - Διαλύεται ο Άρης - Έγιναν "εγκλήματα" στην ΑΕΚ - Δέκα παίκτες στον αέρα

Αλλιώς τα περιμέναμε, αλλιώς ήρθαν. Υπό κανονικές συνθήκες, τέτοια εποχή θα συζητούσαμε για το φινάλε της διαδικασίας των play off και αν η ΑΕΚ είχε καταφέρει να προσπεράσει τον ΠΑΟΚ και να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League. Όπως το προκάλεσαν βέβαια εξωγενείς παράγοντες, καθώς ουδείς πρέπει να λησμονεί πως όσα συμβαίνουν από εδώ και πέρα βασίζονται σε ένα μεγασκάνδαλο που αφορά την αυθαίρετη ποινή χάδι στον ΠΑΟΚ για την ενοχή του στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό και ωμή παρέμβαση σε κάθε έννοια ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, πως οι δικαστές αποφάσισαν έπειτα από την (ν)τροπολογία της κυβέρνησης, να βγάλουν αφρό τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση μόνο επτά βαθμών. Κατά σατανική σύμπτωση, με τέτοια βαθμολογική τιμωρία, που ο ΠΑΟΚ διατηρεί ακόμα πλεονέκτημα έναντι της ΑΕΚ και συνεχίζει το αφήγημα του για το πώς έχασε το φετινό πρωτάθλημα. Καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά, γιατί ορισμένοι πιστεύουν πως έχουμε υποστεί λοβοτομή και λησμονούμε όσα συνέβησαν και φέτος.

Υπό κανονικές συνθήκες, λοιπόν, θα είχε κριθεί το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και η ΑΕΚ θα ετοιμαζόταν για τον τελικό του κυπέλλου. Οσο και αν το προβάδισμα από το πρώτο ματς με τον Αρη είναι μικρό, πίστευα εξ αρχής πως η Ενωση θα πάρει την πρόκριση. Με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν πλέον στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, δεν έχω πολλές αμφιβολίες. Ο Αρης διαλύεται, η ΑΕΚ θα πρέπει να εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις για να μην πάρει την πρόκριση για τον τελικό.

Αυτά ως απαραίτητη εισαγωγή για όσα θα εκτυλιχθούν από εδώ και πέρα. Αλλά ακόμα και έτσι, είναι ξεκάθαρο στα δικά μου μάτια πως η ΑΕΚ μπαίνει δυνατά στη διαδικασία, ίσως και με προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της. Όλα αυτά μένει πάντα να αποδειχθούν μέσα στο γήπεδο, αλλά αυτό που λαμβάνω μέσα από την καθημερινή επικοινωνία με μέλη της ΑΕΚ είναι πως υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση στη στόχευση της ομάδας. Την ίδια στιγμή, δεν καταγράφεται ανάλογη διαδικασία στην πλειοψηφία των ομάδων που θα τεθούν αντίπαλοι.

Βέβαια, είπαμε και είναι πάντα γεγονός, πως η αλήθεια του γηπέδου είναι αυτή που επιβεβαιώνει τέτοιες καταστάσεις. Ειδικά, από τη στιγμή που έχουμε μια εντελώς νέα συνθήκη, όπως αυτή που προκαλεί η πανδημία. Η ΑΕΚ έχει ξεκάθαρα διπλό αγωνιστικό στόχο ως το τέλος της σεζόν, το Champions League και το κύπελλο. Ωστόσο, αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει και ένας τρίτος στόχος που προβάλει εξίσου απαιτητικός και σημαντικός για την Ενωση. Και αυτός, αφορά τη δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Οι περισσότεροι εδώ και καιρό εστιάζουν στις εξελίξεις με τους παίκτες που βρίσκονται στην ΑΕΚ ως δανεικοί (Αραούχο, Βράνιες και Σιμάνσκι) ή ακόμα και εκείνους που ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους (Κλωναρίδη, Τσιγκρίνσκι και Χουλτ). Δεν είναι μικρές υποθέσεις αναμφίβολα. Επίσης, δεν διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν, πως για την ΑΕΚ θα συνιστά επιτυχία εάν καταφέρει να βγει από αυτήν τη διαδικασία αλώβητη και χωρίς σημαντικές απώλειες στο δυναμικό.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι ακόμα πιο σύνθετα αυτήν την περίοδο. Αφ’ ενός, έπειτα από τα «εγκλήματα» της περυσινής σεζόν και την απώλεια εσόδων από την ευρωπαϊκή συμμετοχή και αφ’ ετέρου, επειδή ο Ιλια Ιβιτς επιθυμούσε από αυτήν τη μεταγραφική περίοδο να θέσει πιο έντονο το στίγμα του στη νέα ομάδα. Για να είμαστε ακριβείς, το υλικό της ΑΕΚ δεν είναι ούτε για πέταμα, αλλά ούτε και τέτοιο που να λύνει όλα τα ερωτηματικά που μπορεί να δημιουργήσει μια αγωνιστική περίοδος με πολλές απαιτήσεις.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έδωσε σινιάλο από τον Γενάρη. Και αν για τον Αραούχο δεν υπήρχαν πολλά για να μάθει και να ζητήσει κάποιος, οι επιλογές του Σιμάνσκι (κυρίως) και του Λάτσι, φανερώνουν μια λογική και μια νοοτροπία που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα ο Ιβιτς. Ειδικά τώρα, που αυτό το καλοκαίρι δεν είναι κρίσιμο μόνο για τους παίκτες που προανέφερα, αλλά και για πολλούς ακόμα σημαντικούς παίκτες στο ρόστερ.

Ολιβέιρα, Λιβάγια, Γαλανόπουλος, Αλμπάνης, στους οποίους πρέπει να συνυπολογίσετε και τους Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλο, Γιακουμάκη και 2-3 μικρούς, φτάνουν σε λύση συμβολαίου το επόμενο καλοκαίρι. Για τις ανάγκες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, μια ομάδα πρέπει να πάρει αποφάσεις γρήγορα και καθοριστικά, ώστε να φτάσει σε συμφωνία για ανανέωση συνεργασίας με όποιους επιθυμεί ή από την άλλη να τους πουλήσει και να αποκτήσει οικονομικό όφελος.

Μόνο και μόνο το άκουσμα των ονομάτων, δείχνει και το μέγεθος της δυσκολίας. Σε ιδιαίτερες οικονομικά συνθήκες, με εξαιρετικά περιορισμένα (έως ανύπαρκτα) περιθώρια λάθους, η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύσεις. Να εξελιχθεί, να γίνει ακόμα ποιοτικότερη, να βρει λύσεις για όλα τα ζητήματα της. Αν το καλοσκεφτείς μάλιστα, ίσως αυτός ο τρίτος στόχος, να είναι και η σημαντικότερος για το μέλλον της Ενωσης και πως θα εμφανιστεί στη συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες βόμβες Γεωργίου: Συμφωνία Αλαφούζου-Ιβάν - Αυτή η ομάδα θα πέσει – Σπόντα για... νέα Ξάνθη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags