Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μόνο ο Φορτούνης - Α ρε Μπουχαλάκη... - Ματ Καρέρα στον Μαρτίνς - Τι θα γίνει στον τελικό
| 2020-06-29 00:11:00

Μόνο ο Φορτούνης - Α ρε Μπουχαλάκη... - Ματ Καρέρα στον Μαρτίνς - Τι θα γίνει στον τελικό

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μόνο ο Φορτούνης - Α ρε Μπουχαλάκη... - Ματ Καρέρα στον Μαρτίνς - Τι θα γίνει στον τελικό

Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΑΚΑ, με τον Κώστα Φορτούνη να θυμίζει τον ηγέτη των προηγούμενων χρόνων, απέδειξε πως δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα και έστειλε μήνυμα για τον τελικό του Κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες με τον «Φόρτου» να είναι το 10αρι που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς, τους τρεις χαφ να έχουν πάρει για πλάκα το κέντρο και τους Ελ Αραμπί – Μασούρα να τρέχουν και να πιέζουν ψηλά, έκαναν ό.τι ήθελαν στο χορτάρι. Πέτυχαν δύο πολύ ωραία γκολ, έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα και με απλά λόγια κυριάρχησαν απόλυτα στο χορτάρι, απέναντι σε μία ΑΕΚ που δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε πάσα, όχι να φτιάξει ευκαιρία.

Ο Φορτούνης κουβάλησε μπάλα, έβγαλε πάλι ωραίες κάθετες (ελάχιστοι έχουν τέτοια ποιότητα στην Ελλάδα!) και τράβηξε πάνω του τον Ολυμπιακό, όμως ήταν φανερό πως δεν είχε δυνάμεις για παραπάνω από ένα ημίχρονο. Ο Μασούρας είχε φρεσκάδα και έτρεξε πολύ, ενώ από δική του ασίστ γίνεται το 1-0 και ο Ελ Αραμπί με το τελείωμα στο τέρμα που πέτυχε, απέδειξε ότι ήταν ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, υπήρχε κι ένας άλλος που μπορεί να μην… φαίνεται τόσο πολύ, ούτε στο γήπεδο ούτε στα Μέσα, όμως για ακόμα μία φορά ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, από τα πόδια του οποίου ξεκινούν και τα δύο γκολ, ενώ συνολικά έτρεξε πάρα πολύ, βοήθησε αμυντικά και είχε και εμπνεύσεις επιθετικά.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε πως θα έκανε… πλάκα σε ακόμα ένα ντέρμπι, η… τελειωμένη ΑΕΚ ξαφνικά επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάσιμο Καρέρα επιβεβαίωσε πως είναι καλός προπονητής και κυρίως καλός ψυχολόγος, στοιχείο που ξεκάθαρα μπορεί να παίξει ρόλο στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ιταλός λοιπόν στην ανάπαυλα ηρέμησε τους παίκτες του, κατάφερε να τους ανεβάσει και στο δεύτερο είδαμε μία διαφορετικά ομάδα. Οι Κιτρινόμαυροι βρήκαν γκολ με τον Αραούχο και για ένα 20λεπτο, όσο είχαν δυνάμεις, πίεσαν για την ισοφάριση. Ίσως ήταν μάλιστα η πρώτη φορά εδώ και μήνες (το έκανε και ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου, αλλά όχι το ίδιο καλά…) που κάποια ομάδα κόντραρε στα ίσια τον Ολυμπιακό, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ τον έκλεισε στο μισό γήπεδο, οι Πειραιώτες έμοιαζαν σκασμένοι και η Ένωση έχανε ευκαιρίες για το 2-2. Ίσως αν δεν είχε μάλιστα τόσες απουσίες λόγω απουσιών και τιμωριών, θα μπορούσε να το κυνηγήσει μέχρι το 90’. Στον τελικό σίγουρα θα είναι πιο γεμάτη και πιο απειλητική, κάτι που το κατάλαβαν και στο Λιμάνι απόψε.

Παρά την ήττα λοιπόν, ο Καρέρα έγινε ένας από τους ελάχιστους προπονητές τη φετινή σεζόν που έκανε… ματ στον Μαρτίνς και πραγματικά του έβαλε πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό και ο Πορτογάλος είχε τόσα νεύρα στην επανάληψη κι έβαλε τις φωνές στους παίκτες του που έδειχναν να τα είχαν σχεδόν παρατήσει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε η... βόμβα στο ΟΑΚΑ! Τέλος κορυφαίος άσος μετά το ΑΕΚ - Ολυμπιακός - "Χουνέρι" στην ομάδα του

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags