Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ - Διάλυση Ολυμπιακού"
| 2020-07-16 00:31:00

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ - Διάλυση Ολυμπιακού - Ψυχολογικά η ΑΕΚ - Ποιος Άρης τώρα...

του Μάνου Τσαλγατίδη
Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ - Διάλυση Ολυμπιακού - Ψυχολογικά η ΑΕΚ - Ποιος Άρης τώρα...

Ο ΠΑΟΚ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των Play Off έδειξε πως έχει ακόμα... μέταλλο και πως, αν φέτος ήταν πιο σοβαρός, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.

Οι «ασπρόμαυροι» θα γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα με τέσσερις βαθμούς στη βαλίτσα τους. Δεν το λες και άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ κατηφόρισε για την πρωτεύουσα μετά από το 0-0 με τον Παναθηναϊκό, τα λαϊκά δικαστήρια και την εσωστρέφεια που είχε δημιουργηθεί από τις απώλειες νικών.

Το είχα γράψει και μετά τον Ολυμπιακό και θα το ξαναγράψω. Η επιστροφή των επτά βαθμών στην ομάδα ήταν ένα τεράστιο boost ψυχολογίας! Οι παίκτες είδαν τoν ιδρώτα και τον κόπο τους να μην πάνε χαμένοι και να βρίσκονται και πάλι στη δεύτερη θέση, όπου και έπρεπε να ήταν με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή. 

Αυτή λοιπόν ή... ένεση ψυχολογίας τους έκανε να βρουν την εσωτερική και εξωτερική δύναμη για να διαλύσουν τα όνειρα του Ολυμπιακού για αήττητο πρωτάθλημα και να δημιουργήσουν ακόμα... περισσότερα ψυχολογικά στην ΑΕΚ, που βλέπει τον ΠΑΟΚ να μην την αφήνει να πετύχει κανέναν από τους στόχους της τελευταία χρόνια.

Τι είδαμε στο ΟΑΚΑ; Είδαμε αρχικά το αποτέλεσμα του γεγονότος πως οι ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο μέσα Ιουλίου μετά από τη διακοπή λόγω κορονοϊού. Νομίζω πως το πρώτο ημίχρονο θα είναι υπέροχη υπνοθεραπεία για όσους έχουν θέμα με τον ύπνο τους. Διακοπές, φάουλ, λάθη και σχεδόν μηδενικές τελικές προσπάθειες.

Είναι λογικό. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν πλέον με ό,τι αποθέματα ενέργειας τους έχουν απομείνει και έτσι υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους, τόσο την ατομική, όσο και τη συνολική.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα, αλλά φάνηκε ότι δεν υπήρχε καθαρό μυαλό λόγω κόπωσης. Αν είχαν καλύτερες επιλογές στην τελική τους πάσα, σήμερα ήδη θα βρισκόταν στα προκριματικά του Champions League.

Παρόλα αυτά, ο κερδισμένος είναι ο Δικέφαλος. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν την ισοπαλία και πλέον κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους, αφού πρέπει να κερδίσουν ή να έρθουν ισόπαλοι, κόντρα στον Άρη που με το ζόρι συμπληρώνει ενδεκάδα.

Νομίζω πως αυτό το τριήμερο ήταν απόλυτα «ασπρόμαυρο», αφού ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε δύο δύσκολες έδρες σαν τον ΠΑΟΚ που όλοι θέλαμε να βλέπουμε τη φετινή σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Προκλητικός" Πασχαλάκης! Έξαλλοι στον ΠΑΟΚ με τον διεθνή γκολκίπερ - Τι θα κάνει τώρα ο Ιβάν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags