Facebook Pixel AEK - ΠΑΟΚ: Τεράστιο πλήγμα, δεν είμαστε μόμολα - Ποιο "έγκλημα" έκανε ο Καρέρα
| 2020-07-16 10:15:00

Τεράστιο πλήγμα για ΑΕΚ - Δεν είμαστε μόμολα - Το "έγκλημα" του Καρέρα - Tα... έκανε ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Τεράστιο πλήγμα για ΑΕΚ - Δεν είμαστε μόμολα - Το "έγκλημα" του Καρέρα - Tα... έκανε ο ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Φινάλε εν τέλει από τώρα σε κάθε όνειρο για το Champions League. Ο ΠΑOΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να έρθει και να ταμπουρωθεί, η AΕΚ ξέμεινε από δυνάμεις και λύσεις, το ματς πήγε σβηστά στο 0-0. Η ευκαιρία -ίσως η τελευταία με τον τρόπο που εξελίσσονται πλέον οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις ελληνικές ομάδες- να βρεθεί κάποιος σε ομίλους διοργάνωσης με μία και μόνο πρόκριση, σε μόνο μάλιστα ματς, έφυγε χθες το βράδυ.

Αν αναλογιστεί κάποιος πόσα χάνει η AEΚ, το πλήγμα είναι τεράστιο. Εάν αναλογιστεί κάποιος ποιες συνθήκες κλήθηκε να υπερβεί η AΕΚ, μόνο και μόνο που έφτασε εδώ συνιστά επιτυχία. Αλλά η AΕΚ πρέπει να βρει τις δικλείδες ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην απαιτείται υπέρβαση για να πετύχει κάθε στόχο. Η AΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και κάθε χρόνο οφείλει να διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις. Φέτος, χάθηκε η ορατότητα με την κορυφή, δεν υπήρξε καν Ευρώπη, μένει το Κύπελλο για να σώσει την παρτίδα.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι σαφές: μπορούσε η AΕΚ να κάνει μια υπέρβαση ακόμα; Η απάντηση προκύπτει εξίσου αβίαστα. Όχι. Διότι σε όλη αυτήν τη διαδικασία, πέραν των εσωτερικών ζητημάτων που έπρεπε να επιλύσει έπειτα από το καταστροφικό καλοκαίρι και τη λαίλαπα Καρντόσο, έπρεπε να σταθεί σε ένα περιβάλλον όπου συμβαίνουν κάθε φορά τρομερά πράγματα. Υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ανοιχτή, που φαίνεται πως άπαντες (πλην AΕΚ) θέλουν να την εκδικάσουν έπειτα από την επικύρωση της βαθμολογίας, υπόθεση χειραγωγημένων αγώνων και προτάσεις για υποβιβασμό των υπεύθυνων.

Δεν είμαστε μόμολα να μη βλέπουμε όσα συμβαίνουν. Όπως επίσης, δεν σημαίνει πως ο καθείς συμφωνεί με τη στάση που τηρεί επίσημα η AΕΚ στη διαδικασία. Αλλά ας επανέλθω στα αγωνιστικά, γιατί τα άλλα με εκνευρίζουν και με φθείρουν πάρα πολύ. Το ζήτημα είναι πως η AΕΚ δεν μπόρεσε να φτάσει ως το τέλος. Χάθηκε εκείνος ο βαθμός στη Νέα Σμύρνη στην αυλαία της κανονικής περιόδου, ήρθαν εκείνς οι απροσδόκητες ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Αρη στην έναρξη της διαδικασίας των πλέι οφ, το πράγμα έδειχνε να χαλά.

Ακόμα και όταν η AΕΚ γύρισε το χαρτί μόνη της, είδατε πόσα συνέβησαν. Ως εκ θαύματος, σε ένα πρωί το +4 έγινε -3. Η AΕΚ βρέθηκε να κυνηγά πάλι το άπιαστο. Εκανε την υπέρβαση με τον Παναθηναϊκό, αλλά φαινόταν πως είχε τεντώσει τα όριά της. Οι επιλογές του Καρέρα να πηγαίνει με 13-14 παίκτες σε όλα τα ματς, ήταν δεδομένο πως θα άφηνε κενά. Προσέξτε: δεν τη θεωρώ λάθος. Δεν νομίζω πως αδίκησε κανέναν ο Καρέρα. Σε όσους έπαιξαν προχθές, προσθέστε Μπακάκη, Σιμάνσκι και έναν τερματοφύλακα και κλείνουν οι "κανονικές" επιλογές της AΕΚ.

Θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό χθες; Ενδεχομένως θα έπρεπε να επιμένει στη δική του λογική. Να μην ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ, να μην επιχειρήσει να ταιριάξει με τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Δεν κόστισε αυτό, αλλά φάνηκε πως ήθελε άλλα στοιχεία. Χρειαζόταν παίκτες με φρεσκάδα που θα αλώνιζαν τις πλευρές, απαιτούνταν παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ έχασε χρόνο, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες της.

Στο τέλος ρίσκαρε. Η εικόνα ενός ΠΑOΚ που δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα και δέχεται τη μία φάση μετά την άλλη και υπάρχουν στιγμές ως και το τελευταίο λεπτό, φανερώνει πως η AΕΚ του Καρέρα, είναι μια ομάδα που τρομάζει κάθε αντίπαλο. Δεν είναι πια το συνονθύλευμα που άφησε ο Καρντόσο και τρόμαζε τον εαυτό της. Αλλά δεν αρκεί. Αυτό που απαιτείται από την AΕΚ είναι να πάψει να ζητά υπερβάσεις και να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Ο ΠΑOΚ ήθελε τα δύο αποτελέσματα και πήρε αυτό που ήθελε. Θα έχει ακόμα μια ευκαιρία, να σώσει την παρτίδα και να δημιουργήσει έσοδα μέσω Ευρώπης. Εκτιμώ, ότι η AΕΚ θα έπρεπε να έχει έντονη αντίδραση σε όλα αυτά, αλλά περιμένω το χρόνο που θα κυλήσει και θέλω να δω όσα θα φέρει. Ισως να είναι και σε καλό όλα αυτά. Η AΕΚ θα έχει μισό μήνα παραπάνω για να σχεδιάσει την ομάδα της, να βρει λύσεις και να καλύψει όλα τα ζητήματα. Από αυτήν την άποψη, ενδεχομένως να βγει και σε καλό αυτή η ιστορία. Αλλά πρώτα, η κατάκτηση του κυπέλλου, που πραγματικά θα βάλει ένα θετικό πρόσημο στη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΟΚ στον ΠΑΟΚ - Αυτή είναι η ποινή για τις ληγμένες κάρτες υγείας - Πανηγυρίζουν στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags