Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Όχι στη Λεωφόρο - Γήπεδο για τοπικές ομάδες - Τελευταίο καρφί στο φέρετρο
| 2020-07-31 12:13:00

Όχι στη Λεωφόρο - Γήπεδο για τοπικές ομάδες - Διώχνουν τους επενδυτές - Τελευταίο καρφί στο φέρετρο

του Κώστα Γκόντζου
Όχι στη Λεωφόρο - Γήπεδο για τοπικές ομάδες - Διώχνουν τους επενδυτές - Τελευταίο καρφί στο φέρετρο

Αν κάποιος ή κάποιοι είχαν αγωνία για το αν θα ενωθούμε στον Παναθηναϊκό για το θέμα του γηπέδου, φαντάζομαι πως εδώ και κάτι βδομάδες θα έχει... ησυχάσει.

Ενώθηκαν λοιπόν όλοι στον Παναθηναϊκό.

Για το θέμα του... γηπέδου.

Μόνο που για να μην ξεχνιόμαστε ότι εδώ είναι Παναθηναϊκός και τα πράγματα είναι πάντα από περίεργα έως... ανάποδα, το κάναμε κι αυτή τη φορά το... θαύμα μας.

Ενωθήκαμε λοιπόν στο θέμα του γηπέδου, αλλά όχι για να... γίνει το γήπεδο.

Αλλά για να... μη γίνει.

Έτσι ακριβώς κι όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για τα γύρω-γύρω της ιστορίας.

Μια ζωή έτσι γίνεται στον Παναθηναϊκό και ειδικά στο θέμα του γηπέδου.

Εκεί που είναι να φτάσει το πράγμα στην... πηγή και μια ανάσα από την υλοποίησή του, πάντα κάτι συμβαίνει και η ιστορία πάει κάτι χρονάκια πίσω και φτου κι απ' την αρχή.

Διαχρονική αυτή η ιστορία.

Και με τον Βοτανικό τώρα και με το Ελληνικό παλιότερα και με το Γουδί και με όλα.

Αυτό τον καιρό λοιπόν, όλος ο Παναθηναϊκoς έχει υποκύψει στη γοητεία της... Λεωφόρου.

Και καλά, αφήνω κατά μέρος το ότι όλοι αυτοί που τώρα εκστασιάζονται από την προοπτική της Λεωφόρου, στη Λεωφόρο δεν έχουν προλάβει να ζήσουν σχεδόν τίποτα αφού είναι "νέα φυντάνια" στο Παναθηναϊκό προσκήνιο, αλλά και όσοι απ' αυτούς πρόλαβαν τις μεγάλες στιγμές της Λεωφόρου, από... έξω τις έβλεπαν είτε γιατί "έκαναν αποχή" σε ένδειξη διαμαρτυρίας, είτε γιατί ήταν φανερά... εχθρικοί προς οποιαδήποτε μεγάλη στιγμή εκείνης της εποχής γιατί στο άρρωστο μυαλό τους κάτι τέτοιο... διαιωνίζε και σταθεροποιούσε την... τρισκατάρατη διοίκηση και τη... σκλαβιά του Παναθηναϊκού.

Η ουσία είναι μία αυτή τη στιγμή.

Όχι το αν η Λεωφόρος είναι η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού και αν ο Παναθηναϊκος θα αισθάνεται εκεί σαν στο σπίτι του με όλα τα συναφή.

Αυτό είναι γνωστό και πέρα από κάθε αμφιβολία.

Το θέμα όμως είναι ένα και είναι εδώ και πολλά χρόνια.

Μπορεί πλέον αυτή η Λεωφόρος να αποτελέσει ή να μετατραπεί σε ένα γήπεδο σύγχρονο αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους του Παναθηναϊκού;

Δεν μπορεί φίλοι μου.



Όσο κι αν "καλωπισθεί" όσες μακέτες και σχέδια και αν ξαναπαρουσιαστούν, (ακόμα και αν κάποιες απ' αυτές πάρουν τελικά πολεδομικές άδειες γιατί όσες έχουν παρουσιασθεί μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ και δεν ξέρω τώρα τι έχει αλλάξει και θα μπορέσουν να πάρουν), η Λεωφόρος στην καλύτερη θα γίνει ένα απλά... ανεκτό από πλευράς σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο που θα αναλογεί σε μια σχετικά... μικρομέγαλη ομάδα "τοπικού χαρακτήρα" από πλευράς χωρητικότητας και όχι σε ένα από τους πιο ιστορικούς και μεγάλους συλλόγους της χώρας και της Ευρώπης.

Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει όπως και να τη φτιασιδώσουμε, όσο λαμπερό περιτύλιγμα και να βάλουμε στην... προσφορά.

Το πρόβλημα λοιπόν εδώ, είναι πλέον το εξής.

Αντί ο Παναθηναϊκός να χρησιμοποιήσει το εκτόπισμά του και το πλεονέκτημα για πίεση που του δίνει το πλήθος των εκατομμυρίων οπαδών του προς κάθε αρμόδιο να προχωρήσει την ανέγερση του νέου γηπέδου, επί της... ουσίας αποσύρει αυτή την πίεση.

Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά ταυτόχρονα την στρέφει σε εντελώς αρνητική κατεύθυνση, με αποτέλεσμα ακόμα και αν κάποιος ή κάποιοι αρμόδιοι είχαν και εξακολουθούν να έχουν καλές προθέσεις για να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, να τους κάνει να το σκέφτονται πλέον δέκα και εκατό φορές περισσότερο πριν το επιχειρήσουν.

Γιατί κακά τα ψέμματα.

Πες ότι είσαι η κυβέρνηση ή ο Δήμος Αθηναίων.

Γιατί να μπεις στη διαδικασία του πάσης φύσεως κόστους από πλευράς οικονομικής, φθοράς από πολιτικούς αντιπάλους και οπαδούς άλλων ομάδων, για να βοηθήσεις, να ενεργοποιηθείς και να... σπρώξεις ένα έργο προς όφελος του Παναθηναϊκού, όταν βλέπεις ότι αυτό θα σε φέρει απέναντι και σε αυτούς που υποτίθεται βοηθάς και εξυπηρετείς, δηλαδή τον Παναθηναϊκό και τους συγκεκριμένους "Παναθηναϊκούς";

Γιατί να μπεις σ' αυτή τη διαδικασία;

Και για να μην σας πω και το άλλο.

Αφήστε τους πολιτικούς, την Πολιτεία, τον Δήμο και τους άλλους.

Πες ότι είσαι... επενδυτής.

Και θέλεις να μπεις στον Παναθηναϊκό.

Και μέσα στα πλάνα σου, λογικά θα είναι και να ρίξεις ένα σοβαρό ποσό από την επένδυσή σου για να φτιάξεις ένα νέο, μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σαν μοχλός για την εκτίναξη του συλλόγου και την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γιατί να το κάνεις, όταν βλέπεις ότι το μεγαλύτερο ποσό της επένδυσής σου και η απαραίτητη προυπόθεση για να μπεις στον Παναθηναϊκό με καλούς όρους και θετικές προοπτικές, με το καλημέρα θα σε φέρει αντιμέτωπο με όλον τον μέχρι τώρα επίσημο και... ανεπίσημο Παναθηναϊκό και με το πιο ηχηρό κομμάτι του σε εξέδρα και ΜΜΕ;

Να μην το πολυβασανίζουμε τώρα.

Η ιστορία είναι και απλή και κατανοητή για κάθε λογικό άνθρωπο και για κάθε οπαδό του Παναθηναϊκού που βλέπει λίγο παραπέρα από τη μύτη του και τα στενά "συμφέροντά του" πάσης φύσεως.

Η Λεωφόρος δεν μπορεί να αποτελεί την προοπτική για τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί υπό προυποθέσεις και αν βελτιωθεί και αν πάρει τις ποεδομικές άδειες για προσωρινά έργα και αν και αν και χίλια αν, να αποτελέσει για ένα σύντομο διάστημα προσωρινή έδρα για τον Παναθηναϊκό.

Αλλά όχι οριστική λύση.

Αν σε κάτι τέτοιο προσβλέπει και προσδοκά όλη η "κινητικότητα" στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, τότε πολύ απλά αυτό ίσως να είναι και το... τελευταίο καρφί στο φέρετρο του συλλόγου και στην προοπτική του να ξαναγίνει αυτός που ήταν και απλά θα επισημοποιήσει και με τη βούλα τη μετατροπή του άλλοτε μεγάλου και τρανού Παναθηναϊκού, από ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΓΑΛΟ, σε ομάδα γειτονιάς έστω και νοικοκυρεμένη, έστω και... κάποτε ιστορικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τινάζει την μπάνκα ο Αλαφούζος - Προσωπική μεταγραφή - Νέος ηγέτης - "Φωτιά" στα αποδυτήρια!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags