Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν κοιμήθηκε ο Μαρτίνς - Γίνε Ρόι Κάρολ - 13 εκατ. για τραυματία; - ΑΣΤΕΙΑ η ΕΠΟ
| 2020-08-02 21:12:00

Δεν κοιμήθηκε ο Μαρτίνς - Γίνε Ρόι Κάρολ - 13 εκατ. για τραυματία; - ΑΣΤΕΙΑ η ΕΠΟ

Sportdog Team
Δεν κοιμήθηκε ο Μαρτίνς - Γίνε Ρόι Κάρολ - 13 εκατ. για τραυματία; - ΑΣΤΕΙΑ η ΕΠΟ

Ολυμπιακός: Δεν του έφτανε που θα πάει στην Αγγλία δίχως το βράχο-κυματοθραύστη (Σεμέδο), του έλαχε κι η επόμενη χειρότερη δυνατή απώλεια: το νοκ άουτ του πορτιέρε του. Του παίκτη που δεν έλειπε ούτε… στα οικογενειακά διπλά από το τέρμα της βασικής ομάδας.

Τον Ομάρ, που αν εν τέλει δεν προλάβαινε το αεροπλάνο για το Γουλβερχάμπτον, να του έλεγες του Μαρτίνς να… πρόσφερε θυσία, αν έπρεπε σώνει και ντε, να αποκλειστεί ακόμα ένας «σίγουρος» της 11άδας, θα συναινούσε ο προπονητής να κοβόταν ο Νορβηγός από την αποστολή! Ή πάλι, κομμάτια να γινόταν το back up του γκολτζή, αν έχανε παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών τη ρεβάνς με τους «λύκους» ο Χασάν!

Αρκεί να ήταν στην ερυθρόλευκη εστία, κανονικά, ο Ζοσέ Σα.

Βάζω στοίχημα ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ χτες ο Πέδρο Μαρτίνς. Σαν αρνί θα στριφογυρνούσε στο κρεβάτι με το κακό που τον βρήκε!

Γιατί εδώ που τα λέμε, ο Ολυμπιακός σχεδόν συνήθισε να παίζει χωρίς να υπολογίζει ο Πορτογάλος κόουτς στον Κώστα Φορτούνη.

Υπήρξαν στη διαδρομή της σεζόν, κρίσιμα, κομβικά παιχνίδια, από τα οποία έλειψε ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Αλλά ακόμα κι έτσι, δίχως τις «ατραξιόν» τους, τους ποιοτικούς δημιουργούς των επιθετικών προσανατολισμών τους,  οι πρωταθλητές δεν το έβαλαν κάτω. Τη… βρήκαν την άκρη, προσπέρασαν τα εμπόδια.

Είχαν όμως στα νώτα τους την εγγύηση, την ασφάλεια, τη σιγουριά των «χρυσών γαντιών» του Σα.

Μεγάλη υπόθεση, ένας από τους πλέον καθοριστικότερους παράγοντες τα κατεβασμένα ρολά στην εστία σου, από έναν τερματοφύλακα που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και μόνο που οι αμυντικοί νιώθουν ότι βρίσκεται εκεί. Άγρυπνη σκιά πίσω τους!

Η προηγούμενη φορά που έπεσε ο κλήρος στον Μπομπί Αλέν ήταν ο α’ ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, όμως του «έκατσε» στραβή του Γάλλου, έπαιξε ο rookie, ο Τσολάκης. Ο Αλέν κάπου εκεί φάνηκε να χάνει και την τελευταία ελπίδα του να κάνει μια άλφα καριέρα στον Ολυμπιακό.

Τώρα, ιδού η ευκαιρία φίλε Γάλλε. Άσε κατά μέρος τη σκωτσέζικη καταγωγή σου και φέρσου γενναιόδωρα στο παιχνίδισμα της τύχης.

Κάνε το όπως ο Ρόι Κάρολ. Που προ 8ετίας ντύθηκε από τον ΟΦΗ - μέσα σε μερικούς μήνες που είχε βρεθεί στα «γεράματα» στη χώρα μας – με τα χρώματα του Ολυμπιακού και το… ίδιο από το πουθενά, έγινε ο ήρωας των ερυθρολεύκων!

Με το πέναλτι που απέκρουσε «κρύος», δίχως προθέρμανση, στη Μόσχα και κράτησε το 1-0 του Φουστέρ επί της Ρούμπιν Καζάν (Europa) δίνοντας επί της ουσίας την πρόκριση, καλύπτοντας εκ του περισσού το κενό μετά την αποβολή του Μπάλαζ Μέγιερι σ’ εκείνο το ματς.

Για τον βορειοϊρλανδό γερόλυκο είχε σημάνει ήδη μια τελευταία μίνι, αλλά εντυπωσιακή θητεία, στον Ολυμπιακό, σε ακόμα ένα μεγάλο σύλλογο της σταδιοδρομίας του, μετά από την Μάντσεστερ Γ. και τη χρυσή πενταετία 2001-05 στο ‘Ολντ Τράφορντ’. ‘Εφαγε» τη θέση του Μαγυάρου, έκανε ρεκόρ, διατηρώντας ανέπαφη την εστία των ερυθρολεύκων σε 13 αγώνες!

Τα έχει αυτά η ζωή. Το ερώτημα είναι ο Αλέν μπορεί να… βάλει τα γάντια του Κάρολ και να γυρίσει το διακόπτη της προσωπικής του τύχης;

Είδε και αποείδε και ζήτησε από τους Πειραιώτες εδώ και καιρό να τον αφήσουν να φύγει, να πάει κάπου να παίζει.

Ιδού η ευκαιρία μεσιέ Αλέν! Μπορεί η κακιά μοίρα του Σα να δουλέψει για λογαριασμό του Γάλλου; Πρέπει να μας πείσει και ο ίδιος όμως ότι του άξιζαν περισσότερες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, τις οποίες δεν πήρε γιατί η θέση του βασικού τερματοφύλακα δεν επιδέχεται «πειραματισμούς».

Πώς άραγε θα πάει ένας γκολκίπερ, που δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου (κάτι ματσάκια Κυπέλλου δεν τα παίρνει κανένας σοβαρά…) να αγωνιστεί την Πέμπτη το βράδυ στο «Μολινό» σε ένα από τα ιστορικότερα παιχνίδια του συλλόγου στην Ευρώπη, έτσι όπως την έχουν διαμορφώσει οι συνθήκες τη ρεβάνς του 1-1;

Η «γκαντεμιά» του Σα πάντως είναι μεγάλη. Μεγαλύτερη μπορεί και από του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού που δεν θα τον έχουν εναντίον της Γουλβς! Έτοιμος για μεταγραφή. Όχι πως είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός που θα του την «κόψει». Ε, όπως και να έχει τέλος πάντων όμως, 13 εκατομμύρια είναι αυτά, το ποσό του μπάι άουτ, βάλτε και πόσα θα πάρει ο Πορτογάλος… Ένας σκασμός λεφτά για τραυματία; Μακάρι το παιδί να το ξεπεράσει γρήγορα. Είτε γινόταν το θαύμα να παίξει στην Αγγλία, είτε όχι…

 

  • ΑΥΤΗ Η ΑΣΤΕΙΑ, η αχαρακτήριστη ΕΠΟ, θα πάρει καμιά απόφαση! Ή όλα θα τα παραπέμψει… στις καλένδες: Τελικός Κυπέλλου, μπαράζ παραμονής-ανόδου (Ξάνθη-Απόλλων)… Όλα τα πάει για τέλος Αυγούστου. Με το τέλος της θητείας του δ.σ. Λευκή πετσέτα έχουν ρίξει ολοφάνερα ο Β. Γραμμένος και οι συνεργάτες του, γνωρίζοντας ότι σε λίγο πάνε σπίτια τους. Άντε να ησυχάσει το κεφάλι σας και από τις πιέσεις που σου ασκούν, ε, πρόεδρε;

       

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει" ο Πειραιάς για επιστροφή Έλληνα άσου - Αυτή είναι η έκπληξη Μαρινάκη; Σούπερ βιογραφικό!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags