Facebook Pixel Γουλβς-Ολυμπιακός: "O Άρης θα έτρωγε τη Γουλβς - Αν ζούσε ο Αλέφαντος..."
| 2020-08-07 14:14:00

O Άρης θα έτρωγε τη Γουλβς - Αν ζούσε ο Αλέφαντος... - Τι κάνει αυτός; Είναι τρελός; - Έπαθα πλάκα

του Κωστή Ραπτόπουλου
O Άρης θα έτρωγε τη Γουλβς - Αν ζούσε ο Αλέφαντος... - Τι κάνει αυτός; Είναι τρελός; - Έπαθα πλάκα

Δεν θα ξεκινήσω το σχόλιό μου από το Γουλβς-Ολυμπιακός αλλά από τον ΠΑΟΚ. Γιατί με κατηγόρησαν κάποιοι, ονόματα δεν λέμε, για τα κρούσματα κορωνοϊού και τον τραυματισμό του Ροντρίγκο επειδή "διακοπάρω" στο Πήλιο όπου προετοιμάζεται η ομάδα. Ένα έχω να πω. Ο ΠΑΟΚ είναι αγύμναστη ομάδα. Είμαι στο βουνό και δεν μπορώ ούτε στόρι να κάνω στο Instagram... Αποκλείεται να γκαντέμιασα εγώ τον ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακό όμως είδα. Σιγά μην έχανα...

Εγώ θα σας πω το εξής. Αν αυτή η Γουλβς είναι έβδομη στην Αγγλία, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν αυτήν την ομάδα τη βάλεις στο Χαριλάου να παίξει με τον Άρη ο Σάσα και ο Ματίγια θα φάνε το κέντρο της, όπως τρώνε οι μέλισσες το μέλι. Είναι δυνατόν αυτή η ομάδα να παίζει 3-4-3;

Ο Oλυμπιακός είχε εξ αρχής ένα πλεονέκτημα. Αυτοί έπαιζαν με δύο χάφ, τον Μουτίνιο με τον Νέβες. Ο Oλυμπιακός έπαιζε με τρεις, τον Μπουχαλάκη, τον Καμαρά και τον Γκιγιέρμε. Στις πλευρές ο Τραορέ έμοιαζε με body builder. Φανταστείτε έναν τέτοιον να του κλέβει ένας Kινέζος το πορτοφόλι. Ο Τραορέ ήταν σαν να κυνηγά τον Κινέζο. Πού να τον πιάσει; Μόνο αν τον κλείσει σε κλουβί μπορεί να τον πλακώσει.

Όλη η ομάδα της Γουλβς ήταν σε χειρότερη φόρμα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε να παίξει τόσο καιρό. Οι άλλοι έπαιζαν Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό είναι το μεγάλο οξύμωρο και αναδεικνύει το γεγονός, ότι ήταν ο πιο γυμνασμένος ο Oλυμπιακός στην Ελλάδα. Άρα τα εύσημα πρέπει να δοθούν στους γυμναστές στους διατροφολόγους και φυσιοθεραπευτές του Μαρτίνς. Τέτοια φόρμα Αύγουστο μήνα σε ομάδα ευρωπαϊκή δύσκολα βρίσκεις. Το τιμ του Ολυμπιακού φαίνεται ότι δουλεύει καταπληκτικά. Ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

Όσον αφορά το λάθος του Αλέν και το κράξιμο που έχει φάει ένα έχω να γράψω:

Ο Αλέφαντος, αν ζούσε, δεν θα έβαζε ποτέ δύο μαύρους μαζί στα στόπερ (Μπα-Σισέ). Δύο μαύρους μαζί τους βάζεις σε ταινίες του Σειρηνάκη να παίξουν, όχι σέντερ μπακ. Το λάθος δεν είναι του τερματοφύλακα. Διαφωνώ πλήρως με ό,τι αηδιαστικό και στοχευμένο γράφουν εναντίον του τερματοφύλακα,ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής δεν είχε και ρυθμό.

Αυτοί που κάνουν τους ποδοσφαιράνθρωπους, τους προπονητές και τους δημοσιογράφους, πρέπει να ξέρουν, ότι όταν υπάρχει πίεση από την αντίπαλη ομάδα στην άμυνα και αναγκάζεται να γυρίσει ο μπακ τη μπάλα στον τερματοφύλακα, η μπάλα δεν πηγαίνει στο κέντρο, αλλά στα κόρνερ.

Η πάσα που δίνεται στον τερματοφύλακα, την παίρνει κάθετα μπροστά στη μικρή περιοχή του. Αυτό σημαίνει, ότι έχοντας παίκτες πολλούς μπροστά, δεν μπορεί να κάνει βολέ, γιατί το πιο πιθανό είναι να βρει η μπάλα κάποιον αντίπαλο ή να μπει αυτογκόλ. Είναι αναγκασμένος ο άνθρωπος να την πάει τη μπάλα. Το λάθος του ήταν που δεν την έριξε πλάγιο.

Το ότι ήταν πολύ κακό το γύρισμα του αμυντικού είναι σαφές.

Από εκεί και πέρα, είδα ότι αυτό το στυλ που έπαιξε ο Ολυμπιακός μετά το 60' το έχει ξανακάνει με τον Παναθηναϊκό στο 0-0. Έπαιξε 4-4-2 με δύο φορ. Έπαιξε από την πλευρά με φορτώματα. Καλά έκανε. Μόλις έβαλε τον Φορτούνη ρίσκαρε. Έδειξε όμως ότι πιστεύει στην ομάδα του. Είδε ότι ο αντίπαλος ήταν σε άθλια κατάσταση.

Το γεγονός ότι ο Oλυμπιακός παίζει ρίσκο για 35 λεπτά με αμυντικό χαφ τον Φορτούνη και τον κουρασμένο Γκιγιέρμε σημαίνει ότι η Γουλβς βιολογικά είχε κλατάρει. Ήταν πτώμα και ο Oλυμπιακός δράκος. Εξεπλάγην. Ειδικά μετά το 4-4-2. Εκεί ο Oλυμπιακός πήγε στο φόρτωμα να βρει τα δύο φορ, τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν. Ιδιαίτερα τον δεύτερο. Ο Αιγύπτιος χάνει την πρόκριση.

Η απουσία του Σεμέντο για μένα στοίχισε και επιθετικά. Γιατί ο Oλυμπιακός στα στημένα θα είχε και ένα τρίτο κεφάλι να πηδάει. Είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του Σα. Ο Oλυμπιακός πήγε πολύ καλά. Αυτό το στυλ είναι να το παίξεις 5-6 λεπτά στην Αγγλία και δεν φοβήθηκε να το παίξει πάνω από μισή ώρα. Την έβαλε μέσα στα δίχτυα τη Γουλβς ορισμένες φορές. Από ατυχία δεν έγινε το 1-1.

Αυτός ο αποκλεισμός είναι άδοξος. Υπάρχει πέναλτι που δεν δίνεται. Για το οφσάιντ, έχω να σχολιάσω ότι έχουμε πάει σε κανονισμούς τραγικούς. Αυτά τα γκολ δεν πρέπει να ακυρώνονται. Να αλλάξει ο κανονισμός, ή το κεφάλι να μετρά οφσάιντ ή το πόδι. Τα άλλα μέλη του σώματος να μη μετρούν.

Ο Oλυμπιακός δικαιούται προκρισάρα. Επαναλαμβάνω ότι τον θαύμασα μετά το 60'. Είπα, τι κάνει αυτός; Είναι τρελός; Θα παίξει 4-4-2 με αμυντικό χαφ τον Φορτούνη, δύο εξτρέμ, δύο σέντερ φορ; Πώς θα αντέξει; Όχι μόνο άντεξε. Πήρε κατοχή, πλευροκόπηση, φορτώματα και δεν του βγήκε στην κόντρα ο αντίπαλος.

Τα χαφ της Γουλβς, ο Μουτίνιο με τον Νέβες, αν τους φέρεις στον ΠΑΟΚ θα είναι χειρότεροι από τον Μαουρίσιο με τον Καντουρί. Τι πράγμα είναι αυτό; Πώς παίζουν αυτοί μπάλα; Είναι δυνατόν να βγήκε αυτή η ομάδα έβδομη στην Αγγλία; Έπαθα πλάκα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags