Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Μία από τα ίδια ο ΠΑΟΚ - Δεν μπορεί ο Σφιντέρσκι
| 2020-08-07 23:05:00

Μία από τα ίδια ο ΠΑΟΚ - Δεν μπορεί ο Σφιντέρσκι - Βρείτε εκτελεστή - Αυτοί θα κάνουν τη διαφορά

του Μάνου Τσαλγατίδη
Μία από τα ίδια ο ΠΑΟΚ - Δεν μπορεί ο Σφιντέρσκι - Βρείτε εκτελεστή - Αυτοί θα κάνουν τη διαφορά

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο του φιλικό με τον Ατρόμητο και δεν νομίζω πως κάποιος έμεινε έκπληκτος από όσα είδε.

Αλήθεια τι θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στο αγωνιστικό πρόσωπο του Δικεφάλου; Η απάντηση είναι τίποτα έως ελάχιστα.

Οι "ασπρόμαυροι" στα τελευταία τους παιχνίδια στα play off ναι μεν ήταν συμπαγείς αμυντικά, αλλά είχαν τεράστια δυσκολία στη δημιουργία φάσεων και στο σκοράρισμα.

Αυτό ακριβώς είδαμε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Δικέφαλος πίσω ήταν σοβαρός και δεν ανησύχησε, ενώ απειλήθηκε μόνο με ένα μακρινό σουτ του Ραμπέλο. Ωστόσο στο επιθετικό κομμάτι έδειχνε να... δεινοπαθεί.

Παρ' όλα αυτά δημιούργησε ευκαιρίες (3 συν το πέναλτι), αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ. Ο Σφιντέρσκι το δείχνει και στις προπονήσεις στην Πορταριά πως είναι σε μια περίοδο που δεν του βγαίνει τίποτα και αυτό φάνηκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, αφού και κακή εκτέλεση πέναλτι κάνει και στη συνέχεια προσπαθεί να σκοράρει με το αριστερό, ενώ η μπάλα του έχει έρθει στο δεξί και μοιραία τη στέλνει πάνω στον Θεοδωράκη.

Η εκτέλεση πέναλτι δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Χρειάζεται ηρεμία, συγκέντρωση τεχνική και φυσικά στόχο. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια είχε μόλις δύο εκτελεστές της εσχάτης των ποινών που είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Τους Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια.

Σίγουρα όσο αστείο και αμελητέο φαίνεται αυτή τη στιγμή πρέπει να βρεθεί το ποιος θα εκτελεί τα πέναλτι.

Σημαντικό ρόλο νομίζω θα παίξουν στην πορεία της σεζόν οι προσθήκες που έγιναν στο τιμ του Αμπέλ Φερέιρα. Γκαλίνοβιτς, Δανιηλίδης και Αμανατίδης είναι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν το αγωνιστικό κομμάτι σε σημεία που κρίθηκαν πως χρειάζονται βελτίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Άκπομ; Πρόταση για κορυφαίο άσο του ΠΑΟΚ - Θα "πέσει" η Τούμπα - Τρελά λεφτά για τον...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags