Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Λιονέλ Μέσι: Η ξεφτίλα του αιώνα! Θλίψη για Μέσι - Σήκω και φύγε, ή… - Τρομάζει η Μπάγερν σηκώνει κούπα!
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-14 23:57:00

Η ξεφτίλα του αιώνα! Θλίψη για Μέσι - Σήκω και φύγε, ή… - Τρομάζει η Μπάγερν, σηκώνει κούπα!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η ξεφτίλα του αιώνα! Θλίψη για Μέσι - Σήκω και φύγε, ή… - Τρομάζει η Μπάγερν, σηκώνει κούπα!

Μπαρτσελόνα - Λιονέλ Μέσι: Ακόμα και όσοι… έβλεπαν πρόκριση Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League, δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι αυτή θα έρθει τόσο άνετα και τόσο επιβλητικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Οι Βαυαροί… σκόρπισαν τους Καταλανούς και το τελικό 8-2 αποτυπώνει ξεκάθαρα την εικόνα της αναμέτρησης. Έκαναν ό,τι ήθελαν και παρότι κατέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει. Πάντως, ξεπέρασαν το αλησμόνητο Γερμανία – Βραζιλία 7-1!

Η Μπάγερν έδειξε να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, παρότι ήταν χωρίς αγώνα εδώ και ένα μήνα και εάν μπορέσει να επαναλάβει δύο φορές ανάλογη εμφάνιση, κόντρα σε… Μάντσεστερ Σίτι (εάν αποκλείσει το Σάββατο τη Λυόν) και στον τελικό απέναντι σε Παρί ή Λειψία, τότε η κούπα θα είναι δική της και δικαίως. Η παρέα των Μίλερ, Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρι μοιάζει ασταμάτητη αυτή την εποχή και εάν η άμυνά σταθεί αξιοπρεπώς στα επόμενα δύο 90λεπτα, η κούπα είναι πολύ κοντά.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την Μπαρτσελονα, η εικόνα για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος ήταν θλιβερή και άδικη για τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός παικταράς… εξαφανίστηκε και δεν μπόρεσε να τραβήξει πάνω του την ομάδα, η οποία ξεκάθαρα τον έχει προδώσει. Ο «Λέο» θέλει όσο τίποτα την ευρωπαϊκή κούπα, όμως με αυτό το ρόστερ δεν πρέπει ούτε να το σκέφτεται.

Η Μπάρτσα έμοιαζε με ομάδα… β’ κατηγορίας κόντρα στη Μπάγερν και ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό της αντιπάλου της. Μπορεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι αυτός που «έχτισε» το ρόστερ το περσινό καλοκαίρι, όμως ο Σετιέν ήρθε και τα έκανε… σμπαράλια. Πόσο χειρότερα δηλαδή μπορεί να τα είχε πάει το «Τσινγκούρι», που είχε απολυθεί για την απώλεια του Σούπερ Καπ στο Κατάρ!!!

Και πάμε στον τεράστιο Λιονέλ Μέσι. Η εικόνα του και οι αντιδράσεις του μετά το πέμπτο και έκτο λεπτό σε… πονάνε και προκαλούν θλίψη, είτε είσαι οπαδούς του είτε όχι. Δεν γίνεται αυτός ο παικταράς να ξεφτιλίζεται. Δεν γίνεται να παίζει σε μία ομάδα που δέχεται οκτώ γκολ για πλάκα. Αστεία διοίκηση, αστείες μεταγραφές τα τελευταία χρόνια, σχεδιασμός για πλάκα και ρόστερ για γέλια.

Ο Μέσι πρέπει να λειτουργήσει εδώ και τώρα ως ηγέτης και να πάρει αποφάσεις. Απόψε κιόλας. Θα πρέπει να απαιτήσει μία σοβαρή ομάδα για τα τελευταία χρόνια της καριέρας ή να σηκωθεί και να φύγει. Δεν του αξίζει αυτό που γίνεται. Έζησε την ξεφτίλα του αιώνα…

ΥΓ. Μπορεί σε πρώτο επίπεδο να θαυμάζουμε τη Μπάγερν για την εμφάνισή της και τα οκτώ γκολ, όμως για ακόμα μία φορά οι Γερμανοί απέδειξαν πόσο αδίστακτοι είναι. Βρήκαν έναν τεράστιο αντίπαλο πεσμένο και δεν τον σεβάστηκαν. Η Μπαρτσελόνα δεν θα το ξεχάσει. Θα περιμένει και ίσως κάποτε να ανταποδώσει. Πρέπει να το κάνει!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags