Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας: Γι' αυτό πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ - Χοντρό πρόβλημα με UEFA - Προκαλεί η Μπεσίκτας, ασπίδα από Ιβάν!
| 2020-08-23 18:42:00

Γι' αυτό πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ - Χοντρό πρόβλημα με UEFA - Προκαλεί η Μπεσίκτας, ασπίδα από Ιβάν!

του Μάνου Τσαλγατίδη
Γι' αυτό πρέπει να περάσει ο ΠΑΟΚ - Χοντρό πρόβλημα με UEFA - Προκαλεί η Μπεσίκτας, ασπίδα από Ιβάν!

ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας: Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, θα έλεγε κανείς πως είναι ένας πρόωρος τελικός για τους "ασπρόμαυρους".

Ο Δικέφαλος χρειάζεται την πρόκριση για τρεις λόγους. Θα τους εξηγήσω με τυχαία σειρά και ο καθένας μπορεί να τους τοποθετήσει σε δική του σειρά προτεραιότητας.

Αρχικά, αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί, τότε θα κάνει το πρώτο βήμα προς τον ανεκπλήρωτο του στόχο, που δεν είναι άλλος από τους ομίλους του Champions League. Βέβαια, θα του απομένουν ακόμα τρεις αγώνες, αλλά για να πετύχεις τον στόχο σου, πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα και η συνέχεια έπεται, όπως λέει και ένα απόφθεγμα.

Επίσης, αν οι "ασπρόμαυροι" καταφέρουν «περάσουν» από τηΝ Μπεσίκτας, τότε αυτόματα κλειδώνουν την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή τη σεζόν 2020-2021, αφού κλείνουν σίγουρα θέση στους ομίλους του Europa League, αν δεν καταφέρουν να μπουν σε αυτούς του Champions League.

Πάμε όμως ίσως στους πιο σοβαρούς λόγους που ο ΠΑΟΚ πρέπει να προκριθεί. Δεν είναι μυστικό πως ο Δικέφαλος έχει θέμα με το Financial Fair Play, λόγω της μεταγραφικής πολιτικής των τελευταίων ετών. Αν λοιπόν ο Δικέφαλος καταφέρει και προκριθεί, έχει σίγουρη την ευρωπαϊκή συμμετοχή (και τα εκατομμύρια που θα του αποφέρει αυτή), οπότε αυτομάτως το πράγμα καλυτερεύει στο θέμα του FFP. Δεν λύνεται βέβαια, αλλά σε συνδυασμό με το γεγονός πως η UEFA έχει χαλαρώσει κάπως τα... λουριά λόγω κορονοϊού, τότε ο ΠΑΟΚ έχει την ευχέρεια να χτυπήσει παίκτες από το πάνω ράφι και να δώσει και μεγαλύτερα ποσά και καλύτερα συμβόλαια.

Αν όμως δεν προκριθεί, το πράγμα ζορίζει πολύ! Ναι μεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά θα πρέπει να δώσει προκριματικά. Όπως γίνεται κατανοητό, δεν θα έχει στην... τσέπη τα εκατομμύρια που θα είχε σε περίπτωση αυτόματης πρόκρισης, οπότε θα πρέπει να ρίξει το μπάτζετ και να περιμένει να δει αν τελικά θα προκριθεί για να κινηθεί διαφορετικά στο μεταγραφικό παζάρι.

Όσον αφορά την Μπεσίκτας, εδώ και μερικές ημέρες φωνάζει τάχα πως δεν θέλει να εμπλέκεται η πολιτική στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι αυτή που την εμπλέκει συνεχώς. Τη μία ποστάρει φωτογραφία τουρκικού ερευνητικού πλοίου και πανηγυρίζει για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, την άλλη κάνει επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαβούσογλου, αναφορικά με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η Μπεσίκτας προσπαθεί από την πρώτη ημέρα να δημιουργήσει κλίμα. Ευτυχώς στον ΠΑΟΚ έχουν... υψώσει ασπίδα γύρω από την ομάδα και όλα αυτά δεν αγγίζουν το αγωνιστικό τμήμα. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" στον ΠΑΟΚ - Ποιος Γιαννούλης; - Έρχεται μεγάλη ομάδα για άλλον Έλληνα - Deal με 4 μύρια!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags