Facebook Pixel Η υπερβολική σιγουριά "έφαγε" την ΑΕΚ! Καμία ουσία στο χορτάρι – Αξίζει τόσα λεφτά ο Λιβάγια;
| 2020-09-12 23:40:00

Η υπερβολική σιγουριά "έφαγε" την ΑΕΚ! Καμία ουσία στο χορτάρι – Αξίζει τόσα λεφτά ο Λιβάγια;

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η υπερβολική σιγουριά "έφαγε" την ΑΕΚ! Καμία ουσία στο χορτάρι – Αξίζει τόσα λεφτά ο Λιβάγια;

Λέγεται, ότι στον πόλεμο η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Η ίδια τάση παρατηρείται και στο ποδόσφαιρο. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, οι ηττημένοι πάντα κάνουν την αυτοκριτική τους, εστιάζουν στα λάθη τους, για να κάνουν το come back την επόμενη μέρα.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, της οποίας ο οργανισμός, είχε κυριευθεί, κατά γενική ομολογία από μία υπεραισιόδοξη σιγουριά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Βλέπετε, οι δύο αναβολές του παιχνιδιού οδήγησαν στην ψευδαίσθηση, ότι ο Ολυμπιακός φοβόταν... Τέτοιες νοοτροπίες δεν κάνουν καλό. Η υπερβολή σιγουριά δεν βοηθά. Μόνο με ταπεινότητα κερδίζονται οι μάχες.

Γιατί στο χορτάρι φάνηκε η διαφορά...

Το γράψαμε και στο match report του Sportdog. Η ΑΕΚ είχε τη διάθεση, ο Ολυμπιακός όμως είχε την ουσία. Και όχι μόνο αυτό θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την Ένωση ακόμα και με τρία και με τέσσερα γκολ, δεδομένων των ευκαιριών που είχε και του χαμένου πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Η ΑΕΚ λοιπόν σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με τον τρίτο τερματοφύλακα και δύο ακραία μπακ ανάγκης, δεν μπόρεσε να φτιάξει εκείνες τις ευκαιρίες που απαιτούνταν για να σκοράρει. Για την ακρίβεια έφτιαξε δύο στην αρχή του παιχνιδιού. Πήγαν στράφι και ο Ραντζέλοβιτς την τιμώρησε.

Ξεγύμνωσε, δε, τα κακώς κείμενα στα μετόπισθεν, τα οποία ο κόσμος της Ένωσης ελπίζει να θωρακιστούν με την παρουσία του Χνιτ και την επανέλευση του Βράνιες. Η άμυνα σε αρκετές στιγμές εμφάνισε ανορθογραφίες, αν και στο γκολ του Σέρβου μεσοεπιθετικού των Πειραιωτών το λάθος ξεκινά από τον Λιβάγια.

Κρίνεται ορθό να σταθούμε στην εμφάνιση του Κροάτη, γιατί όπως αναφέρει το ρεπορτάζ υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του (λήγει τον Ιούνιο του 2021). Οι πληροφορίες υποστηρίζουν, ότι ο 27χρονος ζητά να πάρει το συμβόλαιο του Ολιβέιρα (σ.σ.1,2 εκατ.Ευρώ). Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όμως δεν απέδειξε ότι αξίζει αυτά τα λεφτά. Εκτός ότι ήταν κάκιστος και ανούσιος, έκανε μπαμ από την έναρξη του αγώνα ότι στερείτο ηρεμίας. Και ξέρουμε πολύ καλά, ότι όποτε ο Λιβάγια έχει νεύρα η ΑΕΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Από εκεί και ύστερα, όπως τονίστηκε και παραπάνω, ο Ολυμπιακός έπαιζε με άμυνα ανάγκης και άπειρο τερματοφύλακα. Και πάλι όμως η ΑΕΚ έδειχνε αδύναμη να απειλήσει. Ο Βέρντε δεν πείθει, ο Ολιβέιρα δεν τροφοδοτείται και όλοι περιμένουν από τον Μάνταλο, τον Έλληνα να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Έτσι δεν στήνεται πανηγύρι, ούτε όταν δεν είχαμε κορωνοϊό. Στο δε κέντρο, ο Κρίστισιτς δεν φάνηκε.

Ο Καρέρα εν τω μεταξύ υποστήριξε στο πρώτο σχόλιο μετά το ματς: "γνωρίζαμε τη δυσκολία που είχε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήμασταν τόσο καλοί για να διατηρήσουμε την κατοχή της μπάλας". Να τον ενημερώσουμε, ότι η κατοχή ήταν 53% υπέρ της ΑΕΚ. Οπότε το ματς δεν το έχασε η ομάδα το παιχνίδι από αυτό το στοιχείο, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνη, όσο έπρεπε και να σκοράρει.

Κοντολογίς η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ είναι σίγουρο ότι θα φέρει προβληματισμό και θα θερμανθούν οι συζητήσεις περί ενίσχυσης της ομάδας σε εξτρέμ, κέντρο της άμυνας και επίθεση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ από Μελισσανίδη! Ρίχνει πολύ χρήμα - "Χουνέρι" σε Σαββίδη - Τρελαίνει την Ελλάδα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags