Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: To άρθρο του Σταύρου Καζαντζόγλου μετά από τον τελικό του Κυπέλλου
| 2020-09-13 09:25:00

Τέλος η ΑΕΚ, θέλει γκρέμισμα - Είδατε Τοροσίδη και Βαλμπουενά; - Ο εξαφανισμένος κι ο ανύπαρκτος

Sportdog Team
Τέλος η ΑΕΚ, θέλει γκρέμισμα - Είδατε Τοροσίδη και Βαλμπουενά; - Ο εξαφανισμένος κι ο ανύπαρκτος

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Να πω, ότι περίμενα τον τελικό για να βγάλω συμπεράσματα; Σαφώς και όχι. Σέβομαι και καταλαβαίνω διάφορα, αλλά στη δική μου σκέψη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο κάθε ένας από όσους βρίσκονται στην ΑΕΚ έχει κριθεί και νομίζω πως είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να σταθούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Είναι τόσο απλό, αλλά και τόσο σύνθετο μαζί. Και ίσως όλο αυτό, που δύσκολα καταπίνεται και αντέχεται από τον καθένα, να βγει σε καλό. Προκειμένου να μην υπάρχουν δικαιολογίες.

Η ΑΕΚ φαινόταν εδώ και καιρό, έπειτα από την αρχική μεταγραφική κινητικότητα που αναπλήρωσε κενά που είχαν δημιουργηθεί, πως είχε ρίξει ρυθμούς. Επαιζε άμυνα, έψαχνε λύσεις μόνο όταν διαπίστωνε πως υπήρχαν καταστάσεις με παίκτες που θα αποχωρούσαν. Αλλά κατά τη γνώμη μου, όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές αλλαγές, επανασχεδιασμό και μια διαφορετική προσέγγιση. Μια νέα αγωνιστική νοοτροπία, αυτή που εμφάνιζε ως το καλοκαίρι του 2018.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε με την απώλεια του Κυπέλλου, είναι απόλυτα καταστροφική. Μια ομάδα που εξ αρχής έχασε τον προσανατολισμό της, στήθηκε στο πόδι και με θλιβερές επιλογές. Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και η ΑΕΚ το πλήρωσε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, μέχρι και χθες. Μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα, δίχως ουσία στο παιχνίδι της, από παίκτες που δεν μπορούν να ηγηθούν και να τραβήξουν το καράβι.

Δεν είναι τώρα στιγμή για να πέσουν αναθέματα. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση και σχεδιασμό που μπορεί να κρίνει. Απλά δεν νομίζω πως μπορεί να υπάρχουν άλλες αμφιβολίες. Ελεγα τις μέρες που προηγήθηκαν του τελικού, πως τα πάντα θα κρίνονταν από το πάθος και τη θέληση για τη νίκη. Όταν βλέπεις πως απέναντι στους παίκτες της ΑΕΚ ξεχειλίζουν από πάθος και διάθεση ο Τοροσίδης και ο Βαλμπουενά, δεν μπορείς να κάνεις περαιτέρω κουβέντα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα. Δεν είχαν τη θέληση, τη λάμψη στα μάτια που ξεχωρίζει τους νικητές. Δεν φάνηκε να παίζουν αυτό το παιχνίδι, αντιλαμβανόμενοι τη σημασία του. Και πλέον, κουβαλούν πάνω τους το βάρος του τέταρτου χαμένου τελικού στη σειρά. Απίστευτα πράγματα, που δεν μπορεί να χωρέσει η κοινή λογική. Αλλά η ΑΕΚ τα έκανε όλα πράξη στη διάρκεια αυτών των χρόνων και ειδικά των τελευταίων μηνών.

Αν δει κάποιος με ψυχραιμία το παιχνίδι, θα διαπιστώσει πως η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι τεράστια. Αλλά αρκεί να βλέπεις πως ανταποκρίθηκε ο δίμετρος Σισέ ως αριστερός μπακ για να κατανοήσεις τη διαφορά στην ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει ακόμα πιο εμφατική νίκη, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η αντίδραση της ΑΕΚ που δεν ήρθε ποτέ. Ακόμα και στα διαστήματα που πίεσε μέσα στο γήπεδο το έκανε με ανούσιο τρόπο, που δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Είναι σαφές πως η ΑΕΚ περίμενε πολλά από τα μεγάλα αστέρια της. Αλλά σε ένα παιχνίδι, που στους διακριθέντες βρίσκονται μόνο οι Μάνταλος, Τσιγκρίνσκι, Τσιντώτας, άντε και ο Λόπες, δεν μπορείς να έχεις μεγάλες προσδοκίες. Εξαφανισμένος ο Ολιβέιρα, ανύπαρκτος ο Λιβάγια. Μοιραία, η ΑΕΚ έμοιαζε κομμένη στα δύο και με τον Καρέρα να μην έχει λύσεις στον πάγκο για να αλλάξει κάτι μέσα στο παιχνίδι. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Αντί για νεύρο στο γήπεδο, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν νεύρα και κάκιστη συμπεριφορά. Ο πάγκος έδειχνε ασορτί με τους υπόλοιπους, να μην έχει το παραμικρό πάθος για το παιχνίδι. Είναι συγκλονιστικό, ότι η ΑΕΚ κέρδισε τόσες στημένες μπάλες μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε μία. Είναι τρομερό, πως χάθηκε αυτή η ευκαιρία του Ολιβέιρα. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει λύσεις να εκμεταλλευθεί την αδυναμία του Ολυμπιακού που έπαιζε με μπακ τον Μπρούνο και τον Τοροσίδη.

Για να μην το κουράζουμε, τα πράγματα είναι απλά. Αυτή η ΑΕΚ, αυτή η ομάδα που ξεκίνησε από το 2014 και χτίστηκε μεθοδικά, μας τελείωσε. Τώρα, πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα, με καινούργια υλικά και πολλές φιλοδοξίες. Ο τελικός, η νέα αποτυχία, δίνει την ευκαιρία να δεις κατάφατσα την αλήθεια. Το ζήτημα είναι να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία. Ο δρόμος είναι δύσκολος, υπάρχουν τα ευρωπαϊκά καθοριστικά ραντεβού, αλλά η ΑΕΚ έχει μονόδρομο για να αλλάξει και να πετύχε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση-ματ από Μελισσανίδη! Ρίχνει πολύ χρήμα - "Χουνέρι" σε Σαββίδη - Τρελαίνει την Ελλάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags