Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Έπαθε... ΑΕΚ η Μπενφίκα - Μου θύμισε Δώνη
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-15 23:32:00

Έπαθε... ΑΕΚ η Μπενφίκα - Μου θύμισε Δώνη - Ο εγκέφαλος του ΠΑΟΚ - Σε αυτόν δώσε μπόνους!

Sportdog Team
Έπαθε... ΑΕΚ η Μπενφίκα - Μου θύμισε Δώνη - Ο εγκέφαλος του ΠΑΟΚ - Σε αυτόν δώσε μπόνους!

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Και κάπως έτσι η Mπενφίκα έπαθε ΑΕΚ! Είχε κατοχή της μπάλας σε όλο αγώνα; Εμ πώς δεν είχε. Είχε κλείσει τον ΠΑOΚ στο μισό γήπεδο σε μεγάλο, σε μέγιστο μέρος της συνάντησης; Φυσικά και τον είχε.

Είχε κόρνερ ένα σωρό; Φυσικά και είχε, αλλά σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο της αλάνας στο Champions League τρία κόρνερ δεν κάνουν ένα πέναλτι.
Και κάπως έτσι η Mπενφίκα των ογδόντα εκατομμυρίων στις μεταγραφές έκατσε στο παγωτό κι ο ΠΑOΚ πέρασε φορτσάτος και αεράτος στα πλέη οφ.

Αλλά μιας και μιλάω για μεταγραφές ογδόντα εκατομμυρίων, άμα κάνουν είκοσι έκαστος ο Πεντρίνιο κι ο Έβερτον, πόσα να κάνει δηλαδή ο Γιαννούλης; Που σήμερα θύμισε το "τραίνο" του Γιώργου Δώνη με αυτή την τρελή κούρσα του στο δεύτερο γκολ του Δικέφαλου. Και το κάρφωσε ο Ζίφκοβιτς από τα αζήτητα της Mπενφίκα! Τα κάνει αυτά η μπάλα, τιμωρεί, γιατί δεν είναι μόνο στρογγυλή, είναι και το άλλο που έλεγε ο Όσιμ…

Και για τον Ελ Καντουρί όμως πρέπει να πω δυο λόγια. Πολλές φορές τον έχω κατηγορήσει ότι κρύβεται μέσα στο γήπεδο και έχει νεκρά διαστήματα, για να μην πω νεκρά ημίχρονα. Σήμερα όμως ήταν μια μεσαία γραμμή από μόνος του και δικαιολόγησε γιατί τον θέλουν σαν παλαβοί πίσω στην Ιταλία. Και αθώωσε και τον Σβαμπ, τον μοναδικό μέτριο παίκτη του ΠΑOΚ στη συνάντηση. 



Ο θρίαμβος ωστόσο δεν έχει μόνο κορμιά, έχει και εγκέφαλο. Και το όνομα αυτού Αμπέλ Φερέιρα! Ο κόουτς που τόσο αμφισβητήθηκε σήμερα δίδαξε μπάλα στον μάγο Ζόρζε Ζεσούς, στήνοντας την ομάδα του με καταπληκτικό τρόπο.

Ούτε μία, ούτε μία το ξαναγράφω κάθετη μπαλιά δεν πέρασε η Μπενφίκα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σε όλο τον αγώνα. Τρίπλες έκανε, σέντρες έκανε, μπούκες έκανε, αλλά κάθετη ούτε μία.

Έργο Φερέιρα σαφώς, που δίδαξε τους ποδοσφαιριστές του τα πως και τα διότι των αντιπάλων. Και φρόντισε τον κώλο του, με δεξί μπακ τον Κρέσπο. Ναι, έχασε επιθετικά στην δεξιά πλευρά, γιατί ο Κρέσπο ούτε τριπλάρει ούτε σεντράρει, αλλά κέρδισε σε αμυντική συνοχή και σε ηρεμία.

Βάλε και την καταπληκτική εμφάνιση του τρίο Βαρέλα-Μιχαηλίδης-Ίνγκασον, βάλε και το ότι ο Ακπομ έβγαλε τα σκώτια των αντιπάλων του για μία ακόμη φορά, βάλε και τη σοβαρότητα του Τζόλη, που κράταγε δυο παίκτες της Mπενφίκα για πάρτη του και καλημέρα πλέη οφ, καλημέρα λεφτά, καλημέρα μεταγραφές για τον ΠΑOΚ. Ναι τώρα, μπορεί να παραχωρήσει τον Γιαννούλη αλλά μετά απ’ αυτό το σλάλομ τα δέκα μύρια είναι α-κα-τέ-βα-τα! Και η Κρασνοντάρ δεν μοιάζει πια και τόσο φόβητρο για την είσοδο στους ομίλους…

Υ.Γ.: Ένα εξτρά μπόνους πρέπει να δώσει ο Ιβάν και σε αυτούς που τον προέτρεψαν να κρατήσει τον Φερέιρα. Το αξίζουν και με το παραπάνω!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags