Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Mετά το ματς ο Αλμέιδα έβαλε video να δει τον Γιαννούλη
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-16 10:57:00

Mετά το ματς ο Αλμέιδα έβαλε video να δει τον Γιαννούλη - Μεγάλο όπλο και τεράστια κλάση ο Ζίβκοβιτς

του Μάνου Τσαλγατίδη
Mετά το ματς ο Αλμέιδα έβαλε video να δει τον Γιαννούλη - Μεγάλο όπλο και τεράστια κλάση ο Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου... κούφανε όλη την Ευρώπη, αφού ο θόρυβος του μπαμ που έκανε η νίκη του επί της Μπενφίκα ήταν εκκωφαντικό.

Οι "ασπρόμαυροι" ακολούθησαν κατά γράμμα το πλάνο που κατέστρωσε ο Αμπέλ Φερέιρα και κατάφεραν να πάρουν μια τεράστια νίκη από όλες τις απόψεις. Η Mπενφίκα έχει ξοδέψει σχεδόν 100 εκατομμύρια σε μεταγραφές, αλλά κάποιες φορές αποδεικνύεται ότι στο χορτάρι δεν μετράνε τα εκατομμύρια, αλλά η τακτική προσήλωση και η... καρδιά.

Ο ΠΑOΚ στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να "υπέφερε" από την ασφυκτική πίεση της Mπενφίκα, αλλά παρόλα αυτά δεν της έδωσε χώρους! Οι αλληλοκαλύψεις του ήταν εξαιρετικές. Σε δύο φάσεις μόνο κατάφεραν οι Λουζιτανοί να... ξεφύγουν από τους αμυντικούς του ΠΑOΚ, αλλά ο Σεφέροβιτς έχασε το... άχαστο.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι ισορροπίες άλλαξαν. Φάνηκε η έλλειψη επίσημων αγώνων που είχαν οι Πορτογάλοι, αλλά και το άγχος των δύο ομάδων. Αν μία ομάδα είχε στρες, αυτή ήταν η Mπενφίκα και όχι οι "ασπρόμαυροι".

Μπορεί οι Πορτογάλοι να περίμεναν πως και πως την επιστροφή του Γκριμάλντο, που τελικά αγωνίστηκε, αλλά αν ένα αριστερό μπακ ξεχώρισε στο παιχνίδι, αυτός ήταν ο Δημήτρης Γιαννούλης! Ο Κατερινιώτης διεθνής μπακ έκανε εμφάνιση καριέρας κόντρα στην Mπενφίκα. Ο Αλμέιδα νομίζω ότι έβαλε το ματς σε video για να τον δει έστω μια φορά. Αν μέχρι το βράδυ ο Γιαννούλης ήταν περιζήτητος νομίζω πως οι μνηστήρες μετά από αυτό τον αγώνα θα αυξηθούν. Τέτοια ματς δίνουν ευκαιρίες για καλή μεταγραφή.

Τώρα όσον αφορά τον Ζίβκοβιτς τι να πει κανείς; Μερικές φορές το ποδόσφαιρο γράφει τις καλύτερες ιστορίες και μία τέτοια ήταν η εμφάνιση του κόντρα στην Mπενφίκα. Ο άνθρωπος που διώχθηκε από τους Λουζιτανούς πριν μερικές ημέρες, ήταν αυτός που... σκότωσε κάθε ελπίδα πρόκρισης τους με αυτό τον πανέμορφο τέρμα που πέτυχε!

Τι και αν δεν πανηγύρισε σεβόμενος τα χρόνια που πέρασε στη Λισαβόνα νομίζω ότι μέσα του ένιωσε... δικαίωση! Ο Σέρβος είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκοσμίου κλάσης, που αν είναι σοβαρός, τότε θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μπορεί το βράδυ να ήταν πανηγυρικό, αλλά ο Δικέφαλος από σήμερα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πρόκριση και τη νίκη επί της Mπενφίκα και να συγκεντρωθεί αρχικά στον αγώνα με τον Ατρόμητο και έπειτα στο ματς με την Κρασνοντάρ στη Ρωσία. Η ευκαιρία του ΠΑOΚ να μπει στους ομίλους του Champions League είναι φέτος και πλέον βρίσκεται 180 λεπτά μακριά από το όνειρο. Σοβαρότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία μπορούν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags