Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: Μήνυμα Φορτούνη σε Μαρτίνς, τι έγινε στον πανηγυρισμό - Έτσι είδα Εμβιλά, Χολέμπας, Ραφίνια
| 2020-09-18 23:00:00

Μήνυμα Φορτούνη σε Μαρτίνς, τι έγινε στον πανηγυρισμό - Τι έδειξαν Εμβιλά, Χολέμπας, Ραφίνια

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μήνυμα Φορτούνη σε Μαρτίνς, τι έγινε στον πανηγυρισμό - Τι έδειξαν Εμβιλά, Χολέμπας, Ραφίνια

Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: Με το δεξί ξεκίνησε η σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, νίκησε στην… πρεμιέρα του (αφού δεν είχε παίξεις την πρώτη αγωνιστική) τον αρκετά καλό Αστέρα στο Γ. Καραϊσκάκης με 2-0.

Οι Πειραιώτες τα βρήκαν δύσκολα απέναντι στους Αρκάδες, που απέδειξαν ότι φέτος έχουν πολύ δυνατό σύνολο (προέρχονται από τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό), αφού το 4-3-3 που δοκίμασε ο Πέδρο Μαρτίνς στο πρώτο ημίχρονο δεν απέδωσε. Η τριάδα των Εμβιλά – Μπουχαλάκη και Καμαρά στη μεσαία γραμμή δεν θύμισε την περσινή αντίστοιχη με τον Γκιλιέρμε αντί του Γάλλου και ίσως αυτό αποτελεί… προειδοποίηση ενόψει της αναμέτρησης με την Ομόνοια την Τετάρτη για τα πλέι οφ του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

Ο κόουτς όμως των «Ερυθρόλευκων», όπως μας είχε συνηθίσει από πέρυσι, δεν έχασε… λεπτό και στο ημίχρονο τα άλλαξε όλα, κάνοντας δύο αλλαγές και τροποποιώντας το σύστημά του. Πέρασε στο γήπεδο τους Φορτούνη – Μασούρα αντί των Εμβιλά – Ραντζέλοβιτς και γύρισε στο 4-2-3-1, βλέποντας μάλιστα αποτελέσματα πολύ γρήγορα! Στο 59’ και στο 62’ ήρθαν τα γκολ από τους παίκτες που έβαλε αλλαγή, με τον «Φόρτου» να δείχνει για ακόμα μία φορά πως έχει τρομερή ποιότητα και ότι μπορεί να αλλάξει με μία ενέργεια τη ροή ενός αγώνα. Ο Έλληνας άσος είναι ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή, άλλη κλάση και άλλο επίπεδο. Όταν είναι στο 100%, δεν γίνεται να μην παίζει βασικός και αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί καλά ο Μαρτίνς. Με το 4-3-3 είναι φανερό πως δεν… χωράει, ενώ μέχρι τώρα είναι πίσω από τον Ματιέ Βαλμπουνεά στο 4-2-3-1.

Ο Φορτούνης λοιπόν είχε ένα εξαιρετικό 45λεπτο και έστειλε μήνυμα στον προπονητή του, τόσο με την εμφάνισή του όσο και με τον πανηγυρισμό του μετά το γκολ για το 1-0, όταν για… λίγα δευτερόλεπτα πανηγύρισε δείχνοντας τον εαυτό του, στο κλασικό «εγώ-εγώ». Επειδή όμως ξέρει ότι αυτά πολύ συχνά παρεξηγούνται, αμέσως κατέβασε το χέρι του!

Από εκεί και πέρα, από τους καλύτερους του γηπέδου ήταν για ακόμα μία φορά ο Καμαρά, που έτρεχε παντού και βοηθούσε σε άμυνα και επίθεση και μάλιστα είχε συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ, ενώ απαντήσεις έδωσε και ο Μασούρας. Σημείωσε δύο τέρματα και έδειξε ότι θα κοντραριστεί στα ίσια φέτος τόσο με τον Ραντζέλοβιτς όσο και με τον ακριβοπληρωμένο εξτρέμ που αναμένεται να αποκτηθεί.

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης η καλή παρουσία του Ρούμπεν Σεμέδο, που παρά τα όσα κυκλοφορούν για την επικείμενη μεταγραφή του (ο Μαρτίνς αποκάλυψε ότι συζητάει βέβαια για ανανέωση!), έδειξε συγκεντρωμένος και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να σώσει τον νεαρό Τζολάκη, που πρόσθεσε άλλη μία καλή εμφάνιση στο βιογραφικό του. Ο μικρός αποδυκνείει ότι δικαίος… καθάρισε τον Άλεν και έδειξε πανέτοιμος για την κορυφαία πρόκληση της καριέρας του, καθώς από τα δικά του χέρια θα εξαρτηθεί η πρόκριση των 25 εκατομμυρίων ευρώ, στους ομίλους του Champions League!

Όσον αφορά τους… νέους, ο Εμβιλά έδειξε πως είναι βαρύς και ότι χρειάζεται χρόνο, σε αντίθεση με τους Χολέμπας και Ραφίνια που ενσωματώθηκαν άμεσα. Ο Έλληνας παρά τα 36 του χρόνια έτρεχε ασταμάτητα και βοηθούσε με τα ανεβάσματά του στην επίθεση, ενώ ο Βραζιλιάνος εκτός από δυνάμεις μας έδειξε και την ποιότητά του. Μάλιστα, η κίνησή του στο 1-0, όπου συνέκλινε στον άξονα και μπέρδεψε τους αντίπαλους αμυντικούς, δίνοντας και ασίστ στον Φορτούνη, φανέρωσε πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο!

Το μόνο αρνητικό της βραδιάς για τον Ολυμπιακό, η… απουσία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί από το γκολ. Σε αντίθεση με πέρυσι, ο Μαροκινός ακόμα δεν έχει βρει την επαφή με τα δίχτυα και αυτό θα είναι σίγουρα πρόβλημα για τη συνέχεια. Ειδικά για τα δύο ματς της Ευρώπης που ακολουθούν, όπου δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί στο γκολ.

ΥΓ. Ο Φορτούνης δεν επέστρεψε μόνο στις καλές εμφανίσεις, αλλά πήρε ξανά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στην αλλαγή του Μπουχαλάκη, ο Έλληνας άσος έγινε και πάλι αρχηγός και αυτό έχει μεγάλη σημασία, καθώς πέρυσι ο Μαρτίνς είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα έχει αυτή τη θέση. Είχε γίνει μάλιστα και ντόρος, γιατί στα πλέι οφ είχε προτιμήσει για τον ρόλο του αρχηγού πρώτα τον Γκιλιέρμε και μετά τον Μπουχαλάκη. Είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του Κώστα η επιστροφή του περιβραχιονίου!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη έκπληξη! Η ΑΕΚ... αρπάζει τον παικταρά - Είχε κλείσει στον Ολυμπιακό!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags