Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Το άρθρο του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog!
| 2020-09-19 15:25:00

Σταματήστε με Φερέιρα! Σκέφτηκε το ίδιο με Μαρτίνς - Το πρόβλημα Εμβιλά - Αν είχε Φορτούνη...

του Ευάγγελου Μίχου
Σταματήστε με Φερέιρα! Σκέφτηκε το ίδιο με Μαρτίνς - Το πρόβλημα Εμβιλά - Αν είχε Φορτούνη...

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Πριονοκορδέλα πάλι περνάνε τον Άμπελ Φερεϊρα. Για τη χθεσινή γκέλα/1-1 στην Τούμπα με τον Ατρόμητο (θυμίζω... πρωταθλητής των φιλικών), μόλις λίγες ημέρες μετά τη θριαμβευτική πρόκριση σε βάρος της Μπενφίκα (η οποία παρεμπιπτόντως έβγαλε τα σπασμένα στην έδρα της άτυχης Φαμαλικάο με ξεγυριστή 5άρα) κι ενα 4ημερο πριν από το πρώτο, κρισιμότατο, ματς στο εξωτικό Κράσνονταρ, για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προφανώς κι αυτοί που κάνουν σκληρή κριτική στον Πορτογάλο κόουτς (κακά τα ψέματα, εύκολο θύμα) δεν του αναγνωρίζουν το απόλυτα δικαιολογημένο άλλοθι πως έστησε ένα σχήμα έχοντας στο μυαλό του την Τρίτη. Για αυτό δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Ελ Καντουρί, τον άφησε στον πάγκο υπό τον φόβο του τραυματισμού. Γιατί δεν ήθελε να χάσει τον πιο πολύτιμο και κομβικό αυτή την εποχή κεντρικό μέσο του, αυτόν που πετυχαίνει την ισορροπία μεταξύ των γραμμών στο 3-4-2-1 του Φερέϊρα, αλλά  προτίμησε να τον έχε φρεσκότατο και στο 100% του ενόψει Κράσνονταρ. Άλλωστε ο Μαροκινός δεν φημίζεται για τις ...αντοχές του στα συνεχόμενα ματς.

Ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς πλήρωσε πως ο Ατρόμητος ως αντίπαλος βρέθηκε στο μεσοδιάστημα μιας ιστορικής πρόκρισης και μιας ιστορικής πρόκλησης του "δικεφάλου", να προκριθεί για πρώτη φορά (επιτέλους) στους χρυσοφόρους ομίλους (plus 22 εκατ. θα του εξασφαλίσουν) του Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο απλά, τόσο αντικειμενικά...

O Άμπελ πίστεψε πως εύκολα ή δύσκολα θα καθάριζε το τρίποντο. Και η ψυχρολουσία του Άμπελ ήταν ενώ το έφερε εκεί ακριβώς που ήθελε, δηλαδή να προηγηθεί και να κυνηγησει μετά το... αγαπημενο του σκορ για φέτος, το 1-0, η προβληματική αντιδραση, τα αντανακλαστικά της ομάδας του μετά το 1-0 , ήταν που τον... πρόδωσαν. Γιατί δεν ήταν η άτυχη στιγμή του Μιχαϊ (δεν είναι Μιχαηλίδης πάντως ο Αλβανός στόπερ...) αφού το (αυτο)γκολ που δέχτηκε θα μπορούσε να το δεχτεί σε άλλη φάση. Γιατί η ομάδα του Κάναντι και δοκάρι είχε και τετ-α-τετ χαμένο είχε και απειλούσε.

H σωστή κριτική που πρέπει να γίνει στον Άμπελ και δημιουργεί έναν προβληματισμό, έχει να κάνει με το... ελαφρυ κοουτσάρισμά του, όταν θα έπρεπε να παρέμβει, απο τη στιγμή που το ματσάκιον στράβωσε. Εκεί ήταν τελείως ΛΑΘΟΣ ο Πορτογάλος και αψυχολόγητος στο κόουτσινγκ...

Πολλές αλλαγές βεβιασμένες και χωρίς νόημα. Παίκτες όπως ο Βρακάς, ο Νινούα που τους έριξε μέσα για να παίξουν, χωρίς παραστάσεις, χωρίς ρεαλιστική βάση να προσφέρουν κάτι και να βοηθήσουν (στο στυλ ... κι αν  του βγει κάποιoς). Με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Aτρόμητο  εκτός που ενέργεια να μην έχει και καμία... χημεία λές και ήταν φιλικό και όχι αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής.

ΠΡΟΒΑ 11ΑΔΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ ΕΜΒΙΛΑ-"ΜΠΟΥΧΑ"

Όσον αφορά στη βραδιά στο "Καραϊσκάκης", όπου ο Ολυμπιακός μετά από χρόνια καθάρισε τόσο άνετα (στο β´ημίχρονο) τον κακό του δαίμονα Αστέρα Τρίπολης, το οφείλει εκτός από την είσοδο των Φορτούνη - Μασούρα γρήγορα στο ματς και στην τοποθέτηση του Μάντι Καμαρά ως 8άρι. Έτσι ζωήρεψε και κυρίως απέκτησε την κάθετη απειλή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν λογικό να ήθελε να κάνει και μια πρόβα 11άδας ενόψει της αναμέτρησης με την Ομόνοια. Ετσι είδαμε, στο πρώτο ημίχρονο, ένα πολύ συντηρικό σχήμα στην 3άδα τω χαφ,  που του έλειπε (φυσιολογικά) η χημεία.

Εμβιλά - Μπουχαλάκης - Καμαρά δεν ήταν όπως το Γκιλιέρμε - Μπουχαλάκης - Καμαρά. Ο Βραζιλιάνος έκανε όχι μόνο να φαίνονται αλλά να είναι και καλύτεροι οι άλλοι δύο. Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να το κάνει και ο Γάλλος, άλλωστε είναι πολύ νωρίς ακόμη...

Aπο εκεί και πέρα ως πρώτη εικόνα και πρώτη εντύπωση: δεν μου κάθισε καλά το "ταίριασμα" Εμβιλά - "Μπούχα". O  Γάλλος ίσως γιατί ακόμη δεν νιώθει έτοιμος ή δεν ξέρει τη νέα του ομάδα έπαιζε πάρα πολύ χαμηλά κι αυτο δεν βοηθούσε καθόλου τον Μπουχαλάκη. Δεν ξέρω με τον Πέπε Ροντριγκες στη θέση του Έλληνα μέσου τι θα δούμε. Πάντως δικαίως χθες ο Εμβιλά ήταν η πρώτη αλλαγή του (δίκαιου) Μαρτίνς.

Προπονητης δεν είμαι αλλά σε παρόμοια ματς για τη Super League στο "Καραϊσκάκης" ο Κώστας Φορτούνης πρέπει να ξεκινάει ενδεκάδα. Για παράδειγμα αν ο ΠΑΟΚ είχε χθες έναν Φορτούνη θα είχε αποτρέψει την γκέλα με τον Ατρόμητο και θα έπαιρνε στο τέλος το τρίποντο. Χαίρετε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι... απαντάει ο Σαββίδης! Πάει να πάρει τον παικταρά της ΑΕΚ - Θα τρελαθούν οι Ενωσίτες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags