Facebook Pixel ΑΕΚ: Καραμούζα σε Μάνταλο, Τσιντώντα - Ο Φορτούνης της ΑΕΚ
| 2020-09-19 23:09:00

Καραμούζα σε Μάνταλο, Τσιντώτα - Ο Φορτούνης της ΑΕΚ - Δεν πείθει, τρελή έμπνευση Καρέρα

Sportdog Team
Καραμούζα σε Μάνταλο, Τσιντώτα - Ο Φορτούνης της ΑΕΚ - Δεν πείθει, τρελή έμπνευση Καρέρα

ΑΕΚ: Τελικά, το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο απλό όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Πολλοί το βλέπουν, όλοι νομίζουν πως το καταλαβαίνουν, αλλά λίγοι εκτιμώ πως το κατανοούν σε βάθος. Γι' αυτό και αν μετρήσω την καραμούζα των τελευταίων ημερών, δεν νομίζω πως μπορώ να βρω κάποιον που να έχει δεχθεί περισσότερη από τον Μάνταλο και τον Τσιντώτα. Και αυτό το άτιμο το κάρμα, αυτά τα παιχνιδάκια της μοίρας, φέρνουν από την πρεμιέρα και τους δύο πρωταγωνιστές.

Ο Μάνταλος είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν περίμενε κάποιος ένα ματς με τον Παναιτωλικό για να το κατανοήσει. Αλλά καλό είναι να αντιλαμβάνονται και εκείνοι που λατρεύουν να τον...μισούν, πως δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες με τις ικανότητες του. Μπήκε στο ημίχρονο και άλλαξε όλο το παιχνίδι. Μοίρασε πάσες, έδωσε ασίστ, πέτυχε γκολ, έδωσε ηρεμία και λογική στο παιχνίδι της Ενωσης.

Εβλεπα προχθές τον Ολυμπιακό. Πόσο άλλαξε όταν μπήκε στο γήπεδο ο Φορτούνης. Δεν είναι τυχαίο. Οι συγκρίσεις είναι μόνιμες επί χρόνια. Παικταράς ο Φορτούνης, αλλάζει όλο το παιχνίδι με μια και μόνο κίνηση. Παικταράς και ο Μάνταλος, μπορεί να αλλάζει ένα ματς με μια και μόνη κίνηση. Ειδικά, όταν έχει αυτόν το ρόλο μέσα στο γήπεδο και δεν μετατρέπεται σε χαμάλη πολυτελείας για να μπορέσουν να βγουν τα συστήματα και οι υπόλοιπες ανορθογραφίες της ΑΕΚ.

Δείτε τη φάση από την οποία ξεκινά το γκολ. Δείτε πως κυνηγά μια «σκοτωμένη» μπάλα, πως διεκδικεί μέχρι τέλους. Την εξαιρετική εκτέλεση, που είναι συστημένη για το κεφάλι του Λιβάγια. Δείτε την ψυχραιμία και την ποιότητα με την οποία αντιδρά όταν δέχεται την μπάλα έπειτα από το χέρι του Καρασαλίδη. Είναι συγκεντρωμένος, ψύχραιμος, δεν διαμαρτύρεται, αποφεύγει με μια προσποίηση δύο παίκτες και τελειώνει το ματς πριν την ώρα του.

Σπουδαίος ο Μάνταλος, τεράστιος ο Τσιντώτας. Που ακόμα και στο Βόλο, έφτασε να αμφισβητείται, αν και έπιασε πέναλτι, τετ α τετ και πολλές ακόμα φάσεις του Ολυμπιακού. Ο Τσιντώντας που είχε τις περισσότερες συμμετοχές στην πιο πετυχημένη χρονιά της ΑΕΚ. Αλλά που αναγκάστηκε να βρεθεί στο περιθώριο, επειδή δεν μπορούσε να χωρέσει και αυτός μαζί με τον Μπάρκα. Και τώρα, έχει την ευκαιρία του και δείχνει θηρίο στο τέρμα. Τερματάρα που λέγαμε και πιτσιρικάδες.

Αυτοί οι δύο ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη της ΑΕΚ. Θα ήταν παράλειψη όμως, να μην αναφερθώ και στον Βασιλαντωνόπουλο. Και εκείνος έκανε ντεμπούτο ουσιαστικά με τη φανέλα της ΑΕΚ και κατάφερε να κάνει ένα απίστευτο ματς, σε μια θέση που ίσως να έχει να αγωνιστεί κάποια χρόνια. Αλλά έτσι είναι. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις στην ΑΕΚ, θα παίξεις σε οιαδήποτε θέση σου ζητηθεί και θα δώσεις τα πάντα.

Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, δεν μπορεί κάποιος να είναι ενθουσιασμένος επειδή η ΑΕΚ νίκησε στο Αγρίνιο. Ηταν σημαντική νίκη, ήταν κομβικό για την ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά η εικόνα δεν πείθει. Η έμπνευση του Καρέρα να παίξει με τριάδα στην άμυνα και να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του Παναιτωλικού, έμπλεξε την Ενωση και άφησε πολλά ζητήματα. Η ΑΕΚ πέταξε ένα ημίχρονο, δεν είχε λύσεις και τα πάντα έδειχναν βαλτωμένα.

Οι παίκτες δίχως τη σωστή πνευματική και αγωνιστική συγκέντρωση για τις απαιτήσεις ενός «τελικού», όπως είναι πάντα η πρεμιέρα. Αλλά όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Στην πρεμιέρα των νέων, μου άρεσε ο Ινσούα. Έχει προσωπικότητα, βγάζει δυναμισμό στο παιχνίδι. Εχει επιθετικές αδυναμίες, αλλά δεν παύει ποτέ να είναι σημαντικός στη λειτουργία της ομάδας. Ο Ανσαριφάρντ είχε διάθεση, αλλά δεν βρήκε φάσεις, ο Χνιντ θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το σπουδαίο είναι πως η ΑΕΚ πήρε τη νίκη. Εμεινε όρθια στην πίεση των ημερών, έβγαλε αντίδραση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανηγυρισμούς, αλλά συγκέντρωση στη συνέχεια. Πρόκριση επί της Σεντ Γκάλεν την Πέμπτη, νίκη με τη Λαμία την Κυριακή και έπειτα το μεγάλο ευρωπαϊκό κρας τεστ με τη Βόλφσμπουργκ. Τώρα θα φανεί, σε αυτή τη σειρά αγώνων, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Αλλά ξέρω, σε ποιους σίγουρα μπορεί να βασιστεί η ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη έκπληξη! Η ΑΕΚ... αρπάζει τον παικταρά - Είχε κλείσει στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags