Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ομόνοια: Κακός ο Ολυμπιακός - Δικαιώθηκε ο Μαρτίνς - Θύμισε Κριστιάνο - Μήνυμα στον Φορτούνη!
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-24 00:36:00

Κακός ο Ολυμπιακός - Δικαιώθηκε ο Μαρτίνς - Θύμισε Κριστιάνο - Μήνυμα στον Φορτούνη!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Κακός ο Ολυμπιακός - Δικαιώθηκε ο Μαρτίνς - Θύμισε Κριστιάνο - Μήνυμα στον Φορτούνη!

Ολυμπιακός - Ομόνοια: Μόνο με… αυτοκτονία μπορεί πλέον να χάσει και αυτή τη χρονιά την είσοδό του στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός, καθώς ακόμα και σε μία μετριότατη βραδιά του, νίκησε 2-0 την Ομόνοια. Και το πέτυχε λόγω της ποιότητάς του, του βάθους του ρόστερ του και της αντίληψης που έχει ο Πέδρο Μαρτίνς!

Οι Πειραιώτες δεν ήταν καλοί, δεν είχαν φρεσκάδα και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στο αμυντικό πλάνο των Κύπριων, μέχρι το 69ο λεπτό. Τότε ο ταχύτατος Ραντζέλοβιτς κέρδισε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για το 1-0, ενώ το δεύτερο τέρμα που… κλείδωσε πιθανότατα και την πρόκριση, ήρθε από τον Ελ Αραμπί στο 92ο λεπτό με μαγική ενέργεια και εκτέλεση. Αμφότεροι μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος, δικαιώνοντας για ακόμα μία φορά τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος κόουτς αντέδρασε σωστά για ακόμα ένα παιχνίδι που… κόλλησε η ομάδα του, καθώς το ίδιο είχε συμβεί στο Γ. Καραϊσκάκης και πριν λίγες ημέρες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Τότε είχε βγάλει Ραντζέλοβιτς – Εμβιλά και είχε περάσει στο γήπεδο τους Μασούρα – Φορτούνη, ενώ απόψε χρειάστηκε να περάσει τον Σέρβο εξτρέμ και τον Ελ Αραμπί για να φέρει… τούμπα το ματς. Δεν είναι τυχαίο και πρόκειται για ένα από τα προτερήματα του Μαρτίνς, ο οποίος πλέον ξέρει πολύ καλά την ομάδα του και μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα που θα του παρουσιαστούν σε ένα παιχνίδι. Βέβαια, σε αυτό τον βοηθάει και το βάθος του πάγκου, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις… σταντ μπάι πότε τον Ραντζέλοβιτς πότε τον Φορτούνη και πότε τον Ελ Αραμπί.

Ειδικά ο Σέρβος, για ακόμα ένα καλοκαίρι, εξελίσσεται σε καταλύτη προκρίσεων για τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός άσος όπως και πέρυσι κόντρα στην Κράσνονταρ, έτσι και φέτος μπήκε και… καθάρισε. Μπορεί να μην σκόραρε, όμως στηριζόμενος στην ποιότητά του, στην ταχύτητά του και στον τσαμπουκά του, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πήρε το πέναλτι που έκρινε το ματς. Ίσως ακόμα να μην είναι για βασικός και για αυτό ο Μαρτίνς ζήτησε μεταγραφή εξτρέμ από τη διοίκηση, όμως η εξέλιξή του είναι εντυπωσιακή και σίγουρα θα βοηθήσει πολύ (και) φέτος.

Από εκεί και πέρα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπορεί να μην ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα και να έχασε τη θέση του από τον Χασάν, πληρώνοντας την… γκίνια του και το γεγονός ότι είχε συμπληρώσει 10 ματς χωρίς να σκοράρει, όμως στα περίπου 35 λεπτά που αγωνίστηκε ήταν κομβικός. Έβγαλε την ασίστ στο πέναλτι και πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ στο φινάλε. Ντρίμπλα και εκτέλεση… αλά Κριστιάνο Ρονάλντο. Το χρειαζόταν ο Μαροκινός αυτό το γκολ για λόγους ψυχολογίας, καθώς όταν ένας επιθετικός δεν σκοράρει, αρχίζει να αμφισβητεί και τον εαυτό του.

Όσον αφορά τα αρνητικά, σίγουρα η εικόνα του πρώτου μέρους, θα προβληματίσει ιδιαίτερα τον προπονητή των Ερυθρολεύκων. Η ομάδα του έμοιαζε άνευρη και χωρίς δυνάμεις, ενώ η παρουσία των Φορτούνη και Βαλμπουενά μαζί στην ενδεκάδα, ακόμα και στο 4-2-3-1 δεν απέδωσε. Αμφότεροι είχαν θετική παρουσία, όμως δεν κατάφεραν να βοηθήσουν για να έρθει το πολυπόθητο γκολ και ήταν φανερό πως έλειπε ο εξτρέμ. Αυτό το κατάλαβε ο Μαρτίνς και για αυτό έβγαλε τον Έλληνα άσο, ο οποίος παρότι ήταν πολύ καλός, αντικαταστάθηκε. Ξεκάθαρο μήνυμα (για την ώρα) στον «Φόρτου», ο οποίος είναι πίσω αυτή τη στιγμή στις επιλογές του προπονητή από τον 36χρονο Βαλμπουενά!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στο Λιμάνι! Τέλος ξένος άσος, τον... έφαγε Έλληνας ταλεντάρα - "Πρόβλημα" για Μάρτινς
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags