Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μαρτίνς, υπάρχει πρόβλημα - Δεν είναι Ομάρ ο Ραφίνια
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-24 12:44:00

Μαρτίνς, υπάρχει θέμα - Δεν είναι Ομάρ ο Ραφίνια - Έκανα λάθος με Γκιλιέρμε - Θέλει δύο παικταράδες!

του Ευάγγελου Μίχου
Μαρτίνς, υπάρχει θέμα - Δεν είναι Ομάρ ο Ραφίνια - Έκανα λάθος με Γκιλιέρμε - Θέλει δύο παικταράδες!

O Ολυμπιακός κέρδισε την Ομόνοια και μάλιστα με το σκόρ (2-0) αλλά και με τον... τρόπο (0-0 στο ημίχρονο), που είχαμε προβλέψει με τον πάρτνερ Άγγελο Κωνστανούλια, χθες το απογευμα (16.00-17.00) στους "Aδέσποτους by sportdog", στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

Έτσι, λοιπόν, παρέμεινε αήτητος με Μαρτίνς σε προκριμματικές φάσεις και για 20η φορά θα βρεθεί στους "χρυσοφόρους" και γκλαμουράτους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, υπολογίζοντας σε κέρδη από 32,5 ως 36,5 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη κι ας μην υπάρχουν έσοδα απο εισιτήρια...

Η χαμηλοτάβανη ποιοτικά και... δημιουργικά Oμόνοια δεν θα μπορούσε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Μόνο παίζοντας... φουλ άμυνα κι ας ψάχνουν ακόμη να βρούν ρυθμό οι "ερυθρόλευκοι". Το λέγαμε και στην καθημερινή μας ραδιοφωνική παρέα, πως εύκολα ή δύσκολα, άνετα ή αγχωτικά, ο Oλυμπιακός θα προκρινόταν. Δεν γινόταν διαφορετικά κι αποδείχτηκε χθες βράδυ στο "Καραισκάκης" έστω κι αν ο κίπερ Φαμπιάνο, άλλοτε συμπαίκτης του Σα στην Πόρτο, ήταν πολύ ζεστός.

H πρόκριση δεν γυρνάει πλευρά στη ρεβάνς της Λευκωσίας ακόμη κι αν ο... κόσμος γυρίσει ανάποδα. Να τα λέμε αυτά κι ας λέει ο Μαρτίνς τα δικά του ("τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη") και καλά κάνει αφού ο προπονητής είναι. Βέβαια, ο Μαρτίνς θα πρέπει να προβληματιστεί για τη συνέχεια, γιατί ο Oλυμπιακός βγάζει θεματάκια που είναι ανεξάρτητα από την (κάπου φυσιολογική) έλλειψη ρυθμού.

O μεγαλύτερος προβληματισμός, παρά το 2-0, που προέκυψε από τη χθεσινή αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, ήταν η ... έλλειψη πλάτους στο παιχνίδι του. Τοπ κλάση ο Ραφίνια  και σούπερ πασαδόρος αλλά στα ανεβοκατεβάσματά του δεν είναι Ομάρ. Για την ακρίβεια και εκτός από την ηλικία είναι κι άλλου τύπος μπακ από τον Νορβηγό αφού συγκλίνει περισσότερο προς τα μέσα ως εσωτερικός χαφ. Κι αν ο Βραζιλιάνος έδωσε λίγα ανεβάσματα, ο Χολέμπας ελάχιστα ως καθόλου...

Αν βάλουμε και το ότι η τριάδα πίσω από τον φουνταριστό (Χασάν) έχει την τάση να συγκλίνει συνέχεια προς τα μέσα, δεν ήταν δύσκολο για ένα προπονητή που έχει και τα απαραίτητα εργαλεία και σωστά προετοιμασμένη μια ομάδα, με σφρίγος/σοβαρότητα/αλληλοκαλύψεις να φρακάρει τον άξονα και ουσιαστικά να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό. 

Oι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν (και όχι πως δεν το σκέφτηκε ο προπονητής τους) να ανοίξουν το... γήπεδο. Tόσο απλό ήταν και τόσο δύσκολο, πόσο μάλλον σε μια ομάδα ("ερυθρόλευκοι") που είχε μάθει να παίζει με φουλ μπακ που έπαιρναν όλο το πλάτος στις πλευρές τους, όπως ο Τσιμίκας και ο Ομάρ. Κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν χθες Χολέμπας και Ραφίνια!



Όταν έφυγε ο Γκιλιέρμε γιατί μαγεύτηκε από τα πετροδόλαρα, πίστευα και το υποστήριζα πως θα ήταν μεγαλύτερο το κενό του κι από αυτό των Ομάρ, Tσιμίκα. Λάθος μου και το παραδέχομαι. Βλέποντας τον Ολυμπιακό στον άξονά του, από πίσω προς τα μπροστά, είναι γεμάτος και θα αποδειχθεί σούπερ όταν βρεθούν στο 100% οι Εμβιλά, Πέπε. 

Το θέμα είναι τι θα γίνει με το δίδυμο των μπακ αφού στα μάτια μου κάνει μπαμ πως πρέπει επειγόντως να βρεθεί ένας αριστερός με τα χαρακτηριστικά, το στυλ, την ταχυδυναμική του Τσιμίκα. Δεν ξέρω αν είναι ο Ρέις αυτός, αλλά σίγουρα δεν μπορεί τη δουλειά να την κάνει ο τωρινός Χολέμπας. Άλλη ηλικία, άλλη ομάδα σε σχέση με εκείνη του Βαλβέρδε...

Στον αντίποδα του παραπάνω προβληματισμού το κοουτσάρισμα του Πέδρο Μαρτίνς αλλά και το "χρυσάφι" στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος το έκανε όπως με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα. Πέρασε μέσα στο β' ημίχρονο δύο παίκτες που άλλαξαν τη μορφή του αγώνα και το... αποτέλεσμα (λεπτομέρεια που σημειολογικά έχει τη δική της βαρύτητα, πως έβγαλε τους δύο, Φορτούνη-Μασούρα, που είχαν κάτι παρόμοιο την Παρασκευή).

Ο Ραντζέλοβιτς κέρδισε το πέναλτι για το 1-0 και ο Ελ Αραμπί πέτυχε γκολάρα, με μια ατομική ενέργεια που η κάθε ομάδα την περιμένει για να κάνει την διαφορά όταν έχει κολλήσει. 

Το γκολ αυτό θα βοηθήσει ψυχολογικά τον Ελ Αραμπί για να ξεμπουκώσει. Μένει βέβαια και να το δούμε στο γήπεδο και όχι να το προδικάζουμε, πως θα έχει μια σεζόν εξίσουν παραγωγική με την περασμένη...

Και κλασικά ήρθε η ώρα του ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: o νέος Ολυμπιακός ακόμη δεν είναι όπως πρέπει κι ας περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορεί να βρει ρυθμό, δεν τρέχει όπως θα έπρεπε, δεν μπορεί να βάλει πλάτος στο παιχνίδι του, έχει ακόμη βασικά κενά να καλύψει, όπως του αριστερού μπακ αλλά και του βαρβάτου εξτρέμ που θα είναι περισσότερο winger και λιγότερο inside forward. Για να το πω χωρίς μαλλιά στη γλώσσα. Εστω και μετά απο μήνες θα πρέπει να βρει TΩΡΑ πραγματικό αντι-Ποντένσε και αντι-Τσιμίκα.

Aπο την άλλη βέβαια έχει πρόεδρο που θα τα σκάσει, προπονητή που ξέρει πώς να ξανακτίσει παίκτες με προσωπικότητα και κλάση 3Α που να τον βγάζουν από τα όποια αδιέξοδα, ενώ ασφαλώς χρειάζεται και τον απαραίτητο χρόνο του, αφού λόγω κορονοϊού ουσιαστικά κάνει... προετοιμασία δίνοντας επίσημους αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tρελάθηκε ο Μαρινάκης μετά την Ομόνοια - Γι' αυτόν τον παικταρά δίνει τρελά φράγκα - Απογείωση!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags