Facebook Pixel Μεταγραφή που κλείνει στόματα στην ΑΕΚ! Πέντε χρόνια στα αζήτητα - Καμπανάκι με Ολυμπιακό
| 2020-09-24 23:54:00

"Μεταγραφή" που κλείνει στόματα στην ΑΕΚ! Πέντε χρόνια στα αζήτητα - Καμπανάκι με Ολυμπιακό

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μεταγραφή" που κλείνει στόματα στην ΑΕΚ! Πέντε χρόνια στα αζήτητα - Καμπανάκι με Ολυμπιακό

Η πρόκριση της ΑΕΚ επί της Σεντ Γκάλεν ήταν δύσκολη υπόθεση. Συνάδελφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Ένωσης ήταν επιφυλακτικός μιλώντας στο Sportdog πριν την νοκ άουτ αναμέτρηση στην Ελβετία. Οι κιτρινόμαυροι όμως κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφς των προκριματικών όπου θα αντιμετωπίσουν σε μονή ξανά αναμέτρηση τη Βόλφσμπουργκ, στο ΟΑΚΑ, την επόμενη Πέμπτη.

Προσωπικά θεωρώ και το κατέθεσα στο match report, ότι πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν ήταν ο σκόρερ, Ολιβέιρα, αλλά ο τερματοφύλακας. Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναγιώτης Τσιντώτας το... πήρε πάνω του. Και έκλεισε στόματα.

Γιατί με τη μεταγραφή του Μπάρκα στη Σέλτικ δεν ήταν λίγες οι φωνές που πρέσβευαν την απόκτηση νέου γκολκίπερ, για να πάρει το χρίσμα του βασικού. Λες και η ομάδα του Δικέφαλου αετού δεν είχε.

O Τσιντώτας πλήρωσε το γεγονός, ότι ο Μπάρκας μπήκε στη βιτρίνα. Οπότε έπρεπε να παίζει για να πωληθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναγιώτης να μην έχει παιχνίδια. Και ο πιο άσχετος από μπάλα γνωρίζει, ότι αν ένας τερματοφύλακας δεν παίζει τότε παρουσιάζει προβλήματα. Όποιον βετεράνο τερματοφύλακα ρωτήσετε θα σας το πει ξεκάθαρα: "Το τέρμα πρέπει να παίζει".

Από τις 15 συμμετοχές στη Super League το 2017-18, χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, στο οποίο είχε και αυτός καθοριστική συμβολή όπως και στην Ευρώπη, πήγε στις 4 συμμετοχές τη σεζόν 2018-19, ενώ την περσινή είχε 7.

'Ηταν άδικο αυτό που συνέβη. Θα μπορούσε να τύχει καλύτερης διαχείρισης και να μοιραζόταν με τον Μπάρκα τα ματς.

Φέτος όμως είναι η ευκαιρία του Τσιντώτα για να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία και να αποτελέσει την καλύτερη εσωτερική... μεταγραφή.

Ο Τσιντώτας διαθέτει εξίσου καλά αντανακλαστικά με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια. Είναι όμως πολύ καλύτερος στις εξόδους και αισθητά πιο αξιόπιστος στο παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια, όπου ο προκάτοχός του είχε μετρήσει πολλά λάθη.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί επίσης η παρουσία του Βασιλαντωνόπουλου στο σχήμα της ΑΕΚ. Ανήκει στην ΑΕΚ εδώ και 5 χρόνια και κανείς προπονητής δεν τον ήθελε. Επιτέλους βρέθηκε ένας Χριστιανός και δη ο Καρέρα, για να τον εμπιστευθεί. Είναι καλός μα πάνω απ' όλα είναι φιλότιμος. Δεν σταματά να τρέχει και μέσα στην περιοχή με τα σλάλομ του μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους. Δεν παύει όμως να χρειάζεται βελτίωση.

Η ΑΕΚ όμως δείχνει αρκετά βελτιωμένη στα στημένα. Στον τελικό με τον Ολυμπιακό είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για την αδυναμία της Ένωσης να δημιουργήσει φάσεις από κόρνερ, ενώ είχε πάρει 10 εκτελέσεις από τη γωνία.

Στο Αγρίνιο η ΑΕΚ σκόραρε σε φάση από κόρνερ με τον Λιβάγια, ενώ στον Σεντ Γκάλεν απείλησε δύο φορές, με τον Κροάτη και τον Σβάρνα, κάτι που δείχνει, ότι το καμπανάκι ήχησε για τα καλά...

Συνολικά η ΑΕΚ με Σεντ Γκάλεν δεν ενθουσίασε. Στη ζωή όμως το αποτέλεσμα μετράει πάνω απ' όλα. Εξάλλου υπάρχει χρόνος για διορθωτικές κινήσεις...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags