Facebook Pixel ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ εξαρτάται από τον Μάνταλο! 1,4 εκατ.Ευρώ για Λιβάγια" – Αυτός έδιωξε τον Βέρντε
Ποδόσφαιρο
| 2020-09-24 18:30:00

"Η ΑΕΚ εξαρτάται από τον Μάνταλο! 1,4 εκατ. Ευρώ για Λιβάγια" – Αυτός έδιωξε τον Βέρντε

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Η ΑΕΚ εξαρτάται από τον Μάνταλο! 1,4 εκατ. Ευρώ για Λιβάγια" – Αυτός έδιωξε τον Βέρντε

ΑΕΚ: Επιφυλακτικός όσον αφορά τη μάχη της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό του Europa League είναι ο Τάσος Καπετανάκος. Ο λόγος; Παρατηρεί μία ομάδα χωρίς ποδοσφαιρικό εγωισμό και πάθος .

Ο ρεπόρτερ του enwsi.gr μίλησε στο Sportdog για τα καυτά θέματα που αφορούν την κιτρινόμαυρη καθημερινότητα. Εξέφρασε την άποψή του για τις μεταγραφές που έγιναν και αυτές που πρέπει να γίνουν και υποστήριξε, ότι για μία επιλογή ο Ίβιτς θα κριθεί πολύ αυστηρά. Διαβάστε όσα μας είπε:

Πως εξηγείς αυτό που γίνεται με τον Μάνταλο που μπήκε μέσα στο Αγρίνιο και εξελίχθηκε σε game changer;

«Ο Μάνταλος είναι στην ΑΕΚ από το 2015. Η ομάδα έχει μεγαλώσει μαζί του και εξαρτάται από τα πόδια του σε μεγάλο βαθμό, όσο η ΑΕΚ δεν αποφασίζει να αλλάξει το σχέδιο της. Δεδομένα και η φετινή ομάδα στην ανάπτυξη της εξαρτάται εν πολλοίς από τον Μάνταλο. Ειδικά σε παιχνίδια επιπέδου δυσκολίας με τον Παναιτωλικό ο Μάνταλος μπορεί να κάνει πολύ εύκολα τη διαφορά. Στα πιο δύσκολα πρέπει και οι υπόλοιποι να τραβήξουν την ομάδα και να μην τα περιμένουμε όλα από τον Μάνταλο. Πέρασε το ποδόσφαιρο του one man show»

Σε ποιο σημείο είναι οι επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Λιβάγια; Προβλέπεις παραμονή ή πώληση;

«Προβλέπω παραμονή. Η ΑΕΚ σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας έχει ανέβει στα λεφτά. Ξεπέρασε το 1 εκατ.ευρώ. Ο μάνατζερ του ψάχνει 1.3 και 1.4 στην αγορά. Και να τα βρει όμως θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά η ΑΕΚ. Οπότε το θεωρώ δύσκολο. Ο Λιβάγια εδώ νιώθει σημαντικός, το πρώτο βιολί. Για αυτό και νομίζω ότι και με το 1,1 εκατ.ευρώ θα υπογράψει νέο συμβόλαιο».

Πως θα καλυφθεί το κενό του Βέρντε που οδεύει προς Σπέτσια;

«Με τον Λιβάι Γκαρσία. Για αυτό και δαπανήθηκε τέτοιο ποσό. Με τον Λιβάγια αριστερά, η επένδυση έπρεπε να γίνει δεξιά. Και η ΑΕΚ έφερε έναν παίκτη που από τις πρώτες προπονήσεις ξεχωρίζει. Για να δούμε και στα παιχνίδια. Διότι και ο Βέρντε στις προπονήσεις ήταν πολύ καλός, αλλά στα παιχνίδια έδειχνε κάτι άλλο».

Ποιες μεταγραφές πρέπει να γίνουν ακόμα στην ΑΕΚ;

«Στόπερ οπωσδήποτε. Δυνατός, ψηλός, ψημένος σε παιχνίδια, με παραστάσεις για να μπει στην 11αδα. Και εγώ θα ήθελα και ένα δεξί μπακ σημείο αναφοράς που θα κάνει ένα δυνατό δίδυμο με τον πιο ξεκούραστο και φρέσκο Μπακάκη. Διότι ο Παουλίνιο δεδομένα πια δείχνει αδυναμία να ανταποκριθεί στο επίπεδο της ΑΕΚ».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής από Ανσαριφάρντ, Ινσούα και Χνιντ;

«Ο Καρίμ είναι λαχείο. Το έλεγα από την πρώτη ημέρα που τον πήρε. Το λέω και τώρα με όσα ακούω από τα Σπάτα και είδα στο Αγρίνιο. Αν πάρει την μπάλα σωστά και λυθεί με το σκοράρισμα θα δώσει μεγάλες βοήθειες. Ο Ινσούα δεν είναι ούτε Γιαννούλης, ούτε Τσιμίκας. Η ΑΕΚ δεν έκανε υπέρβαση για να ανεβάσει το επίπεδο, αλλά προτίμησε μία safe επιλογή από αυτές που ξέρει στην Ελλάδα. Δεν τρελαίνομαι ότι είναι ο σούπερ παίκτης, αλλά θα δυναμώσει την θέση και θα καλύψει τα κενά πίσω. Με τον Λόπες υπήρχε μεγάλη αδυναμία στην άμυνα. Ο Χνιντ θέλει χρόνο. Εδώ και καιρό οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι χρειάζεται και χρόνο και ρυθμό. Είναι λίγο άτεχνος και βαρύς, αλλά με τα παιχνίδια θα είναι καλύτερος. Θα δούμε πως θα κολλήσει με τα άλλα στόπερ της ΑΕΚ. Περιμένουμε… Η επιλογή είναι του Ιβιτς και θα κριθεί αυστηρά».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Βασιλαντωνόπουλο και τη διαχείρισή του από την ΑΕΚ;

«Εδώ και χρόνια λέμε ότι έπρεπε να πάρει μία ευκαιρία στην ΑΕΚ. Την αξίζει. Άργησε αυτή, αλλά έστω και τώρα είναι καλό να τον δούμε. Ο Καρέρα είναι δίκαιος. Είδε την προσπάθεια που κάνει και έπαιξε στο Αγρίνιο. Από τον Παουλίνιο μπορεί να δώσει περισσότερα ως πακέτο δεξιού μπακ, ενώ μπορεί να λειτουργεί και ως μπαλαντέρ στα χαφ όπως είδαμε, αλλά και δεξί χαφ σε συγκεκριμένα παιχνίδια».

Είσαι αισιόδοξος για τη μάχη της ΑΕΚ στο Σεντ Γκάλεν;

«Όχι όσο θα έπρεπε. Η ΑΕΚ δεν πατάει καλά. Δεν την νιώθει σίγουρη στο γήπεδο. Και δεν βλέπω και ποδοσφαιρικό εγωισμό, κάψα για να κάνουν κάτι πολύ καλό και να αρνηθούν το άσχημο αποτέλεσμα. Όπως η ΑΕΚ του 2018 που δεν ήταν πιο ποιοτική. Το είδαμε και στον τελικό με τον Ολυμπιακό και στο Αγρίνιο. Μακάρι επειδή είναι ματς Ευρώπης με πολλά μάτια στο ματς, να δούμε κάτι πιο ενεργητικό, φρέσκο και αποτελεσματικό».

Πόσο ασφαλής είναι η θέση του Καρέρα σε περίπτωση αποτυχίας στην Ελβετία;

«Θα είναι μία μεγάλη αποτυχία. Δεδομένα. Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει η ΑΕΚ σε αλλαγή προπονητή. Αλλά το σημαντικό για το πως λειτουργεί και αποφασίζει η ΠΑΕ δεν είναι η ήττα, αλλά πως θα προέλθει αυτή και η εμφάνιση».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Xαμός! Ιδιοκτήτης των BIG-4 αγόρασε κι άλλη ελληνική ομάδα - Έκλεισε το deal, αυτός προπονητής

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags