Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς κυνηγάει και τη λεπτομέρεια, ο μοντελάτος Καρέρα απλώνει τραχανά!
| 2020-09-25 15:16:00

Ο Μαρτίνς κυνηγά και τη λεπτομέρεια, ο μοντελάτος Καρέρα απλώνει τραχανά - Παίζει ποδόσφαιρο του ’80

του Ευάγγελου Μίχου
Ο Μαρτίνς κυνηγά και τη λεπτομέρεια, ο μοντελάτος Καρέρα απλώνει τραχανά - Παίζει ποδόσφαιρο του ’80

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: H AEK έστω και με στυλ… απλωμένου τραχανά από τον Μάσιμο Καρέρα απέδρασε με την πρόκριση στο Σεντ Γκάλεν. Συμφωνώ με τον Πορτογάλο Νέλσονα πως στο δεδομένο τάιμινγκ αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, μόνο που το δικό μου σχόλιο αφορά ένα σύνολο 3 επίσημων αναμετρήσεών της εντός Σεπτεμβρίου, άκρως προβληματικών. Εξηγούμεθα: 

Καταρχάς, η AΕΚ στην Ελβετία, για μια ακόμη φορά δηλαδή, εμφανίστηκε χωρίς κάποια σοβαρή τακτική προσέγγιση, με ανύπαρκτους αυτοματισμούς, έλλειψη συντονισμού. Η δημιουργία ήταν καθαρά… ατομικής πρωτοβουλίας, προϊόν ατομικής ποιότητας/προσωπικότητας και ουχί προπονητικού πλαναρίσματος και ομαδικής δουλειάς. Μια φορά δούλεψε το επιθετικό τρανζίσιον και βγήκε η φάση του κερδισμένου πέναλτι. Κατά τα άλλα ανύπαρκτο κι αυτό… 

Έβλεπες τη Σεντ Γκάλεν στο ξεκίνημα και μέχρι το ημίωρο της αναμέτρησης κι απορούσες τι δουλεύει ο Καρέρα και πώς είχε προετοιμάσει το παιχνίδι. Κατά κύματα οι ελβετικές επιθέσεις, βασικά από την αριστερή τους πλευρά επειδή εκεί ήταν ο Ανσαριφάρντ (λες και έπαιζε σε παγοδρόμιο ο Ιρανός), με τους "κιτρινόμαυρους" να… κουτουλάνε. Δείγμα της ανασφάλειας πως ακόμη και ο σοβαρός/έμπειρος/ψύχραιμος Τσιγκρίνσκι έκανε απερίγραπτα λάθη για... Τσιγκρίνσκι. 

Κακά τα ψέμματα αυτή η AΕΚ του Καρέρα παίζει ιταλικό ποδόσφαιρο του '80! Επίσης, και τουλάχιστον αυτή την περίοδο, η AΕΚ απέναντι σε αντιπάλους που θα την τρέξουν, θα πιέσουν ψηλά, θα παίξουν στον χώρο, βγάζει πολλά θέματα και... αντιαισθητικά γούστα. Όποιο κι αν είναι το επίπεδο, το ποιοτικό ταβάνι του αντιπάλου της. Αποδείχθηκε και με τη νεανική, άπειρη, ενθουσιώδη, συμπαθητική (μέχρι εκεί όμως) Σεντ Γκάλεν… 

Είδες το Ολυμπιακός-Ομόνοια, βλέπεις και το Σεντ Γκάλεν-ΑΕΚ, χωρίς οπαδικά γυαλιά και τα δύο και σου βγάζει μάτι η διαφορά των δυο ελληνικών ομάδων. Είναι στον πάγκο τους. Ο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής που δεν θα αφήσει ήσυχη ούτε τηνλεπτομέρεια ενώ ο "μοντελάτος" Καρέρα θα βάλει μέσα  και Ολιβέιρα και Λιβάγια και Ανσαριφάρντ και Μάνταλο.  

Να του πει κάποιος, λοιπόν, του Ιταλού, είτε ο Μελισσανίδης που όπως μαθαίνω τον έχει κάνει βόλτα και με το κότερό του, είτε ο Γιιάννης Παπαδόπουλος, πως έχει μπερδέψει τη διαχείριση ομάδας και προσωπικοτήτων με το... άπλωμα του τραχανά. Δεν γίνεται να παίζουν μαζί και οι 4 και για να χωρέσουν μπαίνουν και σε λάθος θέση. Εκτός κι αν έχει αρχίσει να το χάνει στα Σπάτα ο Καρέρα και πάνε να τον "καβαλήσουν" (κι αυτόν) οι σταρ της ομάδας. Εντύπωσή μου είναι πως ο Καρέρα δεν έχει και την ευελιξία του Χιμένεθ που θα έβαζε τον Μπακάκη ακόμη και τρίτο στόπερ. 

Νομίζω πως ο παίκτης που λείπει περισσότερο από το ΜΗ σύστημα του Καρέρα στην AΕΚ είναι ο Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος είχε το επιθετικό πρέσινγκ, τα τρεξίματα, τον σώμα που δεν έχει κανένας άλλος "κιτρινόμαυρος" χαφ. Γιατί ο Κρίστισιτς είναι αργός και ο Μάνταλος δεν είναι γρήγορος. 

Από εκεί και πέρα, καλός ο Τσιντώτας, καλός ο Βασιλαντονώπουλος (έχει αρχοντικό διασκελισμό, είναι καλύτερος από τον Μπακάκη στο επιθετικό τρίτο), παλαιστής ο Ινσούα στην άμυνα, αλλά με πρόβλημα κι αυτός στο επιθετικό τρίτο, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία στο 20λεπτο που αγωνίστηκε έδειξε τι μπορεί να περιμένει από έναν κανονικό εξτρέμ η AΕΚ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags