Facebook Pixel Βασιλακόπουλε αντίο! Αυτοί βγαίνουν μπροστά - Η dream team του Φασούλα - Σαρωτικές οι αλλαγές...
Μπάσκετ
| 2020-09-26 11:25:00

Βασιλακόπουλε αντίο! Αυτοί βγαίνουν μπροστά - Η dream team του Φασούλα - Σαρωτικές οι αλλαγές...

του Pick n' Scroll
Βασιλακόπουλε αντίο! Αυτοί βγαίνουν μπροστά - Η dream team του Φασούλα - Σαρωτικές οι αλλαγές...

Μπήκαμε στο φθινόπωρο και όλο και πιο συχνά πλέον θα ακούμε και θα διαβάζουμε για τις εκλογές στην ΕΟΚ, στην ομοσπονδία του μπάσκετ. Πότε ακριβώς θα γίνουν αυτές οι εκλογές, κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν μετά τον Φλεβάρη του 2021. Λέγεται ότι το πιο πιθανό είναι να διεξαχθούν μέσα στον Δεκέμβρη.

Όπως και να έχει, είναι η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική μπασκετική μάχη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Και είναι τέτοια γιατί είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς. Θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να υπάρξει νέος αέρας στο ελληνικό μπάσκετ, να φύγει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν όσα έχει προσφέρει ο Βασιλακόπουλος. Τη συμβολή του στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και γενικά όσα έκανε, ώστε το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων να φτάσει ψηλά. Όλα, όμως, έχουν ένα τέλος. Ο Βασιλακόπουλος έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει και πρέπει να αντικατασταθεί. Να αφήσει να διοικήσουν άλλοι το ελληνικό μπάσκετ. Είναι πράγματα που τα λέει καθημερινά ο απλός κόσμος, όταν κάνει συζήτηση για το άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα.

Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι μία σοβαρή υποψηφιότητα. Μία πολύ δυνατή προσωπικότητα, που μπαίνει στις εκλογές, θέλοντας να δώσει κάτι διαφορετικό σε ένα άθλημα, στο οποίο έχει ήδη προσφέρει πολλά. Η αράχνη του ελληνικού μπάσκετ κάνει δυναμικό προεκλογικό αγώνα, έχοντας πάει σε διάφορα μέρη της χώρας. Τόσο δυναμικό, που κάποιους ενόχλησε, εξ ου και η επίσκεψή του προ ημερών στην ΓΑΔΑ για να κάνει καταγγελίες για απειλές προς το πρόσωπό του.

Ο Φασούλας έχει πολύ δυνατά πρόσωπα δίπλα του. Εχει τον Ευθύμη Ρεντζιά, έχει τον Μέμο Ιωάννου, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και άλλους πολλούς πρώην αστέρες του ελληνικού μπάσκετ. Εχει και δυναμικές γυναίκες μαζί του. Γυναίκες, που γνωρίζουν άριστα το μπάσκετ, αλλά και τα της ομοσπονδίας. Όπως είναι η Βάσω Στασινού, παλιά μπασκετμπολίστρια και σύζυγος του Αντώνη Νικοπολίδη.

Στις εκλογές που έρχονται υπάρχει και η περίπτωση του Βαγγέλη Λιόλιου, του διοικητικού ηγέτη του Προμηθέα. Πρόκειται για έναν ακόμη σημαντικό άνθρωπο που βάζει υποψηφιότητα ώστε να διαδεχθεί τον Βασιλακόπουλο. Και ο Λιόλιος είναι από αυτούς που έχουν πολύ δυνατή ομάδα. Με στηρίγματα, όπως οι σπουδαίοι διεθνείς παίκτες του παρελθόντος, Κώστας Τσαρτσαρής και Νίκος Χατζηβρέττας, σίγουρα δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.

Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, επί πολλά χρόνια σπουδαίος ατζέντης, ο Βασίλης Ντάκουρης, παλιός μπασκετμπολίστας του Πανελληνίου, αλλά και ο Γιάννης Σγουρός, αθλητικός παράγοντας με τεράστια συνεισφορά στην άρση βαρών και όχι μόνο, είναι τρεις ακόμη άνθρωποι που θέλουν να δουν τον εαυτό τους στη θέση του Βασιλακόπουλου.

Η εκλογική μάχη θα είναι σκληρή, γιατί ο νυν διοικητικός ηγέτης της ομοσπονδίας θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Το πιο σίγουρο είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει φτάσει πολύ χαμηλά και χρειάζεται αλλαγές. Το λέει ο απλός φίλαθλος, ο υποστηρικτής του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ. Το λέει αυτός που έχει να δει την Εθνική ομάδα από το 2009 να ανεβαίνει σε βάθρο.

Και επιμένουν πολλοί για εδώ και τώρα αλλαγή, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν πάει άλλο. Τα παραδείγματα που πείθουν για του λόγου το αληθές είναι πολλά. Από το ότι ούτε ο Πιτίνο ξέρει αν είναι προπονητής της Εθνικής μέχρι το μπάχαλο που υπήρξε προ ημερών με τις ομάδες που συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίες. Να πει κανείς ότι έχουν άδικο με όσα λένε; Δεν μπορείς να πεις γιατί αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα του ελληνικού μπάσκετ που κάποτε θαυμάζαμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτο... χουνέρι σε ΠΑΟ - "Βράζουν" οι Πράσινοι - Οι Αγγελόπουλοι γλίτωσαν τον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags