Facebook Pixel ΑΕΚ - Λαμία: Θα κοιτάμε με δέος τον Λιβάι, μη γίνει... ΠΑΟΚ με Μαχαίρα!
| 2020-09-28 10:20:00

Θα κοιτάμε με δέος τον Λιβάι - Μη γίνει... ΠΑΟΚ με Μαχαίρα - Mου θύμισε Αραούχο - Δεν έχει Σάκχοφ...

Sportdog Team
Θα κοιτάμε με δέος τον Λιβάι - Μη γίνει... ΠΑΟΚ με Μαχαίρα - Mου θύμισε Αραούχο - Δεν έχει Σάκχοφ...

ΑΕΚ - Λαμία: Προφανώς και δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και θριαμβολογίες για μία νίκη της AΕΚ επί της Λαμίας. Είναι από τα διαδικαστικά ματς, που μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οφείλει να τα κερδίσει. Από την άλλη, ο τρόπος με τον οποίο το έκανε η AΕΚ, αρχίζει να δείχνει αρκετά πράγματα για τις ικανότητες και τις προοπτικές αυτής της ομάδας. Με την αίρεση που μπορεί να υπάρχει πάντα για όσα μπορεί να προκύψουν από τις ανοιχτές υποθέσεις των Λιβάγια και Ολιβέιρα, αυτό που μπορώ να πω με σχετική σιγουριά πλέον είναι πως η AΕΚ αρχίζει και σε πείθει πάρα πολύ για τις ικανότητες που έχει από το κέντρο και μπροστά.

Ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι η AΕΚ φαίνεται να είναι πολύ καλά, με παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή. Η πρεμιέρα του Λιβάι Γκαρσία ήταν εξαιρετική. Οχι βέβαια, μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά κυρίως για τον τρόπο που ξέρει να κινείται μέσα στο γήπεδο, για τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφορεί την μπάλα και την φοβερή ταχύτητα και εκρηκτικότητα που έχει. Εκτιμώ ότι θα μας κάνει πολλές φορές να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας και να κοιτάμε με δέος όσα κάνει.

Ο Γκαρσία άρχισε να μπαίνει εξαρχής στο κλίμα της AΕΚ, να δίνει λύσεις και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής για κανέναν. Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στη σύγχρονη ιστορία της AΕΚ, είναι ένας παίκτης από τον οποίο υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες και είναι πολύ σημαντικό για την AΕΚ, ότι άρχισε ήδη όλα αυτά τα βγάζει μέσα στο γήπεδο. Τα άλλα καλά νέα της ημέρας, είναι προφανώς η παρουσία του Μαχαίρα.

Ο μικρός συνοδεύεται από πάρα πολύ κολακευτικά σχόλια. Είναι παίκτης που φαίνεται ότι ξεχειλίζει από αγωνιστικό θράσος και αυτοπεποίθηση για τις δυνατότητες του και ο Καρέρα τον εμπιστεύεται κάθε φορά και περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό πως ο Μαχαίρας έδειξε εξ αρχής, ότι σε ματς όπως αυτό με τη Λαμια, μπορεί να είναι σημαντικός. Δεν πρέπει να γίνει το λάθος που συνέβη στον ΠΑOΚ, με την υπερεκτίμηση ορισμένων παικτών, γιατί οι μικροί πάντα θέλουν το κατάλληλο κλίμα για να μπορέσουν να ωριμάσουν και να βοηθήσουν όσο μπορούν.

Αυτό πάντως που φάνηκε είναι πως ο Μαχαίρας έχει στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλους παίκτες της ΑΕΚ. Εχει την ντρίπλα, έχει την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, είναι γρήγορος και τσαμπουκαλεμένος στο παιχνίδι του και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Όταν μία ομάδα έχει δύο τόσο καλούς παίκτες στα άκρα, τότε γίνεται φανερό πως η δουλειά της απέναντι σε κλειστές άμυνες είναι πολύ πιο εύκολη, έστω βέβαια και η Λαμία δεν είναι η πιο σφιχτή ομάδα, ούτε εκείνη που θα μπορούσε να προβληματίσει ιδιαίτερα την AΕΚ.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η AΕΚ αποτελεί τον οδηγό για κάθε παιχνίδι με ομάδα ανάλογης δυναμικότητας. Δηλαδή, φορτσάτο ξεκίνημα, με πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα, ώστε να εκμαιεύσεις το λάθος και να μπει γρήγορα το γκολ που θα τελειώσει μία και καλή το παιχνίδι. Καθοριστικός γι’ αυτό το πρεσάρισμα ψηλά και την πίεση που άσκησε στην άμυνα της Λαμίας, ήταν ο Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός μπορεί να μη σκόραρε, μπορεί να έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, αλλά η δουλειά που έκανε μέσα στο γήπεδο ήταν πάρα πολύ σημαντική και μου θύμισε σε πάρα πολλά σημεία τον καλό Αραούχο της χρονιάς του πρωταθλήματος.

Ενας παίκτης που δεν σταματά να πρεσάρει, που ξέρει να δίνει πάσες, που δεν διστάζει να σουτάρει έξω από την περιοχή. Εχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τη θέση. Η μεσαία γραμμή της AΕΚ επίσης, πήρε πάνω από τη βάση σε αυτό το παιχνίδι. Ο Σάκχοφ με τον Κρίστισιτς έκαναν εξαιρετικό δίδυμο στο πρώτο ημίχρονο. Οταν πιέστηκαν ο Καρέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει και τρίτο χαφ και να κλειδώσει το ματς.

Ο Σάκχοφ έδειξε ακόμα αρκετά βαρύς. Χρειάζεται ακόμα χρόνο προκειμένου να βρει τον καλό εαυτό του, αλλά από την άλλη, παίκτης με τέτοιο ύψος, εκτόπισμα και δυνατότητα να κρατά την μπάλα και να αλλάζει το ρυθμό δεν υπήρχε στο ρόστερ της AΕΚ. Ολα αυτά συγκαταλέγονται στα καλά νέα της ημέρας. Η AΕΚ έδειξε πως αρχίζει και γεμίζει λύσεις, ακόμα και ο Ενομπακάρε και ο Αλμπάνης έδειξαν στο διάστημα που αγωνίστηκαν, πως μπορούν σε ματς του μέσου όρου να είναι σημαντικοί.

Το στοιχείο που προκαλεί πάντως προβληματισμό είναι η αμυντική συνέπεια. Η άμυνα της AΕΚ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Ρόμανιτς, υπήρξαν φάσεις που έγιναν με χαρακτηριστική ευκολία και δεν δικαιολογούνται επειδή χαλάρωσαν όταν εξασφαλίστηκε η νίκη. Θα έρθουν πιο δύσκολα παιχνίδια, θα έρθουν παιχνίδια που μπορεί να στραβώσουν και να μην υπάρχει ένα καλό αποτέλεσμα που θα εξασφαλίζει εξαρχής και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό η AΕΚ να βρει έναν παίκτη ο οποίος θα είναι αφεντικό στην άμυνα.

Ο Χνιντ είχε εξαιρετική παρουσία σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι του. Εβγαλε ηρεμία, πήγαινε δυνατά πάνω στην μπάλα και φαίνεται πως είναι μία επιλογή ψαγμένη. Ο Σβάρνας ξέρουμε ποιος είναι, αλλά από την άλλη επαναλαμβάνω πως θα είναι κατά τη γνώμη μου λάθος, εάν φορτωθεί με τόσο μεγάλη ευθύνη. Πιστεύω ότι στο τέλος θα υπάρξει λογική και θα πάρει η AΕΚ ακόμα έναν ποδοσφαιριστή στην άμυνα, που θα μπορέσει να δώσει πραγματικά μεγαλύτερη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ της.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags