Facebook Pixel ΑΕΚ - Βόλσφμπουργκ:
Ποδόσφαιρο
| 2020-10-02 00:08:00

Κατενάτσιο η ΑΕΚ του Καρέρα - Θα έτρωγε ΠΕΝΤΑΡΑ - Συγκλονιστικός ο... - Η ΚΑΤΑΡΑ του Βιεϊρίνια

Sportdog Team
Κατενάτσιο η ΑΕΚ του Καρέρα - Θα έτρωγε ΠΕΝΤΑΡΑ - Συγκλονιστικός ο... - Η ΚΑΤΑΡΑ του Βιεϊρίνια

ΑΕΚ - Βόλφσμπουργκ: Κάτσε μισό λεπτό να κάνω ένα κόπυ πάστε αλά Πολάκης από τη Βικιπαίδεια, να μην κουράζομαι γιατί είμαι και πενηντάρης:

Το κατενάτσιο (ιταλ.: catenaccio) είναι μια ποδοσφαιρική τακτική, η οποία δίνει έμφαση στην άμυνα. Η λέξη είναι ιταλική και σημαίνει "αμπαρωμένη πόρτα". Ως ποδοσφαιρικός όρος καθιερώθηκε να σημαίνει την πολύ καλά οργανωμένη και σφιχτή άμυνα, η οποία είναι προσαρμοσμένη να μην δίνει στον αντίπαλο ευκαιρίες για γκολ.

Αυτή ήταν παλικάρια μου η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού, έτσι μόνο μπορούσε να το πάρει η AΕΚ κι έτσι το ενορχήστρωσε ο Καρέρα. Ένας περήφανος εκπρόσωπος της ιταλικής σχολής, όπου το κατενάτσιο το διδάσκουν στα σχολεία μαζί με την τριγωνομετρία και τη γεωγραφία.

Δεν γινόταν κι αλλιώς. Έτσι και παρασυρόταν στον ρυθμό των Γερμανών ο Δικέφαλος θα έτρωγε πεντάρα. Να κοντρολάρει καταστάσεις έπρεπε, να κατεβάσει σφυγμούς, να σπάσει νεύρα (και όχι μόνο...) και να ελπίζει ότι κάποιοι από τους ποιοτικούς παίκτες του θα ανταποκρινόταν στην κρισιμότητα των περιστάσεων.

Όπερ και εγένετο, μιας και τα δύο γκολ της ΑΕΚ ήταν αποτέλεσμα όχι ομαδικών αλλά ατομικών προσπαθειών. Μια συγκλονιστική σουτάρα του ακόμη πιο συγκλονιστικού Σιμόες κι ένα σόλο του μπαλαδόρου Ανσαριφάρντ που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι σέντερ φορ δεν γίνεσαι αλλά γεννιέσαι.

Μη λησμονήσω να πω και δυο καλά λόγια και για τον Γκαρσία, που απέδειξε ότι μπορεί άνετα να σταθεί σε αυτό και ίσως και σε ανώτερο επίπεδο. Και κάλυψε όσο μπορούσε και τον Βασιλαντωνόπουλο που φανέρωσε σήμερα την απειρία του...

Υ.Γ.: Για τους λάτρεις της στατιστικής, η κατάρα του Αντελίνο. Οι ομάδες που είχε φορέσει τη φανέλα τους ο Βιεϊρίνια δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στην Ευρώπη!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags