Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Γι’ αυτό έμεινε ο Μάτος, "νίκησε" το FFP ο ΠΑΟΚ
| 2020-10-10 22:35:00

Γι’ αυτό κράτησε Μάτος, "νίκησε" FFP ο ΠΑΟΚ - Εκεί θέλει παίκτη, αλλά… - Δύο κουβέντες για Βιεϊρίνια

του Μάνου Τσαλγατίδη
Γι’ αυτό κράτησε Μάτος, "νίκησε" FFP ο ΠΑΟΚ - Εκεί θέλει παίκτη, αλλά… - Δύο κουβέντες για Βιεϊρίνια

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική  ομάδα, είναι ένα γρήγορο νεανικό σύνολο που πρέπει να βλέπει κάθε αγώνα ξεχωριστά, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό.

Ο Δικέφαλος χρειαζόταν ανανέωση και έτσι ο μέσος όρος ηλικίας των μεταγραφικών στόχων έπεσε αρκετά, ενώ ταυτόχρονα έπρεπε οι «ασπρόμαυροι» να... ψωνίζουν σε λογικές τιμές, αφού το FFP κρεμόταν από πάνω τους σαν... γκιλοτίνα.

Στα χαρτιά και στους αριθμούς ο ΠΑΟΚ τα πήγε πολύ καλά! Ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε, η ασφυκτική πίεση λόγω FFP μειώθηκε αρκετά, αφού ήρθαν αρκετά έσοδα από πωλήσεις και προκρίσεις, ενώ στα προκριματικά του Champions League έδειξε τι είναι ικανός να κάνει στην καλή του μέρα μέσα στο γήπεδο.

Ωστόσο, όταν μια ομάδα πηγαίνει σε ένα νεανικό project, θα πρέπει να έχει στο νου της, ότι αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, αφού ναι μεν κερδίζει σε ταχύτητα, έκρηξη και... δίψα, αλλά χάνει την ωριμότητα και την εμπειρία. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θεωρώ κομβικής σημασίας την ενεργοποίηση του Λέο Μάτος.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ εκτός από ένας άψογος επαγγελματίας είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει... φάει με το κουτάλι τους αγωνιστικούς χώρους, ενώ έχει την εμπειρία για να καθοδηγήσει τους νεότερους τόσο, την ώρα του αγώνα όσο και στις προπονήσεις. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τους Κρέσπο, Βαρέλα.



Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, είμαι της άποψης πως ο ΠAΟΚ θα έπρεπε να έχει ενισχυθεί στη μεσαία του γραμμή, αλλά με έτοιμο παίκτη. Δεν θεωρώ πως το να αποκτήσει αυτή τη στιγμή έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή θα τον... βοηθήσει.

Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή των free agents είναι ελεύθεροι από τον Ιούνιο, οπότε θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, ενώ υπάρχουν και οι συνιστώσες του δεσίματος με την ομάδα, αλλά και η κατανόηση όσων ζητεί ο Αμπέλ Φερέιρα. Επίσης αυτή τη στιγμή και παίκτης να αποκτηθεί δεν θα μπορεί να παίξει στο Europa League. Οπότε ποιο το όφελος του ΠAΟΚ του να φορτώσει ακόμα ένα συμβόλαιο μόνο για την Ελλάδα;

Τέλος υπάρχει το θέμα Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος αποχαιρέτησε τον ΠAΟΚ με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram. Δεν είναι και το καλύτερο να βλέπεις έναν άνθρωπο που έγινε ΠΑΟΚτσής να αποχωρεί, ενώ όλοι περίμεναν πως θα κλείσει την καριέρα του στην Τούμπα. Σίγουρα σε ένα χωρισμό δεν φταίει μόνο ένας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όλοι φεύγουν και όλοι έρχονται, αλλά κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει όσα συναισθήματα μας έκανε ο Βιεϊρίνια να νιώσουμε φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα μεγατόνων με Βιεϊρίνια! Σκάει από μέρα σε μέρα - Δεν θα το πιστεύουν οι ΠΑΟΚτσήδες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags