Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν’τ Σιπ:
| 2020-10-14 23:52:00

"Εγκλήματα" Φαν’τ Σιπ - Αστείο με Φορτούνη - Γιατί πήρε τον Ρότα; - Δεν είμαστε τρελοί!

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Εγκλήματα" Φαν’τ Σιπ - Αστείο με Φορτούνη - Γιατί πήρε τον Ρότα; - Δεν είμαστε τρελοί!

Εθνική Ελλάδας - Τζον Φαν'τ Σχιπ: Άτολμη, κουρασμένη, χωρίς φαντασία και εγκλωβισμένη στις επιλογές του προπονητή της ήταν η Εθνική Ελλάδας, στη μεγάλη γκέλα και το 0-0 κόντρα στο Κόσσοβο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζοντας με φόρα από τη μετριότατη εμφάνιση κόντρα στην αδύναμη Μολδαβία, την οποία νικήσαμε 2-0 βρίσκοντας γκολ από αμφισβητούμενο πέναλτι και μετά από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο, απογοήτευσε απέναντι σε μία ομάδα που θα έπρεπε να νικήσει. Ήταν υποχρέωσή των διεθνών να πάρουν το τρίποντο το βράδυ της Τετάρτης, δεν τα κατάφεραν και έμπλεξαν ακόμα και για την πρωτιά (είναι δύο βαθμούς πίσω από Σλοβενία) σε ένα πολύ εύκολο όμιλο του Nations League.

Η Ελλάδα για ακόμα μία φορά πέταξε το πρώτο ημίχρονο, παρότι εμφάνισε κάποια βελτίωση και από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε αρκετά εύκολα ο Λημνιός, έμπλεξε. Αυτή τη φορά βέβαια δεν έφταιγε ο αντίπαλος (με τη Μολδαβία η δικαιολογία ήταν πως έπαιζαν αμυντικά), καθώς υπήρχαν χώροι και η μπάλα κυκλοφορούσε άνετα, όμως δεν υπήρχε φαντασία, πλάνο και μετά από κάποιο σημείο και δυνάμεις.

Βέβαια, τεράστιες ευθύνες φέρει ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, καθώς για ακόμα μία φορά… προκάλεσε απορίες με τις επιλογές του, τόσο πριν την σέντρα όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε για πρώτη φορά να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα, παρότι η ομάδα του ήταν απογοητευτική στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα σε χειρότερο αντίπαλο, ενώ το διάστημα των δύο ημέρων που υπήρξε, προφανώς και επηρέασε κάποιους παίκτες που εμφανίστηκαν κουρασμένοι.

Από εκεί και πέρα, μοιάζει πλέον από παράλογο έως αστείο ότι για ακόμα ένα ματς δεν ξεκίνησε ο Κώστας Φορτούνης, που πέρασε αλλαγή στο 70’ για να βοηθήσει πλέον σε ένα… σκοτωμένο ματς που ο αντίπαλος μπορούσε πιο άνετα να κρατήσει το μηδέν. Ο άσος του Ολυμπιακού παρότι ήταν καλός και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ξεχάστηκε στον πάγκο και προτιμήθηκε ο Μάνταλος που δεν βοήθησε καθόλου. Αν δεν θέλει πάντως ο Ολλανδός κόουτς να ξεκινάει τον «Φόρτου» για αγωνιστικούς λόγους (υπήρξε… εξήγηση πως δεν μαρκάρει) θα μπορούσε να δώσει φανέλα βασικού στον Πέλκα, ώστε να δώσει φρεσκάδα στην 11αδα του.

Βέβαια, όλα διορθώνονται τις περισσότερες σε ένα παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που πλέον υπάρχουν πέντε αλλαγές. Ωστόσο, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ο κόουτς πιθανότατα ήταν ικανοποιημένος (όπως συνηθίζει να λέει πάντα στις δηλώσεις του!) και για αυτό δεν άλλαξε τίποτα. Ούτε το δεξί μπακ!

Παρότι ήταν φανερό πως η Εθνική δεν μπορούσε να ανέβει και να δημιουργήσει φάσεις από τα δεξιά, ο Ομοσπονδιακός δεν άλλαξε τον Χατζηδιάκο, που ήταν καλός στα μετόπισθεν, αλλά ως στόπερ δεν μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Άραγε για ποιο λόγο έφερε τότε τον Ρότα; Είναι ένα παιδί που ήξερε ΜΟΝΟ ο προπονητής και παρουσιάστηκε ως πιο επιθετικογενής μπακ. Αν δεν παίζει ΟΥΤΕ τώρα που δεν υπάρχει άλλος για ποιο λόγο κλήθηκε; Δεν υπήρχαν άλλοι πιο έτοιμοι παίκτες στην Ελλάδα; Είναι μάλιστα εντυπωσιακό, πως στο τέλος βγήκε ο Χατζηδιάκος και μπήκε στη θέση του ο Λαμπρόπουλος!

Όλα αυτά λοιπόν, είχαν ως συνέπεια η Εθνική να παρουσιάσει για ακόμα ένα παιχνίδι μετριότατο θέαμα (μη ξεχνάμε τη δυναμική των αντιπάλων!), μόνο που τώρα πέταξε και δύο βαθμούς. Ο Φαν’τ Σχιπ συνηθίζει μετά τα ματς να περνάει όλο τον κόσμο για… τρελό και να δηλώνει ενθουσιασμένος για την απόδοση της ομάδας, όμως αυτή τη φορά, οι διεθνείς δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους έβαλε. Και τώρα η κατάσταση ζόρισε και η γκρίνια θα φουντώσει. Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα άλλωστε…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με Βιεϊρίνια! Αυτά είπαν στη συνάντηση με Σαββίδη - Αποκάλυψη για τα λεφτά - Ανατροπή με ΠΑΟΚ;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags