Facebook Pixel ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Έγινε... Λαμία και γι’ αυτό πανηγύρισαν την ισοπαλία
| 2020-10-19 11:56:00

Γι’ αυτό πανηγύρισαν την ισοπαλία - Λαμία ο ΠΑΟ - Βολεύεται ο Αλαφούζος - ΜΠΟΥΡΔΕΣ τσαρλατάνων!

του Κώστα Γκόντζου
Γι’ αυτό πανηγύρισαν την ισοπαλία - Λαμία ο ΠΑΟ - Βολεύεται ο Αλαφούζος - ΜΠΟΥΡΔΕΣ τσαρλατάνων!

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: Δεν κατάλαβα, γιατί ωρύονται όλοι από χθες για την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στον OΦΗ, γιατί βγήκαν από τα ρούχα τους για τον πανηγυρισμό του Μακέντα, γιατί πήγαν τα "παιδιά" στο αεροδρόμιο και έκραξαν την αποστολή, γιατί όλα αυτά;

Τι περίεργο και κυρίως τι... νέο είδαν και χθες;

Λογικά συμπεριφέρθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αυτοί τουλάχιστον έχουν επίγνωση των δυνατοτήτων τους και ότι αποτελούν μια μεσαία ομάδα που ΕΤΣΙ ακριβώς θα συμπεριφερόταν αν ισοφάριζε στο τελευταίο λεπτό.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό ήθελαν όλοι αυτοί που κλαίνε τώρα, αυτόν τον Παναθηναϊκό έχουν.

Κι αν έχουν παράπονα ή δεν τους αρέσει, ας αφήσουν τους παίκτες και την αποστολή και ας πάνε σε αυτούς που έφτιαξαν αυτόν τον Παναθηναϊκό, ας τα βάλουν με τον... καθρέφτη τους και στην τελική ας πάνε σ' αυτούς που ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι τους έγραφαν και τους έλεγαν για ένα μεγάλο Παναθηναϊκό που χτίζει ο Ρόκα και ο Πογιάτος, για την υπέρβαση που θα κάνει ο Αλαφούζος για τη... γροθιά στο κατεστημένο που θα έδινε με το... PAO TV και όλες τις άλλες μπούρδες και ψέματα που σας λένε τόσο καιρό.

Απο κει και πέρα τι να συζητάμε και τι να λέμε ξανά μανά και φτου κι απ' την αρχή.

Η πραγματικότητα είναι μία, το λέμε και το ξαναλέμε συνέχεια από δω πέρα, από κάποιο σημείο και μετά, όποιος δεν την αντιλαμβάνεται και θέλει να πιστεύει τον κάθε τσαρλατάνο που του πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, δικαίωμά του, αλλά μη ζητάει και τα ρέστα.

Τουλάχιστον ας μην τα ζητάει από μας.

Ο Παναθηναϊκoς είναι πια και με τη βούλα μια μεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος και σαν τέτοια συμπεριφέρεται εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχει πια σ΄αυτή την ομάδα το μέταλλο ή το DNA αν θέλετε της μεγάλης ομάδας, αυτής που ήταν κάποτε, αλλά... δεν μας άρεσε και τη διαλύσαμε.

Έτσι τη θέλουν αυτοί που την πήραν στα χέρια τους, έτσι τη θέλει ή έστω βολεύεται με αυτό και ο Αλαφούζος από τη στιγμή που επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια λάθη εδώ και χρόνια και στηρίζεται στους ίδιους και τους ίδιους ανθρώπους όλο αυτό το καιρό.

Και σαν τέτοια ομάδα συμπεριφέρεται πλέον ο Παναθηναϊκoς και αγωνιστικά και σαν νοοτροπία και σαν όλα.

Ποια ομάδα δηλαδή του βεληνεκούς που βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκος δεν θα αντιδρούσε έτσι αν ισοφάριζε στο τελευταίο λεπτό;

Ο Παναιτωλικός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Βόλος... ποια;



Μ' αυτούς συναγωνίζεται πλέον ο Παναθηναϊκος και κάποιον απ΄αυτούς αν νικήσει το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν πάλι οι αναλύσεις για επιστροφή, οι αποθεώσεις και όλα τα σχετικά.

Δυο σημεία μόνο αν δει κάποιος από το παιχνίδι στο Ηράκλειο, αρκουν για να καταλάβει και ο πιο άσχετος από ποδόσφαιρο, για τι νοοτροπία ομάδας μιλάμε πλέον.

Ισοφαρίζει λοιπόν μια ομάδα, που θεωρητικά θέλει να λέγεται μεγάλη ή έστω έχει την αίσθηση του φαβορί, στο τελευταίο λεπτό.

Βρέστε μου λοιπόν μια τέτοια ομάδα, που η πρώτη κίνηση που θα έκανε ο σκόρερ ή όποιος παίκτης βρισκόταν κοντά στην εστία, δεν θα έτρεχε αυθόρμητα να πάρει την μπάλα από τα δίχτυα, να την πάει στη σέντρα μπας και προλάβει να κάνει οτιδήποτε για το γκολ της νίκης, ακόμα και ένα σουτ της απελπισίας;

Καμία.

Ο OΦΗ αν ισοφάριζε, ένας δυο τουλάχιστον θα έτρεχαν να πάρουν την μπάλα και να την πάνε γρήγορα στη σέντρα.

Στον σημερινό Παναθηναϊκό, αυτό δεν υπήρξε στο μυαλό, στο συναίσθημα και στο μέταλο κανενός από τους ποδοσφαιριστές του.

Και για να μην κατηγορούμε άδικα τους ποδοσφαιριστές και μόνο, έρχονται λίγο αργότερα οι δηλώσεις του υπηρεσιακού προπονητή του Παναθηναϊκού, που προφανώς ζει και επηρεάζεται περισσότερο από τον καθένα την ατμόσφαιρα της ομάδας και τις... απαιτήσεις της.

Είδε λοιπόν... θετικά πράγματα και είδε και... ψυχή γιατί, λέει, δεν τα παράτησαν και κυνήγησαν την ισοφάριση μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Κι εδώ αρχίζουν και τελειώνουν όλα.

Αυτά τα δύο στιγμιότυπα, μιλάνε χαρακτηριστικά και περιγράφουν όσο πιο ανάγλυφα γίνεται, τον σημερινό Παναθηναϊκό.

Από κει και πέρα τι να συζητάμε πια, τι νόημα έχει;

Αφού το έργο χιλιοπαιγμένο είναι και θα το ξαναδούμε και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπόλονι αυτή τη φορά.

Η ουσία είναι μια και όσο αρνούνται να την καταλάβουν ή δεν την καταλαβαίνουν μια σειρά φίλοι και οπαδοί αυτής της ομάδας, τόσο το χειρότερο γι' αυτούς.

Κι αυτή είναι, πως ο Παναθηναϊκός ούτε είναι, ούτε υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει με τα δεδομένα που υπάρχουν και λειτουργεί αυτή τη στιγμή, μεγάλη ή έστω ανταγωνιστική ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα ομάδα.

Θα είναι μονίμως μια μεσαία ομάδα, σαν τέτοια θα συμπεριφέρεται, τέτοιου είδους θα είναι και οι "επιτυχίες" ή οι "υπερβάσεις" της και έτσι θα πορεύεται από δω και πέρα.

Τώρα αν αυτό το πράγμα, υπάρχουν ακόμα τα... απότοκα της εκτόξευσης και της απελευθέρωσης και το παρουσιάζουν σαν κανονικό Παναθηναϊκό ακόμα και όταν... εξοργίζονται με την κατάστασή του, όσο υπάρχουν θύματα και λοβοτομημένα που τους πιστεύουν και αισθάνονται το... ίδιο, καλά κάνουν και κάνουν ότι κάνουν.

Έχει πολλά ψιμάρια ακόμα απ' ότι φαίνεται η... μαγιά που έφτιαξαν με τους... αγώνες τους εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Και όσο έχει ακόμα απόθεμα αυτή η μαγιά, όλο και δυσκολότερα ο Παναθηναϊκoς θα μπορέσει να αλλάξει, να ξαναγίνει κανονική ομάδα και στη συνέχεια ίσως και κανονικός Παναθηναϊκoς κάποια στιγμή.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags