Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ομόνοια:
| 2020-10-23 15:33:00

Αυτό είναι το χοντρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ - Δίδυμο-φωτιά μπροστά - Η γνώμη μου για Μάτος, Βιεϊρίνια

του Μάνου Τσαλγατίδη
Αυτό είναι το χοντρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ - Δίδυμο-φωτιά μπροστά - Η γνώμη μου για Μάτος, Βιεϊρίνια

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ομόνοια ήταν ίδιος και απαράλλαχτος με όσα έχουμε δει έως τώρα (εκτός των ματς με Μπεσίκτας και Μπενφίκα). Ο Δικέφαλος έχει θέμα όποτε πρέπει να κάνει αυτός παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια.

Οι "ασπρόμαυροι" όποτε έχουν μπροστά τους μια σφιχτή και πολυπρόσωπη άμυνα... κλειδώνουν χάνουν κάθε ίχνος φαντασίας και επιχειρούν με βαθιές μπαλιές και σέντρες να γίνουν απειλητικοί. Ο ΠΑOΚ μοιάζει να έχει στηθεί ως μία ομάδα που θα χτυπάει στην κόντρα και στους κενούς χώρους με γρήγορο επιθετικό transition.

Ωστόσο, σε αγώνες που ο αντίπαλος τον περιμένει πίσω από το κέντρο δυσκολεύεται! Το είδαμε με την ΑΕΚ, το είδαμε και με την Oμόνοια και το χειρότερο είναι πως τα περισσότερα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι έτσι. Μια όμαδα πίσω από το κέντρο και ο Δικέφαλος με την μπάλα στα πόδια.

Αυτό που με προβληματίζει επίσης είναι το γεγονός πως οι "ασπρόμαυροι" δέχονται γκολ με ευκολία (συνήθως στην πρώτη ή στη δεύτερη φάση του αντιπάλου) και αντιθέτως σκοράρουν με το... σταγονόμετρο. Τα γκολ δίνουν νίκες και έως τώρα ο ΠΑOΚ δυσκολεύεται υπερβολικά να στείλει την μπάλα στο... πλεκτό. Ο Σφιντέρσκι επανέρχεται σιγά σιγά από μια μεγάλη περίοδο ντεφορμαρίσματος, ενώ ο Τσόλακ μοιάζει πάρα πολύ αγχωμένος για το πρώτο του γκολ.



Βέβαια, υπάρχουν και θετικά! Ο Τόμας Μουργκ δείχνει με το καλημέρα πως είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και μαζί με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς συνθέτουν ένα δίδυμο... φωτιά στον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά το γεγονός πως ο Λέο Μάτος είναι μια ανάσα από τη Βάσκο Ντα Γκάμα είναι απόλυτα κατανοητό. Ο Βραζιλιάνος έχει σοβαρό οικογενειακό θέμα και γι' αυτό το λόγο η επιστροφή του στην πατρίδα του είναι επιβεβλημένη. Ο 34χρονος θα είναι για πάντα γραμμένος με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΠΑOΚ, ενώ κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος δεξός μπακ στην ιστορία της ομάδας και ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, αν όχι ο καλύτερος.

Τέλος υπάρχει και η επιστροφή Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος και ο Δικέφαλος έχουν μία καρμική σχέση, δεν μπορούν ο ένας χωρίς τον άλλο. Άλλωστε σε κάθε μεγάλο έρωτα υπάρχουν καυγάδες και μικροχωρισμοί, αλλά στο τέλος υπάρχει πάντα happy end.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags