Facebook Pixel ΑΕΚ: Καρέρα είσαι για... δέσιμο! Θύμισε ερασιτεχνικό - Tι έκανες με Λόπες;
| 2020-10-30 12:27:00

Καρέρα για... δέσιμο! Θύμισε ερασιτεχνικό - Tι έκανε με Λόπες; - Βάλε Ολιβέιρα - Aν είχε Βράνιες...

του Ευάγγελου Μίχου
Καρέρα για... δέσιμο! Θύμισε ερασιτεχνικό - Tι έκανε με Λόπες; - Βάλε Ολιβέιρα - Aν είχε Βράνιες...

Στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του ΟΑΚΑ η Λέστερ κέρδισε το πρώτο ημίχρονο (0-2) και η ΑΕΚ το δεύτερο (1-0). Το τελικό αποτέλεσμα βέβαια έγραψε δεύτερη ήττα για την Ένωση σε ισάριθμα ματς ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Σε συνδιασμό μάλιστα με το νικηφόρο 2/2 της Μπράγκα, τη μεσοεπιθετική δυναμική της ομάδας του Καρβάλιαλ, αλλά και το μεταξύ τους 3-0 της πρεμιέρας, οι "κιτρινόμαυροι" απο πολύ νωρίς μάλλον θα πρέπει να κουνήσουν... μαντήλια στην πρόκριση.

Και όμως, η AΕΚ κόντρα σε μια από τις πολύ καλές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όπως είναι η Λεστερ, η οποία βέβαια έπαιζε σχεδόν στο... σβηστό, θα μπορούσε να είχε πάρει αποτέλεσμα (μακριά από μένα τα... λαϊκίστικα κλισέ του στυλ "κρίμα κι άδικο").Το απέδειξε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μάσιμο Καρέρα διόρθωσε τις δικές του πολύ σοβαρές ανορθογραφίες (σε πρόσωπα ενδεκάδας, σύστημα, σχηματισμό/διάταξη, τακτική/στρατηγική) του πρώτου ημιχρόνου.

Κακά τα ψέμματα, ακόμη και έτσι, ΔΕΝ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ο Καρέρα την ομάδα του!

Δεν λέω, ο  Ιταλός μπορεί να είναι καλός στη διαχείριση των αποδυτηρίων αλλά από... ΜΕΛΕΤΗ τίποτα. Προφανώς δεν του αρέσει, δεν έχει και τις απαραίτητες βοήθειες. Με αποτέλεσμα κάποιες φορές να κάνεις επιλογές που λες είναι για... δέσιμο!

Παίζει, λοιπόν, με τη Λεστερ, μια αγγλική ομάδα ρυθμού και παρουσιάζει μια AΕΚ που ήταν... χύμα στο κύμα. Χωρίς ένταση, με 8 παίκτες αντί για δέκα να μαρκάρουν, με τον Λόπες αριστερό χαφ-εξτρέμ σε ένα 4-2-3-1... βούτυρο στο ψωμί του αντιπάλου, ο οποίος ξέρει πολύ καλά να παίζει την αντεπίθεση και διαθέτει μεγάλη μεσοεπιθετική ποιότητα!

Ήθελες μίστερ Καρέρα να παίξεις επιθετικά κόντρα στη Λεστερ; Ποιος ο λόγος να μην ξεκινήσει ο ποιοτικότατος Τάνκοβιτς και να βαπτιστεί εξτρέμ ο Λόπες; Και το... επιχείρημα, της συνύπαρξης του Λόπες με τον Ινσούα στα αριστερά, για να μπορεί αν χρειαστεί μέσα στο ματς να το γυρίσει σε 5άδα στην άμυνα με τρίτο (αριστερό) στόπερ έναν από τους δύο, παραπέμπει σε... ερασιτεχνικό (αν όχι σε ανέκδοτο, όταν μιλάμε γι' αυτό το επίπεδο). Ή ξέρεις ή δεν ξερεις τι θέλεις να παίξεις. Δεν είναι στρατηγική αυτή. Κι από τακτικής πλευράς που ήταν δουλεμένο (και δεν το είδαμε) μέσα στο ματς να αλλάζουν θέσεις Ινσούα - Λόπες. Μην τρελαθούμε δηλαδή...

Θα πει κάποιος ότι με την έναρξη της επανάληψης ο Καρέρα παρενέβη καταλυτικά κι άμεσα, αλλάζοντας το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας του. Μαζί του... Μόνο που διόρθωσε τα δικά του κραχτά λάθη, όταν πλέον είχε σχεδόν... πετάξει το πουλάκι. Και είναι να απορεί κανείς πώς είχε μελετήσει τη Λεστερ ο Ιταλός.



Με Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς μέσα, με 3 στόπερ στην άμυνα (ουσιαστικά 5άδα), με τον Μάνταλο να οπισθοχωρεί απο δεκάρι σε δεύτερο 6άρι δίπλα στον Κρίστιτσιτς (έδειξε πως και εκεί μπορεί να βοήθήσει αφού τα πήγε σούπερ) και τον σκασμένο Σάκχοφ πιο μπροστά, η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα το γκολ απο τον Τάνκοβιτς και στα καπάκια ο ίδιος (πάλι απο μαγική πάσα Μάνταλου) έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2.

Ο Καρέρα, λοιπόν, ήταν που αδίκησε την ομάδα του και φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ήττα, λόγω των αρχικών επιλογών του. Δεν είναι δυνατόν και μάλιστα να γίνεται στην AΕΚ, τον αριστερό μπακ σου να τον βαπτίζεις εξτρέμ και μετά στόπερ, στη διάρκεια του ματς. Για τον Λόπες μιλάμε και όχι για κάποιον υπερπαίκτη. Αυτά γίνονται στον... Κένταυρο, που κάνει κουμάντο ο πρόεδρος και λέει στον προπονητή τι θα κάνει, πώς και πού θα παίζουν. Όχι στην AΕΚ...

Θα προτείνω, λοιπόν, κάποιος να ενημερώσει/εξηγήσει τον Μάσιμο Καρέρα για το... "ή αυγά ή πουλιά". Μπορούσε να παίξει είτε 4-2-3-1 με κανονικούς εξτρέμ ή 3-5-2 με κανονικό στόπερ...

ΥΓ1. Ωραία έμπνευση, προφανώς Καρέρα, να αλλάξει τα μαρκαρίσματα στα αμυντικά στημένα επιλέγοντας να πάει σε μαν του μαν, κόντρα σε αγγλική ομάδα. "Δικαιώθηκε" στο 0-2,  όταν στο δεύτερο δοκάρι ήταν... μισό στρεμα μόνος του.

ΥΓ2. Για τα κόρνερ που εκτελεί η AΕΚ δεν έχω να πω κάτι εκτός του ότι είναι... δραματικά. Πηδάνε όλοι με τη φορά της μπάλας ενώ πρέπει να έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που έγινε μια πετυχημένη κομπίνα ή υπήρξαν αυτοματισμοί...

ΥΓ3. Ο Ολιβέιρα σε αυτό το ματς έπρεπε να βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα αντί του Ανσαριφάρντ. Έχει παίξει Πρέμιερ Λιγκ, γνωρίζει πολύ καλά πώς να βάζει το σώμα του και ξέρει την ένταση αυτών των ομάδων...

ΥΓ4.  Η πιο μεγάλη ευκαιρία για μένα είνα η δεύτερη του Λιβάγια στο α' ημίχρονο. Χρειαζόταν ένα βήμα ακόμη και μετά εκτέλεση αλλά ο Κροάτης είχε... σκάσει.

ΥΓ5. Μεγάλη απώλεια για την AΕΚ που δεν έχει... Βράνιες. 

ΥΓ6. Φιλότιμος ο Μπακάκης αλλά σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να μην έχεις το επιθετικό κομμάτι...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags