Facebook Pixel Έγκλημα και τιμωρία: Γιατί αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ!
| 2020-12-04 12:13:00

Έγκλημα και τιμωρία! Γι’ αυτό αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ - Tι ακουγόταν στην Κύπρο - Να τα λέμε όλα όμως...

του Μάνου Τσαλγατίδη
Έγκλημα και τιμωρία! Γι’ αυτό αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ - Tι ακουγόταν στην Κύπρο - Να τα λέμε όλα όμως...

Αν ο Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ζούσε και έβλεπε το Ομόνοια-ΠΑΟΚ νομίζω πάλι τον ίδιο τίτλο θα έβαζε στο μυθιστόρημά του... έγκλημα και τιμωρία!

Ο ΠΑOΚ είχε 70% ποσοστό κατοχής, είχε 15 κερδισμένα κόρνερ και συνολικά 21 τελικές προσπάθειες. Ωστόσο κατάφερε να ηττηθεί από μια ομάδα κατώτερη από αυτόν. Γιατί; Γιατί η αντίπαλος του ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στο πλάνο της. Οι "ασπρόμαυροι" πλην ενός 35λεπτου συνολικά δεν ήταν συγκεντρωμένοι. Βιαστικά τελειώματα, κακές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή και πολλά σοβαρά λάθη στο αμυντικό κομμάτι.

Και τα δύο γκολ που δέχθηκαν οι "ασπρόμαυροι" θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Στο πρώτο ο Σένε σουτάρει ανενόχλητος, αφού δεν πέφτε κανείς πάνω του και στη συνέχεια ο Κακουλής που τον χάνει ο Βαρέλα εκμεταλλεύεται την κακή απόκρουση του Ζ. Ζίβκοβιτς.

Όσον αφορά τη φάση του πέναλτι, ο Ελ Καντουρί δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να απλώσει το χέρι του και να πετάξει κάτω τον Λοΐζου, αφού εκεί που είναι ο παίκτης της Ομόνοιας δεν μπορεί να κάνει τίποτα επικίνδυνο, αν και για τον Μαροκινό υπάρχει και η δικαιολογία της κούρασης, αφού φάνηκε ότι είχε αρχίσει να μένει από δυνάμεις.



Ο ΠΑOΚ παρότι σε αρκετά σημεία δυσκολεύτηκε απέναντι στη σφιχτή άμυνα της Ομόνοιας είχε φάσεις, τις οποίες αν οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι και δεν ήταν τόσο χαλαροί θα τις τελείωναν σωστά και τώρα θα μιλούσαμε για ένα άλλο παιχνίδι. Ίσως οι "ασπρόμαυροι" επηρεάστηκαν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε στην Κύπρο, που ήθελε την αντίπαλο του να μην ενδιαφέρεται για το ματς και να τη νοιάζει αυτό με το ΑΠΟΕΛ τη Δευτέρα. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν αυτά.

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο αμυντικό πρόβλημα και αυτό πρέπει να λυθεί. Δεν είναι δυνατόν στην πρώτη, βαριά στην τρίτη φάση του αντιπάλου να δέχεται γκολ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση.

Ο Γκαρσία προβληματίζεται γι' αυτό το γεγονός και δουλεύει με τους παίκτες του για τη βελτίωση του, αλλά σίγουρα αυτό δεν μπορεί να φανεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να τα λέμε όλα όμως, όταν στόχος είναι η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας θα υπάρχουν και αυτά τα βράδια, που δεν θα βγουν όλα. Θα έρθουν και αυτές οι ήττες. Στον ΠΑOΚ το γνωρίζουν και είναι έτοιμοι να το διαχειριστούν. Πλέον με τον Δικέφαλο να είναι εκτός Ευρώπης στόχος είναι η κατάκτηση εγχώριου τίτλου δηλαδή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτσι θα το γυρίσει ο Γκαρσία! Φέρνει παικταρά στον ΠΑΟΚ - Τα... σκάει ο Σαββίδης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags