Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πόρτο: Από τύχη πέρασε - Αποτυχία Μαρτίνς - Τον "γλέντησε" ο Κονσεϊσάο - Καλέστε τον Σεμέδο!
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-10 00:36:00

Από τύχη πέρασε - Αποτυχία Μαρτίνς - Τον "γλέντησε" ο Κονσεϊσάο - Καλέστε τον Σεμέδο!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Από τύχη πέρασε - Αποτυχία Μαρτίνς - Τον "γλέντησε" ο Κονσεϊσάο - Καλέστε τον Σεμέδο!

Ολυμπιακός - Πόρτο: Μία από τις χειρότερες, αν όχι τη χειρότερη, ευρωπαϊκή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Πόρτο, από την οποία ηττήθηκε με 2-0 και άνετα στο Γ. Καραϊσκάκης στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μπορεί οι Πειραιώτες να ήθελαν μόνο νίκη, όπως έλεγαν όλες αυτές τις ημέρες, για να… καθαρίσουν μόνοι τους την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa League, όμως η εικόνα τους το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο ήταν τραγική. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς μάλιστα, πως βάσει των τριών τελευταίων αγωνιστικών, οι πρωταθλητές Ελλάδας συνεχίζουν από… τύχη στην Ευρώπη και μάλιστα καλό θα ήταν απόψε το βράδυ ή αύριο πρωί πρωί, να πάρουν ένα τηλέφωνο για το «ευχαριστώ» στη Μάντσεστερ Σίτι που… καθάρισε.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, στον μεγάλο ευρωπαϊκό του… τελικό δεν θύμισε σε τίποτα την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που βλέπουμε-θαυμάζουμε σε Ελλάδα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις εδώ και δύο και χρόνια. Ήταν ίσως η πρώτη τεράστια αποτυχία του Πορτογάλου κόουτς, γιατί πέρυσι θυμίζουμε ότι η ομάδα του έφυγε με το κεφάλι ψηλά από την Ευρώπη. Φέτος προκρίθηκε, αλλά η εικόνα τις τελευταίες εβδομάδες ήταν απογοητευτική και ουδείς μπορεί να χαμογελάσει απόψε στο Λιμάνι.

Ο Μαρτίνς παρουσίασε μία ανέτοιμη και κουρασμένη ομάδα, χωρίς φρεσκάδα, χωρίς ιδέες και χωρίς πλάνο. Δέχθηκε μάλιστα και το γκολ νωρίς και βραχυκύκλωσε. Έριξε μέσα τον Κώστα Φορτούνη, που είχε προφυλαχθεί λόγω ενοχλήσεων, όμως και πάλι η εικόνα δεν άλλαξε σημαντικά. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν φανερά απροετοίμαστοι αγωνιστικά και ψυχολογικά, γεγονός που χρεώνεται αποκλειστικά στον προπονητή τους, ενώ και οι ίδιοι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο μόνος που ξεχώρισε, χωρίς βέβαια να θυμίσει την εμφάνιση απέναντι στη Σίτι, ήταν ο Ζοσέ Σα.

Ο Μαρτίνς, ίσως για πρώτη φορά όσο καιρό είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχασε κατά κράτος από τον αντίπαλο προπονητή. Ήταν φανερό πως ακόμα και στο 0-1, δεν μπορούσε η ομάδα του να αντιδράσει, να πιέσει ψηλά, να κρατήσει μπάλα και να… πνίξει τον αντίπαλο, όπως έκανε σε άλλα ματς. Δεν είχε ενέργεια και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο άριστα διαβασμένος, του πήρε ταυτότητα.

Ούτε έναν συνδυασμό δεν έβγαλε ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το 90λεπτο. Η μόνη σοβαρή απειλή σε όλο το ματς, η φάση που δημιουργεί μόνος του ο Φορτούνη και δίνει στον Ελ Αραμπί που αστοχεί από καλή θέση στο δεύτερο ημίχρονο. Και φυσικά και η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μασούρα μετά το 0-1. Έκανε τρομερή κίνηση, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και αντί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κατάφερε να αστοχήσει. Ούτε που φανταζόμαστε τι θα γινόταν αν αποκλειόταν η ομάδα του απόψε. Πώς θα… άντεχε την κριτική, από τη στιγμή που ήδη είναι στην μπούκα ο Έλληνας άσος.

Βέβαια και παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και αξία από τον Μασούρα σήμερα, τα… θαλάσσωσαν. Αυτό που κάνει ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι εγκληματικό και θα πρέπει άμεσα να του βάλει τις φωνές ο Πέδρο Μαρτίνς και να τον καλέσει η διοίκηση για… γκάζια. Είναι ανεπίτρεπτο να παίρνει κόκκινη κάρτα σε ματς που έχει τελειώσει (0-2) και να «κρεμάει» την ομάδα του στη συνέχεια. Ο Πορτογάλος στόπερ θα χάσει λοιπόν το πρώτο ματς στo Europa League, όπως συνέβη πέρυσι με τη Γουλβς στον επαναληπτικό στην Αγγλία, αλλά και στο δεύτερο παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Δεν επιτρέπεται για την εμπειρία του να κάνει τέτοια λάθη και θα πρέπει κάποια στιγμή το καταλάβει!

ΥΓ. Απογοήτευση για την Ελλάδα! Ο Ολυμπιακός πέρασε από τύχη και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ αποκλείστηκαν σε χρόνο… ρεκόρ στο Europa League, χάνοντας από Ζόρια και Ομόνοια. Έχει δυστυχώς και πιο κάτω όμως. Τα χειρότερα έρχονται.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στο Λιμάνι μετά την... ξεφτίλα από Πόρτο - Αυτός τελειώνει - Φέρνει μεταγραφή ο Μαρινάκης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags