Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πόρτο: Ευτυχώς τον γλίτωσε η Σίτι! - Στο Europa ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-12-09 23:54:00

Ευτυχώς τον γλίτωσε η Σίτι! - Στο Europa ο Ολυμπιακός - Άθλια εμφάνιση και ήττα από Πόρτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ευτυχώς τον γλίτωσε η Σίτι! - Στο Europa ο Ολυμπιακός - Άθλια εμφάνιση και ήττα από Πόρτο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός - Πόρτο: Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο Champions League και ηττήθηκε με 2-0 από την Πόρτο στο Φάληρο, αλλά για καλή του τύχη η Μάντσεστερ Σίτι έκανε τη δουλειά της, επικρατώντας με 3-0 της Μαρσέιγ, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να τερματίσουν στην 3η θέση του ομίλου, που οδηγεί στο Europa League.

Πάντως, οι Πειραιώτες θα πάνε λαβωμένοι στο Europa League, αφού ο Σέμεδο αποβλήθηκε εξαιτίας ανόητου φάουλ ενώ όλα είχαν κριθεί και θα χάσει το πρώτο ματς στη φάση των "32", από το οποίο θα απουσιάσει και ο Ραφίνια επειδή συμπλήρωσε κάρτες!

Ο Οτάβιο με πέναλτι στο 10' και ο Ντίας με δυνατό σουτ στο 77' πέτυχαν τα γκολ της Πόρτο, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος σε ολόκληρο το ματς και είχε μόνο δύο ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες σπατάλησαν ο Μασούρας στο 15' και ο Ελ Αραμπί στο 77'.

Παρά την κατάληψη της τρίτης θέσης στον όμιλο, οι Ερυθρόλευκοι αποχαιρέτησαν το Champions League με πικρή λόγω της πολύ κακής αποψινής τους εμφάνισης και θα πρέπει να παρουσιαστούν αισθητά βελτιωμένοι εάν θέλουν να πάνε μακριά στο Europa League.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, με τους Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Ραφίνια δεξί μπακ και τον Χολέμπας αριστερό. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου, με τους Μασούρα-Βρουσάι στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατέβασε την Πόρτο επίσης με σχηματισμό 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Κόστα, με τους Νανού, Λέιτε, Εμπεμπά και Ζαϊντού στην άμυνα απο δεξιά προς αριστερά. Μπάρο, Γκρούγιτς και Οτάβιο ήταν η τριάδα των χαφ, ενώ ο Μαρτίνεθ κινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα πλάγια τους Άντερσον και Μάριο.

Το παιχνίδι "στράβωσε" από νωρίς για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 10'. Το γκολ της Πόρτο επετεύχθη με πέναλτι του Οτάβιο, το οποίο προήλθε από εξάταση του ριπλέι από τον διαιτητή, Φέλιξ Μπριχ. Ο Χολέμπας ήταν ο "δράστης", καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του σε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα στο γκολ που δέχθηκε, όμως στο 15' ο Μασούρας σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία, πλασάροντας ψηλά άουτ σε τετ α τετ με τον Κόστα έπειτα από πολύ ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη στην πλάτη της άμυνας.

Παρά τη μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα, οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να... ξυπνήσουν, καθώς σπατάλησαν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δίχως κάποια άλλη ευκαιρία, παίζοντας πολύ υποτονικά και χωρίς ένταση. Οι Πορτογάλοι "πάγωσαν" αποτελεσματικά τον ρυθμό, ενώ οι αρκετές διακοπές του πρώτου μέρους λόγω τραυματισμών δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Η εξέλιξη του ματς οδήγησε τον Πέδρο Μαρτίνς στην απόφαση να ρισκάρει από νωρίς, με τον Πορτογάλο τεχνικό να περνά τον Φορτούνη στο παιχνίδι από το 35', αφαιρώντας τον Καμαρά και αλλάζοντας το σχήμα του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1. Στο ημίχρονο πέρασε και ο Ραντζέλοβιτς στη θέση του Μασούρα.

Οι δυο αλλαγές του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 54' ο Φορτούνης άλλαξε την μπάλα με τον Ραντζέλοβιτς και "μπούκαρε" κατά μέτωπο προς την αντίπαλη περιοχή, τροφοδοτώντας την κατάλληλη στιγμή τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή αφού ο Φορτούνης  είχε τραβήξει όλη την άμυνα επάνω του, όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με δεξί πλασέ.

Η είσοδος του Φορτούνη έδωσε κάποια επιθετική πνοή στον Ολυμπιακό, με τον Έλληνα άσο να δοκιμάζει τα πόδια του από μακριά στο 56' και να στέλνει την μπάλα άουτ. Με μακρινό σουτ απείλησε και ο Βρουσάι στο 62', αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόστα που μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ρυθμός έπεσε ξανά, με την Πόρτο να μην απειλεί αλλά να αποδεικνύεται κυνική σκοράροντας δεύτερο γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες. Στο 77' ο Ντίας πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ραφίνια και μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και η άμυνα του Ολυμπιακού έκοψε, αλλά στην επαναφορά ο Ουρίμπε έπιασε δυνατό σουτ και νίκησε τον Σα, κάνοντας το 2-0.

Στο 79' σημειώθηκε μια καταστροφική εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, με τον Σεμέδο να κάνει σκληρό τάκλιν στον Ντίας ενώ είχε κάρτα και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Αυτό σημαίνει πως ο Πορτογάλος θα χάσει το πρώτο ματς της φάσης των 32 στο Europa League, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Ραφίνια, που συμπλήρωσε κάρτες!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (35' Φορτούνης), Μασούρας (46' Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73' Σουντανί), Αραμπί (81' Μπα).

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπά, Μπαρό (63' Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71' Κορόνα), Οτάβιο (79' Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63' Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνεζ (80' Εβανίλσον).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags